Food trend: pandan is de nieuwe avocado

Geüpdatet op 20 februari 2018 door Jolien
Food trend: pandan is de nieuwe avocado

Food lovers opgelet: er is een nieuwe hype opkomst! 

Al enkele jaren zweert menig foody (en hipster) bij de avocado. Dit groene goud is dan ook makkelijk te verwerken in zowat ieder slaatje. Maar net zoals in de modewereld kent ook de food market trends. En toen was er plots matcha; de eerste échte concurrent van de avocado. Dit groene goedje waarvan je thee (en nog veel meer) kan maken hypte over de hele wereld. Ondanks de avocado steeds kranig stand hield, moet hij nu misschien toch de duimen leggen voor een nieuwe, groene smaakmaker: pandan. A greeny for a greeny dus...

Pandan is een tropische plant die zeer geliefd is in de Aziatische keuken. In tegenstelling tot de avocado gebruik je pandan minder in hartige, maar eerder in zoete gerechten. Dankzij z'n vanillesmaak is hij de perfecte, natuurlijke zoetstof waarmee je al je baksels op smaak brengt. Zo heb je pandan cake, taart en andere lekkernijen!

Dé tv-kokin Nigella Lawson is alvast grote fan van pandan en dat is goed nieuws voor de plant. Toen ze avocado begon te gebruiken in haar programma, steeg de verkoop met zo'n dertig procent. Je moet maar geluk hebben dat Nigella fan van je is!

Psst, lees ook: OMG: er bestaat nu ook avocado pizza