Deze winterbars moet je zeker ontdekken

Geüpdatet op 5 december 2017 door Laure Vandendaele
Deze winterbars moet je zeker ontdekken

So what dat de temperaturen met het vriespunt flirten? 'Tis the season to be jolly en dat kan helemaal in een van deze gezellige winterbars. 

Zijn drukke kerstmarkten niet helemaal jouw ding? Dat begrijpen we. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om helemaal in de eindejaarssfeer te raken. Zo kan je - misschien een tikkeltje te vroeg maar ach - aan een filmmarathon met deze kerstklassiekers beginnen of de boom al optuigen. Of je kan natuurlijk een bezoekje brengen aan een van de vele winterbars die stilletjesaan de deuren openen. Wij zetten onze favorieten alvast op een rijtje.

Aspen Bocadero

winterbar aspen bocadero antwerpen

Even opwarmen na een middagje shoppen in de stad of na een fikse wandeling? Genieten tijdens een gezellig avondje in een ongedwongen en authentieke winterse sfeer kan bij Aspen Bocadero. De Waagnatie wordt net zoals vorige jaren omgetoverd tot een prachtige wintersetting die doet dromen van een mondain en gezellig skioord. Verder vinden er ook leuke evenementen zoals Salsa Bocadero plaats.  Je honger stillen kan in het gezellige restaurant.
Ook leuk: Aspen Bocadero heeft een eigen overdekte ijspiste. Voor15 euro kan je er een uur lang aan curling (soort van ‘petanque op ijs’) doen, een initiatieles inbegrepen.

Van 7 december 2017 tot 20 januari 2018
Open di t/m zat vanaf 16u00
Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
www.aspenbocadero.be

1/

Lazy Jack, de winter edition

winterbar 2017 lazy jack antwerpen

Begin juni opende Lazy Jack in de hippe, opkomende buurt Het Eilandje. Tijdens de zomermaanden ontpopte Lazy Jack zich als dé perfecte locatie voor een culinaire avond met een relaxte sfeer, een spelletje jeu de boules of een ontspannende yogasessie en dat mét zicht op het Kattendijkdok. Nu het kwik op de thermometer richting de nul graden zakt en we met z’n allen op zoek gaan naar warmte in plaats van verkoeling, steekt Lazy Jack de vuurkachels aan. Het interieur én de menukaart kregen een winterse make-over. Het menu is een samenwerking met The Butcher’s Store en op zondag kan je er brunchen. Wie op zoek is naar kerstcadeaus kan terecht in de FUTUR concept store, waar je Belgische merken en kleine ondernemers vindt.

Kattendijkdok Oostkaai 22A, Antwerpen
www.lazy-jack.be

Donderdag tot vrijdag : 12u tot 23u
Zaterdag : 18u tot 23u
Zondag : 10u tot 22u
Donderdag en vrijdag lunch (12h - 14h) 
Zondag brunch vanaf 10h. 

2/

Stadsbrouwerij De Koninck

stadsbrouwerij de koninck antwerpen

De Antwerpse Stadsbrouwerij De Konick wordt ondergedompeld in een magisch sfeertje. De hele binnenstraat wordt overdekt én winterproof gemaakt: van 5 december tot en met zondag 21 januari wandel je er tussen kerstbomen en onder guirlandes en word je in ‘De Winterstraat’ zelfs verrast met lekkere snacks of een leuke muzikale act. Op zaterdag kan je éxtra lang genieten van de kerstsfeer, want dan blijven de brouwerij én de bar open tot 22u. Op zoek naar een origineel kerstcadeau? In de De Koninck shop vind je leuke gifts en de smaakmakers op de site geven je heel wat inspiratie voor je feestmenu.

www.dekoninck.be

Zaterdag 23 december: open van 10u tot 22u (laatste ticket om 20u)
Zondag 24 december: open van 10u tot 16u30 (laatste ticket om 14u)
Maandag 25 december gesloten.
Dinsdag 26 december: open van 10u tot 18u (laatste ticket om 16u30)
Zondag 31 december: open van 10u tot16u30 (laatste ticket om 14u)
Maandag 1 januari: gesloten

3/

MOOSE Winterbar

winterbar 2017 moose hasselt

Sinds kort kan je je voor de derde winter op rij verwarmen in MOOSE Winterbar, in de achtertuin van club Versuz. De gezellige massief houten chalet is een soort tijdscapsule en brengt je in één klap naar de skipistes, zonder dat je je skischoenen of snowboard uit de kast moet halen. Met zitbanken bekleed met dierenhuiden en een DJ die de beste après-ski klassiekers mixt, voel je je zó in de Oostenrijkse Alpen. Op donderdag en zaterdag zet je het feest gewoon verder in de club zelf.

