Bucketlist: 6 exceptionele activiteiten in Parijs

Geüpdatet op 20 april 2022 door Malvine Sevrin en ELLE België
Bucketlist: 6 exceptionele activiteiten in Parijs

Rijkgevulde musea en galerijen, prijzige restaurantjes, gerenommeerde hotels, luxe, grote monumenten, spektakels... Parijs weet iedereen te verleiden. Ontdek de zes Parijse activiteiten die je echt moet gedaan hebben in je leven.

Parijs is de hoofdstad van de gastronomie, cultuur en haute couture. In de City of Lights bruist het van leven. Hier onze luxe bucketlist.

1/

1/ Verblijf in een mythisch hotel

Akkoord, AirBnB staat bij jullie op nummer 1. Maar zou een verblijf in een luxueus historisch hotel niet fantastisch zijn? Uiteraard. Komt dat even goed uit, want Parijs heeft een rijk aanbod aan mythische hotels. Ritz, Meurice, Royal Monceau of Plaza Athénée zijn nog maar een paar adresjes. Onze favoriet: hotel Molitor, gesitueerd in het chique 16e arrondissement. De historische kant van het hotel wordt gecombineerd met een luxueuze, maar ontspannen sfeer. Tegen het cliché van een 5-sterrenhotel in, zal je geen stijve hark achter de receptie vinden. Hier word je bediend met geduld en een glimlach.

De toon wordt onmiddellijk gezet aan de ingang door een met graffiti beschilderde Rolls Royce. Traditionele elementen werden vervangen door kabels aan het plafond en ruige muren. Zo krijgt het hotel een industriële uitstraling. Om het nog cooler te maken, hangen er werken van bekende street artists verspreid over het hele hotel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#corniche #rollsroyce #convertible #graffiti #jonone #hotelmolitor #sofitel #hotel #hospitality #lobby #paris #parisjetaime #leicamp240

Een bericht gedeeld door Howard Chan (@chanhowardh) op

Zwembad Molitor

De pièce de résistance vind je in het hart van het hotel. Het oude, gerenoveerde zwembad gaat al jaren mee. Vanaf 1929 was het zwembad 60 jaar lang het bekendste publieke zwembad in Parijs. Daarna lag het er enkele decennia verlaten bij. Het was een plaats waar de Parijse underground illegaal experimenteerde met graffiti. In 2014 werd het gebouw gerenoveerd met respect voor zijn verleden. Zwembad Molitor is een prachtige hommage aan zijn geschiedenis. Tijdens de verbouwingen werd ook carte blanche toegekend aan artiesten die de cabines met prachtige kunstwerken versierden. De 78 cabines zijn tegenwoordig niet meer in gebruik, maar dienen nu als kunstgalerij. Ben je fan van street artists zoals Bradley Theodore, Indie of Kouka? Dan is een wandeling door deze galerij zeker aangeraden.

Hotel Molitor, rue Nungesser et Coli 13, 75016 Parijs

Molitor, zwembad, Parijs
Bron: Paris Tourist Office

2/

2/ Tafelen onder de Parijse hemel

Als je de Franse keuken niet eerder geproefd hebt, heb je Parijs dan wel echt bezocht? Leg je smaakpapillen in de watten, want Parijs overstroomt van prachtige restaurants die heerlijke Franse gerechten serveren. Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken, bevelen wij restaurant Lasserre aan. De zaak bevindt zich in de prestigieuze wijk Triangle d'Or. Het typisch Franse elegante decor, de gezellige sfeer en pianomuziek zorgen voor een unieke ervaring.

Sinds de opening in 1942 zakte de beau monde geregeld af naar dit adresje. Voor Marc Chagall, Salvador Dalí, Romy Schneider en zelfs Audrey Hepburn was Lasserre niet onbekend. Met zijn unieke architectuur is een diner in het restaurant de moeite waard. Je kan er onder open dak genieten van de geraffineerde keuken van chef Nicholas Le Tirrand. Nog plaats voor een dessert? Laat Jean Lachenal je leiden door een oeuvre van patisserie.

Restaurant Lasserre, Avenue Franklin Delano Roosevelt 17, 75008 Parijs

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We wish you a great day! #Lasserre#Gastronomy#michelinstar#gaultmillau#chateauxhotelscollection#lesgrandestablesdumonde#paris#restaurant#champselysees

Een bericht gedeeld door Restaurant Lasserre (@restaurantlasserre) op

Nog unieker

Wil je tegelijkertijd genieten van Parijs en een gesofisticeerd diner? Sinds 2018 kan dat. Proef de gerechten van sterrenchef Alain Ducasse tijdens een boottocht op de Seine. Zo ontdek je de Parijse gastronomie op een heel andere manier.

