Dit zijn onze favoriete food markets in België

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Dit zijn onze favoriete food markets in België

Heb je zin in zelfgemaakte lekkernijen, verse producten of wil je snel een hapje eten? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan een food market. 

Het food market (of mercado) concept bestaat al langer in hippe steden als Barcelona, Copenhagen en Rotterdam. Nu is het overgewaaid naar België: hoog tijd om de drie gezelligste adresjes op te lijsten!

1/

Holy Food Market

mooiste_foodhallen_belgië_holyfoodmarket
Holy Food Market, Ottogracht 2, Gent.

De Holy Food Market bevind zich in de 16e eeuwse Baudelo-abdij in hartje Gent. Een ideale plek voor foodies die van architectuur houden. Hier kan je binnenkort terecht voor Libanese, Portugese en Russische lekkernijen. Er zal ook een heuse cocktailbar én bierbar aanwezig zijn. Nog niet overtuigd? Voor de zoetekauwen onder ons zijn er ook pralines, cuberdons en ijsjes. Echt Gents dus! Ook de vegetariërs zijn meer dan welkom.

Praktisch: de Holy Food Market opent zijn deuren op 24 februari. Tijdens het openingsweekend krijgen bezoekers een proeverij van Bordeaux wijnen aangeboden: mark your calendar!

2/

Super Mercado

mooiste_foodhallen_belgië_supermercado_antwerpen
Super Mercado, Groenplaats 43, 2000 Antwerpen

De Super Mercado bevindt zich in het voormalige postkantoor op de Groenplaats te Antwerpen. Hier kan je terecht voor verse, authentieke gerechten die bereid zijn volgens de laatste culinaire trends. Dit concept wil je laten kennis maken met nieuwe smaken en cutting edge producten. Ook zijn er regelmatig Antwerpse bands en DJ’s die de food market vullen met muziek. Als je een dagje gaat shoppen in Antwerpen mag een bezoek zeker niet ontbreken!

Praktisch: de Super Mercado is dagelijks open vanaf 11u, gesloten op dinsdag. Voor meer informatie over de evenementen kan je terecht op Supermercado.be.

3/

FOODMET Abattoir

mooiste_foodhallen_belgië_brussel
FOODMET Abattoir , Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel

Deze markthal opende zijn deuren in mei 2015 naar het voorbeeld van Barcelona's Boqueria. Je kan er terecht voor de aankoop van verse groenten, fruit, olijven, kazen, kruiden, brood, vlees en vis. Het sfeervolle zuiderse kader maakt deze markt uniek in België. Opgelet: de markt is enkel 's ochtends open (of tot dat de producten uitverkocht zijn): voor de vroege vogels dus!

Praktisch: de FOODMET Abattoir is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 7u 's ochtends tot 14u ’s namiddags.

(Stagiaire: Maaike Geys)