Trichterheideweg, 3500 Hasselt
Van donderdag tot zaterdag vanaf 17u
https://www.facebook.com/pg/MOOSEwinterbarHasselt  

4/

Café Tobor

winterbar 2017 cafe tobor gent
foto: Jorn Urbain

Het terrasjesseizoen zit erop, maar niet getreurd als je ondanks het gure Belgische herfstweer toch nog wil genieten van een geurend kopje koffie in de buitenlucht. Naar aanleiding van de tentoonstelling Hello, Robot kan je tot midden april 2018 het pop-up concept Café Tobor bezoeken op de wintergroene binnenplaats van Design Museum Gent. Je kan er proeven van hartige lekkernijen en zoete desserts met een kopje zelfgebrande koffie. Barista van dienst Pieter Mortier creëerde twee huisgemaakte blends ter gelegenheid van deze winterse pop-up.

Café Tobor is bovendien een ideale uitvalsbasis voor een middagje shoppen in Gent!

LEES OOK: De beste beauty adresjes in Gent

Praktisch
Adres: Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent.
Openingstijden: Open van donderdag t.em. zondag, van 11u tot 18u.
Telefoon: 09/ 277 92 72
coeurcatering.be; designmuseumgent.be

5/

Zebrawoods

foto: Steven Hendrix

Vanaf 27 december wordt de Zebrastraat in Gent omgetoverd tot een sprookjesachtig winterbos. Geniet in het pop-up winter forest van intieme optredens van onder meer Gabriel Rios, Tout Va Bien, Novastar, School is Cool en Admiral Freebee.

Meer info op www.zebrawoods.be

6/

Vetur

winterbar 2017 vetur kortrijk
foto: Henryk Virabian

In Kortrijk opent deze maand met Vetur (IJslands voor winter) een gloednieuw winterbar concept. In een indrukwekkende halve koepel (we love domes!) aan de Leie kan je genieten van een winters iglogevoel, een drankje en rustige achtergrondmuziek. Geen wilde party's en pompende beats hier. De organisatoren kiezen bewust voor rustige activiteiten om een breed publiek aanspreken. Denk aan brunch op zondag, filmavonden, toneelvoorstellingen en akoestische optredens.

Ijzerkaai, Kortrijk
Meer info: Facebook Vetur Kortyk

7/

Komeet

De populaire zomerbar Komeet krijgt een winterse make-over met glühwein, stoofvlees, wafels, soep en zelfs raclette. Aanstaand weekend vindt het 'Warm Winters Weekend' plaats en worden oude drankbonnetjes ingezameld. De waarde wordt in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel aan de Welzijnschakels gestort.

Koningin Astridlaan 132, Mechelen
Meer info: Facebook Komeet Mechelen

8/

Mirage Winterbar Mechelen

Winterbar Mirage is een winters gezellig samenzijn tijdens de 'Mechelen houdt je warm' weken. Voor het tweede jaar op rij vind je hen op het binnenplein van het stadhuis. Vier weken lang (14 dec - 8 jan)  wordt de feesttent omgetoverd tot een warme winterse chalet.

Grote Markt, Mechelen
Meer info: Facebook Winterbar Mirage

9/

Scapa Home Winter Bar(n)

winterbar 2017 scapa winterbarn antwerpen

De Antwerpse Scapa Home winkel wordt de komende twee maanden omgetoverd tot een Winter Bar(n). Naast rond snuisteren in de winkel kan je er tijdens de donkerste periode van het jaar ook terecht voor een drankje en een hapje van het gratis sharing buffet. De perfecte plek om even uit te rusten van het winkel? De energie teruggevonden? Neem dan zeker een kijkje in de aansluitende giftshop voor cadeau-ideetjes.

Arenbergstraat 12, 2000 Antwerpen
Nog tot 7 januari. Woensdag tot zaterdag van 13u tot 18u. Op donderdag open tot 20u.

www.scapahome.be