“Eerste puistenbar ter wereld” opent in Antwerpen

Gepubliceerd op 24 oktober 2017 door Laure Vandendaele
“Eerste puistenbar ter wereld” opent in Antwerpen

Op vrijdag 27 oktober opent de allereerste puistenbar ter wereld de deuren in Antwerpen. "De ideale plek om er even tussenuit te knijpen."

Een puistenbar, dus. Klinkt een tikkeltje wansmakelijk (en dan heb je de tagline "Knijp er eens lekker tussenuit" nog niet gehoord) maar in werkelijkheid valt het best mee.
’s Werelds eerste Pimple Bar wordt immers een ontmoetingsplek voor jongens en meisjes van alle leeftijden, met of zonder huidproblemen. “We hebben dit initiatief op poten gezet omdat we merkten dat er nog veel onwetendheid over acne is. Veel mensen hebben er last van, maar kennen de precieze oorzaak niet. Wij willen de huidproblemen bespreekbaar maken,” zegt Ingmar Claes van YUN Probiotica. Sinds mei brengt het Belgische bedrijf verzorgingsproducten met levende micro-organismen of probiotica op de markt. “Onderzoek wees uit dat deze bacteriën en schimmels een positief op de gezondheid en ook op de huid kunnen hebben.”

Drempel verlagen

Door een bar te openen hopen Claes en zijn collega’s de drempel naar producten met probiotica te verlagen. “Mensen weten vaak niet wat ze wel en niet mogen smeren. Wij willen op een informele manier juiste informatie verschaffen en mensen aanmoedigen om erover te praten. Mét een glaasje in de hand.”

De Puisterbar richt zich op een breed publiek. “Wij hopen zowel jongeren, die doorgaans vaker last hebben van acne, over de vloer te krijgen. Maar er zijn ook heel wat volwassen, zelfs 60-plussers, die nog met huidproblemen te kampen hebben. Ook willen we ouders de tools aanreiken hoe ze met de huidzorgen van hun kinderen kunnen omgaan.”

Pimple porn

Nieuwsgierigen kunnen er genieten van verschillende behandelingen en advies op maat. Daarnaast staan ook de hoofdwetenschappers van Yun klaar om al je vragen te beantwoorden. Ben je een stiekeme fan van ‘pimple pop filmpjes’? Dan kan je helemaal losgehen in de ‘pimple pop corner’. “To pop or not to pop, that's the question”, aldus Claes.

Praktisch
Wiegstraat 16
2000 Antwerpen

www.puistenbar.be