Krijg weer lichte benen dankzij homeopathie

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Krijg weer lichte benen dankzij homeopathie

Voor sommige vrouwen staat de zomer gelijk aan pijnlijke, gezwollen benen. Toch bestaan er natuurlijke oplossingen om je benen licht te houden. Volg het programma!

Maar waarom ik?

Vrouwen hebben het meest last van veneuze insufficiëntie, en het risico neemt toe met de leeftijd. Hoewel erfelijkheid een essentiële risicofactor blijft, zijn ook hormonale schommelingen bij vrouwen tussen de puberteit en menopauze met de vinger te wijzen, net als bepaalde slechte gewoonten (roken, weinig bewegen, blootstelling aan warmte) en overgewicht.

Vijand nummer 1: warmte

Slecht nieuws voor wie graag in de zon ligt te bakken of verlekkerd is op hete douches of sauna's ... Blijf dus weg van warmtebronnen om de veneuze insufficiëntie niet te verergeren. Maak ook een kruis over ontharen met hete was.
Een goede truc: besprenkel je benen 's morgens en 's avonds met koud water, en dan vooral in de zomer.

Compressiekousen: reflex nummer 1!

Compressiekousen (maar ook sokjes of panty's), die je van 's morgens tot 's avonds draagt, oefenen een druk uit op de benen en enkels. Die druk neemt af van enkel tot bil. Ze drukken de aders aan en bevorderen zo de terugstroom van het bloed naar het hart. Pijn, zware benen en oedemen verminderen. Let wel op dat je ze niet verwart met “steunkousen”, want die werken enkel in op de oppervlakkige aders.

1/

Beweeg!

Versterk je beenspieren. De kuitspieren werken op de aders immers als pompen en bevorderen de bloedsomloop. Bouw elke dag minstens een halfuur aan lichaamsbeweging in!

- Ga zwemmen. Water oefent een zachte druk uit, wat ideaal is voor de benen. In de zee geniet je bovendien van masserende golven.
- Ga fietsen. De fiets versterkt de spieren van je onderste ledematen. In het water peddelen is nog beter! De waterfiets bevordert de terugstroom van het bloed en doet de vetcellen die druk uitoefenen op de aders smelten. Belangrijk is dat je dit minstens twee keer per week doet.

Wist je dit al? Onze benen lijden onder impactsporten (tennis, squash, ...).

Homeopathie om de bloedsomloop weer op gang te brengen

Homeopathie kan helpen met de activering van de bloedsomloop. Hamamelis virginiana, Aesculus hippocastanum en Arnica zijn goed verborgen schatten van de plantenwereld die zware benen verlichten. Je kunt ze de hele zomer in de vorm van korrels innemen. Masseer je benen ook in de richting van het hart, dus van enkel naar knie. Om die massage te vergemakkelijken, kun je een gel met Arnica gebruiken. Dit geeft onmiddellijk een gevoel van frisheid en verlichting. Vraag raad aan je apotheker!

Arnica montana, de plant met duizend deugden

Arnica montana is een plant die in homeopathische vorm talloze kwaaltjes behandelt. Een stoot, een val, een buil of vermoeide spieren na een inspanning ... Arnica bestaat in de vorm van korrels, tabletjes of gel!