7 modeboeken voor de fashion addict

Geüpdatet op 17 juli 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
7 modeboeken voor de fashion addict Unsplash

Een carrière achter de schermen van de modewereld, het is een droom voor velen. Een ding kunnen we jullie verklappen, een grondige kennis over stijl en mode is een must! Hier de 7 modeboeken die niet mogen ontbreken op het nachtkastje van elke fashionista.

1. The Little Book Of Paris Style

Mode en Parijs, ze worden vaak in een adem genoemd. Als je je wil verdiepen in de evolutie van (Parijse) mode is dit boek ideaal. Van designers zoals Christian Dior, Jean Paul Gaultier en Coco Chanel tot streetstyle en iconische Parijse accessoires zoals de baret, dit boek legt alles haarfijn uit. Dankzij 'The Little Book of Paris Style' leer je een groot deel van de mode-industrie kennen én leer je dat onvatbare, Parijse 'je ne sais quoi' beter begrijpen.

boeken fashion addict mode
The Little Book of Paris Style, Aloïs Guinut

Shop hier

2. Kleed jezelf gelukkig

Als je van mode houdt, is het niet alleen belangrijk om te kijken naar hoe anderen zich kleden, maar ook om aandacht te besteden aan hoe jij jezelf kleedt. Styliste Manon Meijers geeft in dit boek het advies om net niet naar de mening van stylisten te luisteren. Zij helpt je in dit boek om je eigen stijl te ontdekken onafhankelijk van de trends en invloeden van buitenaf.

boek mode fashion
Kleed jezelf gelukkig, Manon Meijers

Shop hier

3. Little People, Big Dreams Coco Chanel

De 'Little People, Big Dreams' collectie bestaat uit tal van prentenboeken die het leven van bekende mensen op een eenvoudige manier uitleggen. Eigenlijk zijn het kinderboeken, maar ze zijn zo mooi en behapbaar dat wij ze stiekem voor onszelf willen kopen. Leer het leven van Coco Chanel beter kennen of kies voor het exemplaar over Vivienne Westwood of Iris Apfel.

mode boek fashion
Little People, Big Dreams Coco Chanel, Isabel Sánchez Vegara, illustraties: Ana Albero

Shop hier

4. The Vogue Factor

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het eraan toegaat op een moderedactie? Dan kom je dat nu te weten! In het boek 'The Vogue Factor' vertelt Kirstie Clements over haar tijd als receptioniste, en later redactrice, bij het toonaangevende modemagazine Vogue Australia. Ze schreef er de mooie, maar ook zeker de minder mooie kanten van de mode-industrie in neer. Wil je een eerlijke kijk op modewereld? Dan is dit boek een must read.

fashion boek mode
The Vogue Factor, Kirstie Clements

Shop hier

5. The Fashion Quake

Ben je niet vies van een beetje fashion drama? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Het vat namelijk de meest shockerende en spraakmakende momenten uit de modegeschiedenis samen. Dit boek is cruciaal om de modewereld beter te begrijpen. Het gidst je door 50 iconische gebeurtenissen die de fashion industrie voor goed veranderden en maakten tot hoe we hem de dag van vandaag kennen.

mode boek fashion
Fashion Quake, Caroline Young

Shop hier

6. The Lives of 50 Fashion Legends

Heb je ambities voor een carrière in de modewereld? Dan is het cruciaal dat je een paar belangrijke namen zeker kent! In dit boek kom je meer te weten over de bekendste mode-iconen zoals Karl Lagerfeld, Coco Chanel en Christian Dior. Maar er zitten ook een heleboel namen tussen die misschien niet meteen een belletje doen rinkelen zoals Sonia Rykiel, Paul Smith en Rei Kawakubo. Dankzij dit boek word je nooit meer in verlegenheid gebracht als het over mode-iconen gaat!

mode boek fashion
The Lives of 50 Fashion Legends, Fashionary

Shop hier

7. The Little Dictionary of Fashion

Als je meer wil leren over mode is dit het perfecte boek om mee te beginnen want dit is dé klassieker onder de modeboeken. Christian Dior himself schreef dit boek in 1954 als een handleiding voor modebewuste vrouwen. Je leest er alles van hoe je een sjaal moet knopen tot hoe je op een elegante manier moet wandelen. Een leuk detail aan dit boek is dat alles -net als in een woordenboek- alfabetisch gerangschikt is.

boek mode fashion
The Little Dictionary of Fashion, Christian Dior

Shop hier