12 hotspots in Los Angeles

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Laure Vandendaele
12 hotspots in Los Angeles

De City of Angels heeft meer gezichten dan de duivel. Zwerf mee door de uitgestrekte stad, waar de zon altijd schijnt en de show nooit eens stopt. Over deze grillige metropool waait de broeierige wind van de Mojavewoestijn en de zilte zeebries van de Stille Oceaan.

los angeles hotspots travel reizen

Tekst Emanuelle Javelle/Barbara De Munnynck

The Butcher’s Daughter
Op het hakblok

los angeles hotspots the butchers daughters

Die slagersdochter, dat is Heather Tierney. Het is altijd koppen lopen in haar sapjesbar slash restaurant, ingericht als retro beenhouwerij. De zaak is 100% veganistisch en vegetarisch, deels glutenvrij en compleet relaxed. Hier liggen biologische groeten en fruit op het hakblok en fileert men vitamines.

1205 Abbot Kinney Boulevard,
thebutchersdaughter.com

1/

Runyon Canyon
Hike With a View

los angeles hotspots runyon ranch

Voor een spectaculair uitzicht trek je in LA niet naar een dakterras. Gesp je hiking boots vast en beklim Runyon Canyon. Dit paradijsje voor sportfanaten, verstopt in de Hollywood Hills, is ook een mekka voor mensenkijkers. Vergaap je aan de gebruinde, lokale spierbundels die zich hier voor of na de uren in het zweet werken. Of aan de excentrieke villa's.

runyoncanyonhike.com

2/

The Broad
Culturele injectie

los angeles hotspots the borad

Er broeit iets in de financiële wijk van Downtown LA. Musea en galeries schieten er als paddenstoelen uit de grond. In september 2015 opende The Broad er z'n deuren. Bewonder de 2000 werken (van o.a. Basquiat en Jeff Koons) in de moderne kunstcollectie van Eli en Edyth Broad. Of verlies je in de spectaculaire architectuur van het gebouw, een soort megahoningraat in witte glasfiber en beton.

The Broad, 221 South Grand Avenue, thebroad.org

3/

Venice Beach
Iconische skatebaan

los angeles hotspots venice beach

Kom rond zonsondergang naar het skatepark van Venice Beach voor een dubbel schouwspel. Waaghalzen van 7 tot 77 tonen hier hun strafste kunstjes op de golvende skatebaan. Op de achtergrond flirt de lucht boven de Stille Oceaan met vijftig tinten oranje. Het gouden uur.

1800 Ocean Front Walk

4/

MAMA Shelter
In Jimi’s Bed

los angeles hotspots mama shelter

In hartje Hollywood, op wandelafstand van de favoriete muziekstudio's van The Rolling Stones, ligt hotel Mama Shelter. Ooit had Jimi Hendrix hier een kamer en de party vibe zindert nog na. Op het dakterras vlieg je in de aperitief met zicht op het Hollywood Sign. De kamers zijn ruim en betaalbaar. En de chef geeft zijn gerechten een pittige Aziatische toets.

6500 Selma Avenue, mamashelter.com

5/

Stahl House
Sixties Droomwoning

los angeles hotspots stahl house

Amerikaanse architectuur is nergens zo excentriek, briljant en patserig als in LA. Tussen de spuuglelijke paleizen in haciendastijl staan ook absolute pareltjes van Frank Gehry en Frank Lloyd Wright. Iconisch is het Stahl House van Pierre Koenig uit 1960. De grote glaspartijen, het panoramische uitzicht en de statement pool maken van deze villa de ultieme Californische droomwoning.

1635 Woods Drive, begeleid bezoek via stahlhouse.com

6/

Viviane Restaurant
Retro Cocktail

los angeles hotspots viviane restaurant

Ze is de interieurarchitecte van Gwen Stefani en in haar eentje verantwoordelijk voor de look van een hele generatie boetiekhotels. Maar het visitekaartje van Kelly Wearstler is toch het Avalon Hotel in Beverly Hills, met als blokvanger restaurant Viviane. Hier sip je cocktails rond het zwembad in kleurige cabanas met geometrische motieven in Giò Pontistijl.

9400 West Olympic Boulevard, vivianerestaurant.com

7/

Santa Monica
Red Ons

los angeles hotspots santa monica

Op de uitgestrekte stranden rond Los Angeles, bezaaid met die typische houten redderscabines, ruik je de zonnecrème op de hete lijven van beach boys, surfer chicks en Baywatch wannabe's. Al kun je er ook nostalgie snuiven - in het reuzenrad op de Santa Monicapier.

8/
Erewhon
Biosupermarkt

los angeles hotspots erewhon

Waar regeren bloemkool, kokosmelk en veganistische granola? In het koninkrijk van biosupermarkt Erewhon, natuurlijk. Shoppen voor huishoudelijke producten was nog nooit zo leuk of ecologisch verantwoord.

585 Venice Boulevard, erewhonmarket.com

9/

Chateau Marmont
West Hollywood Wow

los angeles hotspots chateau marmont

Marilyn Monroe en Jim Morrison sliepen hier - maar niet met elkaar. Sofia Coppola draaide hier haar film Somewhere. En jij kunt in Chateau Marmont ontbijten, moest een overnachting wat prijzig uitvallen. Dit hotel met weelderige tuin en exclusieve bungalosuites 'by the pool' is al sinds 1929 hét adres van de A-list.

8221 Sunset Boulevard, chateaumarmont.com

10/

Sawyer
Good Food

los angeles hotspots sawyer

De klassieke Amerikaanse keuken krijgt bij Sawyer een ferme twist van chef Sydney Hunter III, die z'n strepen verdiende bij Trois Mec - dat andere restaurant in Los Angeles dat alleen rave reviews oogst in LA Weekly en Food & Wine. Open op weekavonden en doorlopend in het weekend.

3709 Sunset Boulevard, sawyerlosangeles.com

11/

Verve Coffee
Trip Barista

los angeles hotspots verve coffee

Verve Coffee heeft drie filialen in Los Angeles. Op het terras van hun vestiging downtown waan je je in jungle van het Amazonenwoud. Je zou haast denken dat je droomt, als je niet net een dubbele espresso ophad.

833 South Spring Street, vervecoffee.com