Waar kan je Libanees eten in Antwerpen?

Geüpdatet op 24 maart 2019 door Elise
Waar kan je Libanees eten in Antwerpen?

Hummus om je vingers van af te likken, falafel waar je maar niet genoeg van krijgt, Baby Ghanoush om van te likkebaarden... De Libanese keuken is hot en upcoming.

Touched down in Antwerpen en op zoek naar Midden-Oosterse vibes? Hier moet je zijn:

1/
#1. Tarbouch

©Instagram: tinekelinssen
©Instagram: tinekelinssen

Deze Libanese parel in de Antwerpse Diamantbuurt is een uitgelezen culinaire hotspot voor vegetariërs. De combinatie van de grote verscheidenheid van gerechten met een sympathieke bediening is het succesrecept om hier je vaste stekje van te maken. Van zondag tot vrijdag kan je eten van een gigantisch buffet, op zaterdag à la carte. Een ideale plek om met vrienden te dineren, iets minder geschikt voor een romantische dinertje gezien de drukke animo.

P.S. Hoe heerlijk smaakt een glaasje Libanese rode wijn?

Praktisch

Appelmansstraat 18, 2018 Antwerpen

2/

#2. Banningville

libanees-eten-restaurant-antwerpen

De zonovergoten terras, heerlijke dips, visgerechten en goed gezelschap. (Enkel voor dat laatste moet je zelf zorgen). Banningville is een splinternieuw restaurant dat ontegensprekelijk zal boomen deze zomer. Bestel er verschillende hapjes to share en krijg een kleurrijke tafel vol lekkers. Denk daarbij aan héél veel kruiden, geuren, kleuren en groenten.

Naast lekker eten, huizen er deze zomer ook een aantal hippe events. Op zondagen worden er Sunny South Up Brunches georganiseerd en op vrijdag kan je er terecht voor Falafel Fridays

Praktisch

Pacificatiestraat 36, 2000 Antwerpen (hoek Emiel Banningstraat).

3/

#3. Middle eats

libanees-restaurant-antwerpen

Een bistro die rechtstreeks uit het Midden-Oosten lijkt neergedaald. Middle Eats serveert street food klassiekers gemaakt met lokale producten. Het belang van verse ingrediënten staat bij hen voorop. Niet alleen het verrukkelijke eten maar ook de muziek is uitnodigend.

Praktisch

Boudewijnsstraat 25, Antwerpen

4/

#4. Yalla Yalla 

Schermafbeelding 2017-06-12 om 15.54.59

In Mercado -  de overdekte foodmarket op de Groenplaats - huist een Libanees standje 'Yalla Yalla', vooral bekend om hun falafels, die als zoete (lees: zoute) broodjes over de toonbank gaan.

Yalla Yalla serveert hun – nu al befaamde – broodjes falafel zoals ze in Beiroet over de toonbank gaan. Maar ook Libanese platbroden boordevol groentjes, en klassieke schotels – de perfecte manier om kennis te maken met al het goede van de Libanese keuken.

Tip: Alle specialiteiten op één bordje? Bestel de Yalla Yalla-schotel en proef van het overheerlijke aanbod dat de Libanese keuken te bieden heeft.

Praktisch

Groenplaats 43, 2000 Antwerpen