Ducasse sur Seine, Port Debilly, 75116 Parijs

3/

3/ Een cultureel orgasme

Met haar artistiek en cultureel kapitaal lijkt Parijs een openluchtmuseum. Als kunstliefhebber is het moeilijk kiezen wat eerst te bezichtigen. Op elke straathoek valt er wel iets te bewonderen. Wat er ook op de planning staat, Fondation Louis Vuitton mag je zeker niet vergeten. Naast het magnifieke glazen gebouw, ontworpen door Frank Gehry, zijn er ook fantastische tentoonstellingen te bezoeken. Fondation Louis Vuitton is ideaal voor liefhebbers van moderne kunst.

Minder gekend onder het grote publiek, is museum Maillol in het 7e arrondissement. Hier vind je grote namen zoals Alberto Giacometti.

Fondation Louis Vuitton, Avenue du Mahatma Ghandi 8, Bois du Boulogne, 75116 Parijs
Museum Maillol (heropent zijn deuren op 20 maart 2019), rue de Grenelle 61, 75007 Parijs

4/

4/ Bubbels & Parijs: de perfecte combo

Verliefd op bubbels? Stap even binnen bij Dilettantes. De wijnkelder in het hartje van Parijs wijdt hun hele gamma aan champagne. Als dochter van wijnkenners wilde Fanny Heucq de hoofdstad vertrouwd maken met de lokale champagneproducenten. Een selectie van 25 artisanale wijnboeren die een reeks van 150 champagnes aanbiedt. Deze zijn allemaal afkomstig uit de vier grote wijnregio's: Montagne de Reims, Côte des Bars, Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Bij Dilettantes kun je kiezen tussen een geblinddoekte wijndegustatie, een atelier over oenologie of een cocktaildiner.

Dilettantes la maison du Champagne, rue de Savoie 22, 75006 Paris

5/

5/ Beleef een adembenemend spektakel

Bij het vallen van de nacht verandert Parijs in een flamboyant feestparadijs. Wandel richting Pigalle of de Grands Boulevards en ontdek er cabarets, clubs en prachtige spektakels. Ga op zoek naar Le Moulin Rouge of Folies Bergère, waar nog tot 21 april Jean Paul Gaultier's Fashion Freak Show speelt. Dans, circus, muziek en mode: allemaal in één show. Een geweldige voorstelling, gemaakt door Frankrijks meest creatieve ontwerper.

Moulin Rouge, Boulevard de Clichy 82, 75018 Parijs
Jean Paul Gaultier's Fashion Freak Show in de Folies Bergère, rue Richer 32, 75009 Parijs

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The cast of #JPGFashionFreakShow for @voguespain, photographed by @gorkapostigo. Beauty by @carolinehairmakeup with @camillemuha and @juliehuguesmuha.

Een bericht gedeeld door JPG Fashion Freak Show (@jpgfashionfreakshow) op

6/

6/ Windowshopping

Voor de modeverslaafden onder ons is Parijs met zijn luxe warenhuizen, boetiekjes en conceptstores de place to be. Geen budget? Geen probleem. De beklede etalages zijn op zich al de moeite waard om te bezichtigen. Schaam je dus niet om langs de vitrines van Avenue Montaigne en Rue Cambon te flaneren. Bewonder de prachtige juwelen op Place Vendôme, wandel langs de Champs-Elysées of snuister rond in Galleries Lafayette, Printemps of Bon Marché. Het beste? Alle winkels zijn open op zondag. Say what?

Opera Garnier, Lafayette, Parijs
Bron: Paris Tourist Office

Wat is nu de ultieme gids?

Wat doe je als Belg als je verliefd wordt op een stad als Parijs? Je schrijft er een gids over. Dat deed Camille Gersdoff. De stadsgids Pépite verzamelt de beste adressen van de Franse hoofdstad. Bars, boetiekhotels en brunchadresjes om samen of in je eentje te ontdekken. Het mooie boekje staat vol tips om een echte Parijse sfeer te creëren. Een noodzakelijke aankoop voor je citytrip naar de City of Lights.

Pepite, stadsgids, Parijs
Bron: Pop Corn Agency

Le Carnet de Paris, Pépite, €19 op pepite-shop.com 

(vertaling door stagiaire Morrigan Penninck)