Vier niet te missen festivals om de nazomer te vieren

Geüpdatet op 11 september 2018 door Isabelle
Vier niet te missen festivals om de nazomer te vieren

De zomer loopt ten einde, maar dat wil niet zeggen dat ook het festivalseizoen achter de rug is. Vooral in de rand van Brussel kunnen fervente weidegangers nog tot eind september ‘Waar is da feestje’ brullen zonder uit de toon te vallen. Onze vier favoriete festivals-om-het-af-te-leren:

1/

Voodoo Village

Net als Horst vindt ook Voodoo Village plaats in een kasteel, dat van Humbeek bij Grimbergen. Laat je door de term ‘voodoo’ niet afschrikken, zwarte magie en offerrituelen komen er niet aan te pas. Denk eerder aan een ‘Coachella meets Burning Man’-sfeer, tussen de bomen en hopelijk onder een stralende hemel. De Fuse en het Brusselse collectief ON. nemen de programmatie voor hun rekening en ook hier zetten techno tunes de toon.

22 september in Grimbergen.

Nuits Sonores 

Nuits Sonores is een electronic arts én talks festival dat voor het tweede jaar op rij plaatsvindt in Brussel. Je krijgt er over verschillende dagen een mix van DJ-sets en feestjes enerzijds, interessante expo's en conferenties anderzijds voorgeschoteld. Op het muzikale programma: namen als Lil Louis, Jennifer Cardini, Anthony Naples en Overmono, als deel van de vijftig artiesten die drie nachten lang op twaalf verschillende locaties zullen optreden.

Van 27 tot 30 september, in en rond Bozar in Brussel.

2/

Wes Anderson Festival 

Krijg je maar niet genoeg van de wondere wereld van regisseur Wes Anderson? Je bent niet de enige. De Texaan wist zo'n grote fanbase te verzamelen dat er een heus filmfestival over zijn werk plaatsvindt in het Britse Brighton. Wat mag je verwachten op dit cinematische boetiekfestival? Vier dagen vol evenementen in Wes Anderson-thema, waaronder film screenings en een fancy dress party met live band en dj's in een setting die volledig is ondergedompeld in Anderson-stijl. Leg dus alvast maar je Fantastic Mr. Fox -of Margot Tenenbaum-outfitje klaar...

Van 11 tot 14 oktober in Brighton (UK).

Into The Woods

Trek over de grens naar Amersfoort, waar op 14 en 15 september naar jaarlijkse gewoonte Into The Woods wordt plaatsvindt. De naam zegt het zelf: je mag je aan een feeëriek bosfeest verwachten, vol mysterieuze hoekjes en onwerkelijke decors. Qua soundtrack: een resem topdeejays die je elektro, house en techno brengen over zes stages. Kenners beschrijven het festival als een rave feestje diep in het bos, met de nadruk op “diep”, op even helemaal ver weg van deze wereld zijn.

14 en 15 september 2018 in Amersfoort (NL).