Het Brusselse label KRJST geeft Maasmechelen Village een make-over

Geüpdatet op 26 februari 2019 door Isabelle
Het Brusselse label KRJST geeft Maasmechelen Village een make-over

Het Brusselse collectief KRJST slaat opnieuw de handen in elkaar met een modespeler uit eigen land. Maasmechelen Village wordt de komende maanden het toneel van een creatieve collab die kunst en mode verenigt.

Wie KRJST zegt, zegt levendige prints en traditionele Belgische weefmethoden. Het collectief werd in 2012 uit de grond gestampt door Erika Schillebeeckx (KR) en Justine de Moriamé (JST), beiden vers afgestudeerd aan La Cambre. Hoewel de nadruk van oorsprong op mode ligt, is KRJST niet bang van kruisbestuivingen met artiesten uit andere velden: 3D-kunstenaars, beeldhouwers, fotografen, schilders en ook muzikanten -check hier de originele samenwerking tussen het label en Belgisch muziekcollectief Vuurwerk enkele seizoenen geleden.

Volgende wapenfeit? Van 12 oktober tot 31 december neemt KRJST met verschillende kunstinstallaties de straten van Maasmechelen Village over. Dankzij wandtapijten, prints en een experimentele galerij wandel je deze eindejaarsperiode door het kleurrijke universum van het label. Kersje op de taart: de « KRJSTmas Tree » om de feestdagen in gang te zetten.

Schillebeeckx geeft toe aangetrokken te zijn door de grote schaal van het project: “Toen Maasmechelen ons benaderde, waren we meteen te vinden voor een samenwerking van deze omvang: we kregen meteen een hele wereld om ‘in te kleuren’! We beschouwden de Village als onze eigen tuin, eentje waarin onze kunst wortel kon schieten, net als wilde bloemen een stadstuin komen opleuken.”

De samenwerking met KRJST kadert in een groter project om Belgisch talent te vieren, aldus Desirée Bollier, Chair– Value Retail Management : “Doorheen de jaren is de Village zich steeds meer gaan profileren als een platform, een ontmoetingsplaats voor gastronomie, kunst en mode. Op die manier bieden we onze bezoekers een totaalbeleving aan. De collab met KRJST weerspiegelt die filosofie en past perfect binnen onze inspanningen om het beste van eigen bodem te vieren.”

‘A New Wave of Extraordinary’ 
Maasmechelen Village x KRJST
Nog tot 31 december.
Maasmechelen Village, Zetellaan 100,
3630 Maasmechelen
Elke dag open van 10u tot 19 u