Dit zijn de foodtrends van 2018

Geüpdatet op 20 februari 2018 door Laure Vandendaele
Dit zijn de foodtrends van 2018

Het voorbije jaar hebben we een verscheidenheid aan food trends zien opduiken – van flexitarisme en exotische ontbijt bowls tot alle mogelijke soorten sapjes en zelfs houtskool in zoete en zoute gerechten – aan vernieuwende kost geen gebrek in 2017. Maar wat kunnen we zoal verwachten in 2018?

Belgische foodies opgelet: de food scene insiders bij Deliveroo hebben hun niet te missen voorspellingen opgelijst!

Vegan

Dit zijn de foodtrends van 2018 - 1

De vegan levensstijl is populairder dan ooit, Deliveroo noteerde een toename van 80% voor vegan bestellingen afgelopen jaar.
Kijk al maar uit naar een breed aanbod van vleesalternatieven met als meest opmerkelijke vervangers rode biet, tofu en jackfruit.

TIP: de Vegan Kebab van Greenway in Gent

1/

Poke

Dit zijn de foodtrends van 2018 - 2

De felgekleurde en gezonde bowls met een combinatie van granen, rauwe vis en groeten komen oorspronkelijk uit Hawaii, maar veroveren stilaan verschillende Belgische steden.

TIP: bowls bij Pokipoké uit Brussel

2/

Ontbijt

Dit zijn de foodtrends van 2018 - 3

Brunchen is ondertussen wel een vast begrip in onze weekendplanning. Deliveroo voorspelt dat de vraag naar trendy ontbijt zoals acai bowls en avocado toast alleen nog maar toeneemt in 2018. In 2017 zagen ze in België een enorme toename van 120% van ontbijtbestellingen; een nog groter aanbod van vernieuwende onbijtmenu’s op het platform zullen de vroege vogels zeker plezieren.

TIP: het Nutty Menu van Cereal Heaven in Antwerpen

3/

Taco

foodtrends 2018 taco mexicaans

We zijn al langer dol op taco's. Maar in 2017 spant de populariteit van de Mexicaanse keuken toch wel de kroon, met de burrito op kop. Wat voor lekkers krijgen we dit jaar voorgeschoteld? Noteer al zeker deze namen: garnachas en tlayudas (zeg maar Mexicaanse pizza’s); twee traditionele gerechten uit Oaxaca die de Mexicaanse liefhebbers moeten geproefd hebben.

TIP: Ancho in Brussel

4/

Midden-Oosten

food trends 2018 midden oosten

De Midden-Oosterse keuken wordt stilaan mainstream in 2018, verwacht je dus aan een hele hoop meer harissa, hummus, kardemom, tahini en lam op de restaurantmenu’s. Maar daar stopt het niet bij, meer en meer eethuizen verwerken de Midden-Oosterse invloeden ook in hun brunch menus; stilaan iedereen kent nu wel al shakshuka maar ook havermoutpap met appel, tahini, amandelen en safraan wint aan populariteit. Volgens Deliveroo zijn vooral de Antwerpenaren al verknocht aan deze kruidige keuken.

LEES OOK: Waar kan je Libanees eten in Antwerpen?

TIP: Couscous Kasbah Royal met lam, kip en merguez schotel van de Kasbah in Brussel.

Bron: Deliveroo