24 uur op stap met Coely en haar party squad

Geüpdatet op 30 november 2017 door Admin
24 uur op stap met Coely en haar party squad

Nachtje door doen met hiphopsensatie Coely in Berlijn? Graag! De trucker jacket, het iconische jeansjasje van Levi’s, bestaat 50 jaar. Om dat te vieren vroeg het merk aan influentials en creatievelingen uit heel Europa om het stuk te customizen. Voor België mocht Coely een designteam samenstellen. We gingen mee naar Berlijn, waar de jasjes werden voorgesteld.

9u - Ik spot Coely aan de gate in Zaventem.

Ik heb een slaapkop, dus ik hou afstand. Ik kan me voorstellen dat het irritant is als mensen je constant aanspreken omdat je bekend bent. Ik ga in de rij staan en zie dat ze met vier mannen op stap is. Een van hen herken ik: Dvtch Norris, de rapper met wie ze samenwerkte voor haar hit Don’t Care. De andere drie moeten artiesten Darrell Cole en K1D en haar manager zijn. Ze zijn opgewekt en redelijk luidruchtig, dus ik kan moeilijk anders dan meeluisteren. Er klinkt Engels met een zuidwesterse Amerikaanse tongval, ik ga ervanuit dat de twee die ik niet ken uit de Verenigde Staten komen. Als ik niet had geweten dat Coely en Dvtch uit Dendermonde en Ekeren komen, had ik hen niet van de Amerikanen kunnen onderscheiden.

10u - In het vliegtuig zit ik naast Niels, de manager.

Ik vertel dat ik later vandaag een interview heb met de zangeres. Hij stelt voor om in plaats daarvan de hele dag met hen door te brengen. "Vinden ze helemaal goed", verzekert hij. "’t Is een toffe, open bende." Right boys? roept hij naar achter. Er worden duimen in de lucht gestoken. Het zijn allemaal Vlamingen. Ik snap er niks van. Vanwaar dat perfecte Amerikaanse accent? En waarom überhaupt in het Engels praten? Blijkt dat het de gewoonte is om onder elkaar de lingua franca van de hiphop te hanteren. Het is ongelooflijk hoeveel beter hun accent is dan het mijne. En dat ondanks mijn diploma Engelse filologie. We landen in Berlijn en ik zwaai naar Coely. “Wassup wassup girl!” zegt ze. “Ik hou van ELLE!”

1/

12u - We stappen in een taxi

die ons meteen naar een hip lunchadres brengt: Super Concept Space in de Bikini Berlin mall. Coely en de jongens bestellen een gigantische berg fish and chips. “Yoooooo, dees is zo lekker!” zegt Coco, zoals de crew haar noemt. Ik heb ondertussen ook kennis gemaakt met de anderen. Darrell Cole is een Antwerpenaar met roots in Londen en Sierra Leone en bracht de single Outta Control uit. K1D (spreek uit: kid) draagt gouden grillz en kan je kennen van de single Midnight. Aan tafel verschijnt ook Guillaume Kayacan, de Brusselse fotograaf die de vier vereeuwigde in hun jeansjasjes. “Yooooo, met deze kid weet je nooit wat je staat te gebeuren”, zegt Dvtch terwijl hij Guillaume omhelst. “Deze gast is cra-zy”. De fotograaf zwaait vriendelijk, ik zeg dat ik zijn reeks prachtig vind. De bergen gefrituurde vis en aardappelen worden verorberd en al snel is het tijd om ons klaar te maken voor het event van vanavond. Het viertal wordt verwacht op de opening van de Levi’s Trucker Exhibition, waar ook alle andere Europese crews en squads zullen zijn in hun gepimpte truckerjasjes.

coely levis belgie belgium trucker jacket kayacan
Darrell Cole, Dvtch Norris, Coely en K1D

19u - Coely en co verschijnen op het appel in oranje oversized jacks

die zo felgekleurd zijn dat ze lijken op te lichten in het donker. Fier showen ze het resultaat van de samenwerking: op hun rug staat hun naam, aan hun linkermouw prijkt de Belgische vlag. Hopelijk laat Levi’s zich inspireren door hun ontwerp en gaan er volgend seizoen oranje jasjes in productie. Iedereen heeft honger. We zijn intussen met zeven, maar klimmen in een taxi met zes plaatsen. Ik zit tegenover Dvtch Norris en naast Coely, een van de jongens zit op de schoot van een andere. De taxichauffeur zet de radio loeihard en de uitgelaten bende keelt mee en zwiert armen en onderbenen hevig in het rond. Minimoshpit!

