Deze 3 vrouwelijke artiesten ontwerpen make-up voor CHANEL

Geüpdatet op 15 maart 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Deze 3 vrouwelijke artiesten ontwerpen make-up voor CHANEL CHANEL

De Chanel Beauty nodigde drie kunstenaars uit om samen na te denken over de schoonheid van de toekomst. Alles over Cometes Collective.

Het succes van Gabrielle Chanel is ongetwijfeld te danken aan het feit dat ze een visionair was met een neus voor mooie ontmoetingen. Ook schoonheid is een verhaal van ontmoetingen: tussen vorm en kleur, tussen licht en schaduw, tussen transparantie en materie.

Het Cometes Collective van Chanel

Met Cometes Collective zet Chanel in op innovatie. De rijzende sterren in dit collectief zorgen elk op hun eigen manier voor een uitgebreid palet van kleuren en tinten en een nieuwe manier om make-up aan te brengen. De kunstenaars zijn gekozen om hun unieke visie op schoonheid, en ze zullen meewerken aan het ontwikkelen van producten en volledige collecties. Dit collectief zal mettertijd worden verrijkt met nieuwe kunstenaars en hun expertises. Hun gemeenschappelijke visie: schoonheid komt vooral voort uit de vrijheid om jezelf te zijn en te worden.

Make-up door de ogen van drie vrouwelijke kunstenaars

Ammy Drammeh, Cécile Paravina en Valentina Li zijn de eerste kunstenaars die uitgenodigd werden om zich aan te sluiten bij Cometes Collective. Drie vrouwen met unieke trajecten, die hun ervaringen en inspiratie graag willen delen. Hun creativiteit en authentieke kijk op schoonheid worden internationaal erkend, en daarmee zijn ze de ideale personen om mee de collecties te ontwikkelen en content te maken voor de community van Chanel Beauty-fans.

Een project met een Antwerps tintje

De Parijse Cécile Paravina studeerde design aan de prestigieuze Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Als vrije geest die lak heeft aan de conventionele schoonheidsregels, maakte ze al snel naam met haar compromisloze werk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cécile Paravina (@cecileparavina)

Cécile onderzoekt volumes, zuivere lijnen en originele vormen, en kiest daarbij voor een vernieuwende technische aanpak. In 2020 werd ze door de British Council verkozen tot een van de 50 meest inspirerende en innovatieve talenten ter wereld. Haar make-upadvies? “Draag wat je op straat wilt zien.”