Dé hipste terrasjes van het moment

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE Partner
Dé hipste terrasjes van het moment

Van Brussel over Hasselt tot Brugge: 7 gezellige hangouts!

Genieten van de zon, dat is het leukst met je besties. En met een sprankelend drankje bij de hand. Om helemaal mee te zijn met de nieuwste trend, drink je een appelcider. Rosé Apple van Strongbow bijvoorbeeld, een verfrissende drank met fijne bubbels en een subtiele droge afdronk. De Ronde van België aan de hand van de hipste terrasjes waar het goed hummin’ in the sun is.

1/

Bar Feliz

Een van de leukste terrassen van ’t Stad is ongetwijfeld Bar Feliz, de zomerbar van Felix Pakhuis. Vanaf woensdag 29 mei kun je er winen en dinen met de skyline van het eilandje op de achtergrond. Dj’s als TLP en Groove Merchant zorgen voor de bijpassende jazzy, funky en afro tunes.

Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen

2/

De Republiek

Grand Café, lunchplek, pop-upshop, co-workingspace, stadsbioscoop … De Republiek is het allemaal. Het cultuurhuis ondersteunt jonge ondernemers en creatievelingen en helpt meebouwen aan een positieve stadsdynamiek. Een plek met good vibes, waar je rustig een krant kunt lezen tijdens het drinken van aperitiefje.

Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge

3/

Bardot

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Brigitte’s terrazza feeling the spring vibes ☀️ @sunset.media 📸 #bardotleuven

Een bericht gedeeld door BARDOT LEUVEN (@bardotleuven) op

De ‘langste toog’ van het land is sinds vorig jaar een hotspot rijker: de Bardot. Het café, dat de vroegere Intro, Beluga en Oriënt omvat, is meteen ook de grootste bar op de Oude Markt van Leuven. In de zomer schenkt ‘ons Brigitte’ frisse drankjes op het zonnigste hoekje van het hele plein.

Oude Markt 16, 3000 Leuven

4/

Westpunt

Vanop het mooiste terras van Hasselt kun je vaak een adembenemende zonsondergang bewonderen, nippend aan een cider, of genietend van een vers visgerecht. Ook in de winter kijk je hier uit op het water van de Kanaalkom dankzij de grote glaspartijen. Een oase van rust in hartje stad.

Hoogbrugkaai 91, 3500 Hasselt

5/

Le Manolo Bar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🌞La Terrasse est ouverte 🌞#manolo #Bellini #carolo #lesvendredisdumanolo #happyhours #19h21h #jeuxdesdés #kisscool #mojito #cubalibre #chupitos

Een bericht gedeeld door Manolobar (@manolobarofficial) op

Een heerlijke plek om het weekend goed in te zetten samen met je vrienden, is Le Manolo Bar in Charleroi. Op vrijdag is het hier altijd apero-time. Wie een hongertje voelt opkomen, kan homemade tapas bestellen.

Rue de Montigny 6, 6000 Charleroi

6/

Bonnefooi

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nieuwe bureau. Hallo #Bonnefooi. #Bxl

Een bericht gedeeld door Gadeyne's Gordijnen (@maxgadeyne) op

Stap op goed geluk – op de bonnefooi in het Brussels – dit café binnen, en de kans is groot dat je er een live optreden of een dj-set kunt meepikken. Ambiance verzekerd! Wie op een rustigere plek wil zitten keuvelen, kan terecht op de schitterende mezzanine met balustrade in oude stijl.

Rue des Pierres 8, 1000 Brussel

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Strongbow.
www.strongbow.com.