2/

19u20 - Ik vraag Coely waar ze inspiratie vond voor het ontwerp,

maar de groep is zo hard aan het schaterlachen terwijl ze meebouncen op Diamonds van Rihanna, dat ik haar nauwelijks versta. Ze schreeuwt in mijn oor: “Ik had al een goed contact met Levi’s. Wanneer ik optreed of een clip draai, krijg ik stuff om te dragen. Meedoen aan de Trucker Exhibition vond ik een dope idee. Vooral het feit dat we zelf een stuk mochten ontwerpen. Ze kozen mij en Dvtch Norris. Darrell Cole en K1D heb ik gevraagd om de squad te vervolledigen . Met z’n vieren hebben we gebrainstormd en het was snel duidelijk dat we voor originaliteit gingen. Uiteindelijk kozen we oranje. Lekker retro, maar ook een jacket dat mensen doet omkijken en ‘oooh damn!’ denken. Snapte? Het is een groepsproject en we zijn er fier op. Wij hebben sowieso het niceste stuk van de tentoonstelling. Het is geen competitie ofzo, maar iedereen gaat toch willen shinen in zijn jacket, ya know what I’m sayin’!” (schaterlacht) De taxi haalt met een scherpe bocht een auto in en zwalpt daarbij over tramsporen. Coely roept: “Die taxi’s rijden hier dangerous as fuck!”

coely party berlijn elle belgie trucker jacket
Coely en redactrice Carolien

21u - Na het avondeten,

waarbij Darrell Cole voor het eerst in zijn leven een augurk proeft en ik aan K1D moet uitleggen dat tonijntartaar een beetje hetzelfde is als sashimi, is het tijd voor de openingsparty. Zoals Coely voorspelde kijkt iedereen op wanneer ze binnenkomen. Ik kan zelfs hier en daar ‘oooh damn!’ liplezen. Ik loop hen achterna en spot nog meer leuke herwerkte jeansjasjes. De Italiaanse crew bezette de hunne met ledlampjes, de Fransen lieten zich inspireren door Maison Margiela en naaiden een tweede jasje aan de rug, en dan zijn er de Turken, die met verf de nachtelijke lichtjes van hun hoofdstad nabootsten. Stuk voor stuk leuke ideeën, maar het ontwerp van onze Belgische crew blinkt uit in draagbaarheid en originaliteit. We halen drankjes en de vier laten zich gewillig fotograferen.

levis truckerexhibition trucker jacket berlijn

3/

22u - De dj draait oldskool hiphop en ik dans met Coely.

“You got some funky moves right there, girl!” lacht ze. Ik ken haar nog maar pas, maar ik vind haar nu al top. Niks fake aan deze chick. Twee locals in eigenaardige outfit vragen ons mee uit naar Berghain, de beruchtste technoclub ter wereld, maar Coely bedankt. Techno is haar ding niet. Ik vraag me af of modeblunders bestaan in haar universum. “Ik kan niks bedenken wat niet kan”, zegt ze. “Alles wat ik raar vind of wat anderen raar zouden vinden, wil ik dragen. Eruit springen is dope. Speciaal en goed gekleed zijn geeft me een kind of confidence”.

levis truckerexhibition trucker jacket

 

00u - Het feestje loopt op z'n einde

en we treffen de jongens aan de uitgang. “Ik ken deze guys al lang”, zegt Coely. “We brengen elk onze eigen platen uit, maar we zijn een familie geworden. The perfect squad.” Ik vraag of ze de toekomst van de rap in België zijn. “Dat zijn we zeker, maar alle andere rappers ook. Hiphop is zwaar aan het boomen bij ons. Verschillende mensen uit onze scene zijn het aan het maken.” Als ik vraag of dat leidt tot concurrentie, kijkt ze raar op. “Ik wil het goed doen”, zegt de zangeres, “maar waarom zou ik concurreren als we zo nice naast elkaar kunnen bestaan? Wij steunen elkaar, en als we elkaar kunnen pushen, doen we dat. Ik kijk op naar iedereen die zijn of haar eigen sound heeft. Er komen constant nieuwe artiesten bij, en dat vind ik super exciting.” Ik vraag haar of ze van plan is de wereld te veroveren met haar sound. “Mijn doel is sowieso om a little piece of Coely in elk land achter te laten. Ik moet niet per se super famous worden, maar ik wil dat mensen mijn naam kennen”.

coely selfie elle belgie levis
Coely met redactrice Carolien en Sarah van Levi's

03u - Op weg terug naar het hotel raak ik de crew kwijt.

Ik lig al in bed wanneer ik een WhatsAppbericht krijg. “Girl, waar zit je?! Afterparty op het dakterras!”

Lees hier waarom rappers merknamen in hun lyrics droppen.
Bekijk hier alle accessoiretrends voor de winter.