Mijn homeopathielijstje voor een zorgeloze winter

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Mijn homeopathielijstje voor een zorgeloze winter

Iedere winter hebben de microben ons in het vizier! Homeopathische geneesmiddelen zijn doeltreffend, tenminste als je de korreltjes inneemt vanaf de eerste symptomen!

ECHINACEA, EEN SOEVEREINE PLANT

Dit is ongetwijfeld de meest bekende en meest gebruikte plant in de moderne kruidengeneeskunde om infecties en winterkwaaltjes te voorkomen en te verzorgen. Echinacea stimuleert het immuunsysteem en verhoogt zo de weerstand van het organisme tegen alle soorten microben. In te nemen als maandelijkse kuur gedurende 10 à 15 dagen. Ideaal tegen verkoudheden, grieptoestanden, hoest en infecties.

VOOR ELK KWAALTJE IS ER EEN GENEESMIDDEL

“Ter voorkoming raad ik Thymuline 9 CH aan om het immuunsysteem een boost te geven en zo de weerstand tegen winterkwaaltjes te verhogen. Oscillococcinum is eveneens een biotherapeutisch homeopathisch geneesmiddel dat aandoeningen voorkomt door de weerstand van het lichaam te verhogen”, aldus Michel Siciliano, homeopathisch geneesheer. “In de gemmotherapie kunnen we niet zonder Ribes nigrum: dat extract helpt grieptoestanden, allergieën, vermoeidheid en stress te bestrijden”.

De homeopathie beschikt over ‘constitutionele geneesmiddelen’ die rekening houden met de persoonlijkheid en het gedrag van de patiënt.

Met homeopathische geneesmiddelen kun je verschillende symptomen zoals hoest, een lopende neus, koorts en keelpijn behandelen. Voor elk van die symptomen is er een passend geneesmiddel. “Bij acute aandoeningen zoals een verkoudheid, griep, keelontsteking, maag-darmontsteking begint het homeopathisch geneesmiddel enkele minuten na inname te werken”, zegt de specialist. “Hoe acuter de symptomen, hoe beter de patiënt zal reageren: ’s morgens vertrekt hij gezond en wel naar het werk, ’s avonds komt hij niezend thuis met een loopneus! Homeopathische geneesmiddelen moet je innemen zodra de symptomen optreden. Neem de dosis drie tot vier keer per dag en laat wat meer tijd tussen de innames zodra de ziekte begint af te nemen!”.

“Vergeet niet dat homeopathie het voordeel heeft geen bijwerkingen te veroorzaken en aanvullend bij alle andere geneeswijzen kan worden toegepast; de therapie is bovendien geschikt voor het hele gezin, inclusief zuigelingen en zwangere vrouwen.”

HOMEOPLASMINE: EEN TUBE MET MAGISCHE KRACHT

Je loopneus is pijnlijk geïrriteerd, je wangen kleuren rood zodra de temperatuur zakt en je handen zijn droog en ruw? De huid van deze zones heeft het in de winter zwaar te verduren, wanneer hij wordt blootgesteld aan wind en koude. Homeoplasmine® is een tube met de magische kracht van plantenextracten en een antisepticum (boorzuur): het verzacht irritaties van de huid en slijmvliezen in alle zachtheid – denk maar aan kloven, oppervlakkige brandwonden of een schrale loopneus bij verkoudheid.

Onmisbare tubes voor in de winter:

- bij koorts: Belladona 9 CH
- bij het begin van een infectie: Ferrum phosphoricum 9 CH
- bij droge hoest: Ipeca 5 CH
- bij losse hoest: Drosera 5CH
- bij keelpijn: Phytolacca 9 CH
- bij verkoudheid (helder snot): Allium cepa 9 CH
- bij verkoudheid (geel snot): Kalium Bichromicum 9 CH
Aanvullend kun je dagelijks de sporenelementen Cu – Au – Ag nemen.