Afkicken van koffie? Probeer een chai latte tijdens de blok

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Afkicken van koffie? Probeer een chai latte tijdens de blok

Chai latte is een pittig alternatief voor wie even genoeg heeft van koffie, matcha latte, thee of suikerhoudende energiedrankjes.

De blok is begonnen (ontdek hier hoe je je cursus kan opleuken met pastelkleurtjes) en dat betekent vermoedelijk dat je koffiemachine overuren draait, de waterkoker onophoudelijk pruttelt of de blikjes met energiedrankjes aan een recordtempo opengetrokken worden. Begrijpelijk in deze periode van stress en deadlines maar, het kan geen kwaad om het tijdens je welverdiende pauzes over een andere boeg te gooien. Een iets meer exotische boeg met roots in India bijvoorbeeld. Daar drinkt met Chai, een pittige kruidenthee met daarin een combinatie van kaneel, kardemom, kruidnagel, gember, peper, sterke zwarte thee, melk en zoetmiddel. Het drankje kan zowel warm als koud gedronken worden, 's ochtends om de dag te starten, 's avonds voor de tv of tussen twee hoofdstukken in tijdens de blok.

chai latte chalo dieet koffie

Indiase roots

Het bereiden van een pittige Chai latte mag dan wel kinderspel zijn, het vinden van de juiste ingrediënten was dat net iets minder. Daarom besliste de Belgische  Gita Van den Boer na een reis naar haar geboorteland India om zelf een Chai Latte Label op te richten. Een jaar later is Chalo een succesvol bedrijf met een breed gamma aan Chai-smaken waaronder de gloednieuwe Chini Chai met 20 procent minder suiker. Onder het motto 'a hug in a mug' wil Chalo iedereen - en zeker studenten in de blok - een pittig hart onder de riem steken.

chalo chini chai thee latte
Chini Chai, vanaf 9,95 euro

Hoe bereiden

Meer dan de kruiden- en theemix met een beetje warm water, melk (kan ook de plantaardige variant zijn) is er niet aan om je eigen chai latte te maken. Werk af met een beetje kaneel en je bent meteen klaarwakker om aan de volgende 100 pagina's te beginnen.

Meer info en bestellen via www.chalo.eu