Dit zijn de beste food trends voor Kerst 2017!

Geüpdatet op 20 Februari 2018 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de beste food trends voor Kerst 2017!

Binnen enkele weekjes is ie daar al, kerstavond. Ben je dit jaar verantwoordelijk voor de feestdis maar hoor je het in Keulen donderen qua inspiratie? Wij helpen je een handje met dé food trends voor deze kerst.

Wij kunnen niet wachten om onze keuken in te duiken!

#1 More is more

Je zag het vast al op mode- en interieurvlak: minimalisme is passé. Ook op ons bord mag more is more, waarmee we bedoelen: uitbundige kleuren en variërende texturen. Eetbare schilderijtjes die zo van ons gsm-scherm afspatten, want ja, al die smakelijke gerechtjes moeten natuurlijk gedeeld worden op Instagram... #foodporn

https://www.instagram.com/p/Bbx9ePegGtJ/?taken-by=goop

1/

#2 Veggie/vegan

Vegetarisch eten is bij ons al enkele jaren ingeburgerd, maar ook vegan begint hoe langer hoe meer vertrouwd in onze oren te klinken. Wil je volledig mee zijn met je tijd, dan kies je voor (enkele) volledig plantaardige gerechtjes, in plaats van het klassieke rood vlees.

https://www.instagram.com/p/BbmA3RDAvE0/?taken-by=deliciouslyella

2/

#3 Kwaliteit boven kwantiteit

Net zoals fast fashion steeds meer op tegenkanting kan rekenen, zien we ook een gelijkaardige verandering op ons bord. Fair trade en bio winnen ook in onze potten steeds meer aan belang. Beter een klein stukje lekkers, dan veel te grote porties waar we ons ziek aan eten of waarvan de helft uiteindelijk in de vuilnisbak belandt.

Many families and friends gather together today (or get off work early) to celebrate Sinterklaas. We, at Fairtrade, wish Sinterklaas and all his helpers (including the mama's and papa's, and extended family members) a warm and happy holiday; where the good intention of celebrating the connection we have to each other is at the core. Being open to connecting and caring for each other, and caring for people who affect our lives, be it the person who delivers our mail or the person who makes our clothes or the person who harvests our food. Everyone is someone's child, partner, parent or friend. We are all in this together. #Fairtrade #Maxhavelaar #FairtradeNL #cacao #eerlijkecacao #eerlijkechocolade #chocolate #sinterklaasavond #connections #allinthistogether

A post shared by Max Havelaar - Fairtrade (@fairtradenl) on

3/

#4 Food carving

Voor de handige Hariëttes onder ons: deze versiertrend waarbij groenten en fruit tot echte kunstwerkjes verheven worden, komt uit het Oosten overgewaaid. En zeg nu zelf, rode kool ziet er toch direct heel wat smakelijker uit in de vorm van een elegante roos.

https://www.instagram.com/p/Bb400V1Aj6E/?tagged=foodcarving

4/

#5 Alcoholvrij

Misschien zit het succes van Tournée Minérale er voor iets tussen, maar alcoholvrije drankjes zitten in de lift. Heerlijke mocktails moeten qua smaak niet onderdoen voor hun alcoholische tegenhangers en ze besparen je een bonzend hoofd de dag erna.

5/

#6 Botanicals

Nee, ze spelen niet enkel een rol in je Gin & Tonic, ook in gerechten komen botanicals steeds meer aan bod. Zelf zijn we grote fan van fleurige bloemetjes op ons bord.

6/

#7 Lokaal

Waar het enkele jaren geleden nog all the rage was om zo exotisch mogelijke ingrediënten in onze gerechten te verwerken (remember kangoeroevlees?), zijn we nu heel wat milieubewuster en herwaarderen we producten van bij ons. Denk aan grijze garnalen, rode kool, appels en witlof. Onze grootouders zouden trots zijn!

LEES OOK: Food trend: Pandan is de nieuwe advocado

https://www.instagram.com/p/BaL9eCenrcm/?tagged=garnaalkroketten