Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld

Geüpdatet op 27 november 2019 door Isabelle
Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld

Een heerlijk warme duik nemen in volle buitenlucht? En dat in volle winter? Het kan, en wel in hartje Parijs, langs de oevers van de Thames of in de tuinen van een rock 'n roll paleis. Vergeet de weinig sexy ijsberenduik in Oostende, zwemmen was nog nooit zo cool: 

1/

Hotel Molitor - Parijs 

Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld - 1

Slapen in voormalige kleedkamers, de badjas als heersende dress code en vanuit elke ooghoek zicht op een stomend buitenzwembad? Welkom bij Molitor! Het publieke zwembad, volledig opgetrokken in avant-gardistische stijl, gold sinds 1929 zestig jaar lang als dé hotspot voor zwemgraag Parijs. In de jaren tachtig sloot het de deuren en kreeg de plek een nieuwe invulling als underground graffiti en skate tempel. Enkele jaren geleden werd het dan weer opnieuw uitgevonden als hotel, waar alles draait om het centrale zwembad dat het hele jaar door lekker warme baantjes toelaat. Ook de street art erfenis van Molitor werd in ere gehouden met dank aan de vele bekladde muren en kunstige installaties. We zullen er niet om liegen: dit is de plek waar we onze modeweek katers elk seizoen komen wegspoelen, veruit ons favoriete adresje in de Lichtstad! Fun fact: de openingsscène van Life of Pi -het levensverhaal van de man die eigenlijk “Piscine” heet- werd in dit zwembad opgenomen.

2/

Thames Lido - Engeland 

Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld - 2

Nog een art deco pareltje. Het Thames Lido zwembad in Berkshire zag in 1902 het levenslicht als de Ladies Swimming Bath en was volledig ontworpen om preutse Edwardiaanse dametjes ver weg van ongewenste blikken te laten baden. Het zwembad werd op natuurlijke wijze gevuld met water uit de Thames en decennialang was het één en al girly fun, maar in 1974 werd de stekker -of de dop, het is maar zoals je het ziet- eruit getrokken. Nog niet zo lang geleden werd het in haar originele glorie hersteld voor dametjes én heren uit de buurt die graag van een winterse plons genieten.

3/

Szechenyi - Budapest

Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld - 3

Je weet dat een plek cool is als het woord “sparties” (= spa parties) speciaal daarvoor werd uitgevonden. Het Szechenyi complex in hartje Budapest bestaat uit 18 verschillende zwembaden aan de voet van een barok paleis. Het water vloeit er rechtstreeks uit natuurlijke warmwaterbronnen en voelt dus het hele jaar door lekker aangenaam. Je komt er niet alleen om mooie instagramplaatjes te schieten, maar ook voor de vele wellness faciliteiten, het uitgebreide spa menu en de legendarische feestjes met live DJ’s en cocktails. Moest Marie-Antoinette nog leven, ze zou een abonnement op deze plek hebben!

4/

The Cambrian Adelboden - Zwitserland  

Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld - 4

Moet er wat sneeuw bij? Het mooiste zwembad van de Zwitserse Alpen bevindt zich in het Cambrian hotel. Je baadt er in heerlijk heet water met zicht op een ijzig sprookjeslandschap. De nabijheid van de champagnebar en cosy cabines waar je op een reeks heerlijke massages wordt getrakteerd, maakt het plaatje alleen maar appetijtelijker. Eentje voor wie haar innerlijke queen Elsa wil laten verwennen.

5/

Blue Lagoon - Ijsland 

Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld - 5
@meryldenis

Ijsland is hét land van de natuurlijke hotsprings en zoals de rest van de wereld op café gaat na de werkuren, duiken Ijslanders doodleuk het hete water in met een pintje. Lijkt ons de meest aangename afterwork ter wereld! Om heel eerlijk te zijn is de Blue Lagoon, één van de grootste baden op het eiland, niet eens het mooiste, maar het blijft een hele ervaring om in het geografisch mirakeltje een deugddoend bad te nemen én je aan de huidmaskerbar -want je, dat bestaat- in het midden van het zwembad op een deugddoende behandeling witte modder, diezelfde waarin je met je tenen wiebelt, te trakteren. Zin om de grote massa te ontwijken? Stel dan in je gps het eerste het beste boerengat in en je kan er zeker van zijn dat je onderweg een gezellige kleinere hot pool tegenkomt!

6/

Tsurunoyu Onsen - Japan 

Dit zijn de coolste winterse zwembaden ter wereld - 6
@woonwarnn

Een zwembad waarin reeds meer dan één high fashion model een duik nam. Je moet er een heen-en-terugje Japan voor boeken, maar in Tsurunoyu Onsen baad je in het zwembad dat reeds voor talrijke editorials werd gebruikt. We snappen waarom trouwens: het mysterieuze sfeertje, de magische mist die er constant hangt en het adembenemend mooie, besneeuwde berglandschap vormen een bijzonder fotogenieke cocktail. De warmwaterbaden hier behoren tot de oudste uitgebate van het land en reeds in de zeventiende eeuw kwamen krijgsheren en hun hofhouding hier om hot tub te spelen. Tegenwoordig kan je in het complex kiezen uit vier baden, elk met verschillende temperaturen en hun eigen helende specialiteit.