ELLE TIPT: 10 trends voor 2018

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Laure Vandendaele
ELLE TIPT: 10 trends voor 2018

Wat gaan we eten, drinken, kopen, smeren, twaalf maanden lang? De trendradar van de ELLE redactie pikt tien signalen op voor het komende jaar. Zo gaan we in 2018 fitnessen met zombies en rappen als een Brusselaar. Als we ooit uit die Colombiaanse brousse geraken, that is.

Omdat het volgens Instagram aanvoelt alsof er maar geen einde lijkt te komen, is het op deze dertigste januari nog helemaal opportuun om jullie met onze trends om de oren te zwieren.

MODE: eer de eenhoorn

Make love, not war. En vooral: make fashion, not war! De modewereld reageert massaal op de donkere, ellendige tijden waarin we lijken te toeven. Dat doet ze met zachtheid, schoonheid en een gezonde dosis fantasie. Organza en zachte kleuren, watervallen (Chanel) en ballerina's (Moncler). Amerikaanse ontwerper Thom Browne spant hierin de kroon, zijn - letterlijk -Parijse debuut was geniaal. Dus, zoals de elektropopband Suicide zong: 'Dream baby dream. Keep that dream burnin' forever baby!' Blijven dromen, dan komt alles goed. (mvs)

1/

Bestemming: Colombia

Van no-gozone tot backpackersparadijs: Colombia is het nieuwe beloofde land voor natuur- en cultuurlovers. Na het vredesbestand met de FARC-rebellen keerde de relatieve rust er weer. Vandaag toont het Zuid-Amerikaanse land zich van zijn meest gastvrije kant. Beleef de couleur locale van de (koffie)hoofdstad Bogota op het ritme van de salsa. Ontdek het mysterie van de Verloren Stad, ploeter je een weg door de ondoordringbare brousse - niet voor niets het inferno verde genoemd, of duik net als Tom Waes in de fabelachtige waterval van Cano Canoas. Snel zijn is de boodschap, voor het massatoerisme er een subtropisch pretpark van maakt. (tz)

Trek je in 2018 naar Los Angeles? Die 12 hotspots moet je bezocht hebben.

2/

Food: Flower Pairing

trends 2018 eetbare bloemen

Van botanicals in je gin tot bloemschikkunst op je bord: flower pairing is niet langer enkel weggelegd voor de sterrenchefs van deze wereld. Vul je lenterolletjes met paarse viooltjes, upgrade je salades met bieslook- en goudbloesem, fleur je ijsblokjes op met rozenblaadjes en versier je cupcakes met een topping van Oost-Indische kers. Bloemen zien er niet alleen uit om op te eten, ze zijn ook echte smaakbommetjes met een breed spectrum aan aroma's, van subtiel geparfumeerd tot uitgesproken pikant. In het tuincentrum vind je een uitgebreid assortiment aan eetbare bloemen om zelf te zaaien. Zo breng je kleur in je moestuin en smaak op je bord. En ook de bijtjes varen er wel bij. (tz)

3/

Muziek: Hip Hip Hoera
Darrell Cole

Rap van eigen bodem is niet enkel binnen de landsgrenzen in trek, maar groeit stilaan uit tot ons populairste muzikale exportproduct. België vergaarde de laatste twee jaar een hoop street cred, en onze artiesten worden overzee opgepikt, mede dankzij hun veelal Frans- en Engelstalige lyrics. Van Molenbeek tot Marseille en van Antwerpen tot Atlanta: de Belgische East- en West Coast (met een beetje fantasie) krijgen een wereldwijde fanbase. Brussel wordt 'gerept' door Roméo Elvis, Damso, Zwangere Guy, AKRO, Caballero, Nixon, Hamza en Stikstof. Voor Antwerpen sturen we Coely, Dvtch Norris, Woodie Smalls, K1D, Ramzi en Darrell Cole (zie foto). (cs)

