Waarom je het Women Code Festival niet mag missen

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 door Isabelle
Waarom je het Women Code Festival niet mag missen

Coderen, enkel voor mannelijke nerds? Zet dat vooroordeel eens en voor altijd bij het grof huisvuil. De IT-sector biedt tal van beloftevolle banen en mogelijkheden en de komende jaren zullen steeds meer bedrijven nood hebben aan goede programmeurs. Dat die industrie enkel voor mannen is weggelegd, is echter een volhardend cliché en daarom organiseert Women In Tech van 8 tot en met 14 oktober het Women Code Festival in Brussel.

Women In Tech is een platform dat gendergelijkheid in de high tech wereld wil bewerkstelligen en vrouwen bewust maakt van de professionele mogelijkheden in de sector. Het ondersteunt vrouwelijke startups, geeft de juiste rolmodellen een spreekstoel en promoot opleidingen om te leren coderen. Teveel meisjes zijn geïntimideerd door de digitale wereld en denken dat zij niet over de juiste capaciteiten beschikken om erin aan de slag te gaan. Tijdens het festival kan je via verschillende workshops, activiteiten, ontmoetingen en lezingen op diverse locaties in Brussel op een toegankelijke manier kennismaken met alle ins & outs van coderen. Ontdek hier het volledige programma van het Women Code Festival.

In het kader van het festival organiseert de Brusselse codeerschool ’19’ She Loves To Code, een initiatiedag om je de beginselen van de digitale kunst aan te leren. De ideale manier om je eerste stapjes in de high tech wereld te zetten, als je het ons vraagt: waag je kans!  Vind je het uiteindelijk toch maar niets? Dan zal je tenminste genoten hebben van een gezellige lunch en networking in de sci-fi waardige setting van de beroemde school…