4/

Techno: Virtual Insanity

Een huisbezoek met de makelaar, een optreden van je favoriete artiest, een reis naar Machu Picchu of een intensieve training? Vanaf nu hoef je er het huis niet meer voor te verlaten. Zet je virtual reality-masker op, plug je oortjes in en zet je zintuigen open.
Wij testten een VR-fitness game uit, die een shoot 'em up met een stevige workout combineert. Laat je bij The Brick in Antwerpen in een harnas hijsen, neem plaats op de 360°-loopband en werk je in het zweet terwijl je zombies afknalt. Calorieën verbranden was nog nooit zo spannend. (cs)

5/

Food: nep echt

trends 2018 vegetarisch geen vlees

Dit is hét jaar om over te stappen op een vegetarisch eetpatroon. Want zelfs voor verstokte vleeseters die niet zonder een sappige burger kunnen, is er nu een alternatief. Naast groentenburgers en tofu vind je in de supermarkt steeds meer veggieproducten die heel erg lijken op de real deal. Alleen hoeft er voor deze plantaardige alternatieven geen enkel diertje te sneuvelen.
Echte vegetariërs huiveren waarschijnlijk bij het idee van een gehaktbal met de textuur van rundergehakt, maar voor flexitariërs en nieuwbakken vegetariërs zal deze lekkernij zeker de drempel verlagen. Het is alvast diervriendelijker en ecologischer dan een écht stukje vlees. En minstens even lekker. (ct)

De Vegetarische Slager heeft een uitgebreid gamma aan nepvlees. devegetarischeslager.nl

LEES OOK: dit zijn de foodtrends van 2018

6/

Interieur: brute charme

 

Doorleefd brutalisme met een zachte ziel brengt rust en evenwicht in je huis en in je hoofd. Op zoek naar de perfecte imperfectie grijpen we in 2018 terug naar ruwe, hoogwaardige en duurzame materialen met een soft edge. Massief hout met ruwe nerven, natuursteen, beton en zwart staal vormen een blank canvas om waardevolle verzamelobjecten en pièce uniques te etaleren. (tz)

7/

Beauty: probiotica en dna
Ryan Lo SS18

Smeer je iedere ochtend en avond een crème? Flink. Maar wie skincare écht serieus neemt gaat in 2018 nog een stapje verder en laat zijn DNA analyseren. Op basis van die gegevens ontwikkelt het Belgische Nomige op maat gemaakte crèmes. Meer weten? Klik dan op deze link want wij deden de test.
Acne ga je tegenwoordig te lijf met crèmes vol levende bacteriën zoals die van de Belgische probiotica-expert YUN.
Ook voedingssupplementen zitten in de lift. Met het Advanced Nutrition Programme slik je vier weken lang dagelijks vijf pilletjes met vitamines D, Omega 3 en antioxidanten. Zoveel dedication wordt beloond met een stralende huid. (lv)

LEES OOK: 11 beautytrends voor 2018

8/

Lifestyle: in het wilde weg

Een expeditie à la Into The Wild is de beste remedie tegen Nature Deficit Disorder - of het chronische gebrek aan natuurervaringen in het leven van de moderne stadsmens. Al hoeft het niet zo extreem. Bevredig je oerinstinct met een wildplukwandeling in het voedselbos en een workshop wildkoken (foresttoplate.com). Of train je woudlooperskills tijdens een survivalweekend off the grid. Samen met een team ervaren bush people leer je zelfvoorzienend (over)leven in het wild en bouw je een onderkomen met behulp van oeroude bushcrafttechnieken (rewilding.be).
Slaap je toch liever in een echt bed? Slow Cabins combineert het beste van twee werelden.
Reconnect met de natuur in een van de mobiele ecoproof hutjes op een geheime, ongerepte plek in eigen land. (slowcabins.be). (tz)

Reisplannen? Dit zijn de mooiste cabins in de natuur.

9/

Socio: #oneforall

Met de hashtag #oneforall surf je mee op de feministische golf en steun je andere vrouwen in hun ambities en projecten. Uiteraard is dit meer dan een hashtag, het is een levensfilosofie. Wees fier op elke vrouw die goed bezig is, die carrière maakt of die #metoo-gewijs van zich afbijt. Hoed je voor onnodige concurrentie, zinloze oordelen en nodeloos scepticisme.
Gebruik deze hashtag en wie weet wordt 2018 het jaar waarin we het glazen plafond aan diggelen slaan. You go girls! (cs)