Top 10 grootste celeb schokkers van 2016

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Isabelle
Top 10 grootste celeb schokkers van 2016

2016 was een dramatisch jaar in Hollywood: ontrouw werd fenomenaal bezongen, maskers vielen af, sterren doofden uit, anderen werden brutaal aangevallen en nog anderen zagen de liefde van hun leven crashen. De grootste schokkers op een rijtje:

1. LEMONADE

Lemonade, ongetwijfeld dé grote kaskraker van het jaar! Zelden vloeide er zoveel inkt over een album dat in alle opzichten uniek was: het kwam uit in één nacht tijd, werd vergezeld van een videoclip slash film van anderhalf uur, klonk gewoonweg fantastisch, vormde een parade aan prachtige mode en ging geen enkel netelig onderwerp uit de weg. Politieke kwesties, feminisme, racisme en ja, zelfs de huwelijksproblemen van Beyoncé en JayZ werden aangepakt. Die laatsten waren sinds het beruchte liftincident op het MET gala een jaar eerder een publiek geheim, maar bij deze eindelijk bevestigd én uitgeklaard. Dat alles dus, netjes verpakt in één fenomenale schijf.

Fris je geheugen op en ontdek hier alle verborgen boodschappen over Beyoncé’s privéleven in het album.

lemonade

Trouwens: ook zusje Solange Knowles schudde dit jaar het etiket van liftagressor van zich af en deed op haar manier een Lemonadeke met het minstens even mooie A Seat At The Table. Net als Beyoncé vierde de zangeres met dit album het Amerikaanse Zuiden en de Afro-Amerikaanse vrouw. Zo maakte een diverse casting van "alledaagse vrouwen" haar opwachting in de video's. De kleren die ze droeg, waren een mix van high-end labels, onafhankelijke designers, creaties van modestudenten én ontwerpen van mama Tina Knowles.

Lang verhaal kort: de zusjes Knowles hebben goed gewerkt dit jaar!

solange-knowles-alle-looks-a-seat-at-the-table-fashion-970x508

1/

2. Het verlies van DAVID BOWIE en PRINCE

2016 was nog niet goed en wel gestart, of de wereld werd al opgeschrikt door een tragisch overlijden: David Bowie verloor op 10 januari een korte, maar hevige strijd tegen kanker. Een groot verlies voor de muziek-, maar ook de modewereld. Bowie geldt als één van de meest baanbrekende stijliconen van de eeuw, en dat met dank aan zijn vele alter ego’s: Ziggy Stardust, Aladdin Sane, The Tin White Duke en co. De volledige stijlevolutie van David Bowie ontdek je hier.

stijlevolutie-david-bowie

Enkele maanden later doofde ook de ster van Prince uit. Op 57-jarige leeftijd werd hij dood door een medewerker in een lift aangetroffen, gestorven aan een overdosis. De Purple Rain zanger stond eveneens bekend om zijn opvallende kledingstijl, maar vergaarde vooral ook roem met zijn suggestieve songteksten. Een reputatie die hem de bijnaam His Royal Badness opleverde. De popster liet een gigantisch muzikaal oeuvre -weinigen zullen het hem nadoen- en een hoop gebroken harten achter.

overlijden-prince

2/

3. DE BRANGELINA BREUK

Ook het mooiste Hollywoodsprookje van de voorbije jaren kwam ten einde: Angelina Jolie gaf Brad Pitt in september de bons en eiste prompt de volledige voogdij over hun kroost. Wat de veel besproken relatie precies de das omdeed, is niet helemaal duidelijk, al werden drukke agenda’s, wederzijdse ontrouw (de Franse actrice Marion Cotillard zou hier geen onschuldige rol in spelen), zijn veronderstelde woede-aanvallen en drankprobleem en haar labiele mentale gezondheid als mogelijke redenen genoemd.

brangelinadivorce-970x508

Brad Pitt en Angelina Jolie kregen in 2005 een relatie, nadat ze verliefd werden op de set van Mr en Mrs Smith. De acteur was destijds nog getrouwd met actrice Jennifer Aniston. Brangelina maakte in april 2012 bekend verloofd te zijn, in 2014 stapten ze in het huwelijksbootje. Het koppel heeft zes kinderen: Maddox (15), Pax (12), Shiloh (10), Zahara (11) en de tweeling Vivienne en Knox (8). Maddox, Pax en Zahara zijn geadopteerd.

3/

4. TAYLOR SWIFT EN FAMOUS GATE

2016 is ook het jaar van de publieke oorlog tussen Taylor Swift en Kimye. Swift, nochtans de Queen Bee van Hollywood en aanvoerster van een meer dan indrukwekkende girl squad, slaagde er maar niet in op een goed blaadje te staan bij Kim Kardashian en Kanye West en dat kwam haar duur te staan. De ruzie escaleerde toen Kim een persoonlijk telefoongesprek tussen de Bad Blood zangeres en Kanye op Snapchat zwierde…

De hele heisa draaide rond het Famous nummer van die laatste. Daarin liet de ster zich weer van zijn meest bescheiden kant zien en rapte hij dat hij "ooit seks zal hebben met Taylor Swift" want "ik heb die bitch beroemd gemaakt!" Niet zo'n fijne opmerking, gezien de voorgeschiedenis van de twee: weet je nog hoe hij in 2009 haar VMA award uit haar handen trok en doodleuk aan het publiek meedeelde dat zij hem niet had verdiend? Swift liet publiek weten "gekwetst en vernederd" zijn. Of niet? Kim Kardashian maakte zich al die tijd sterk dat haar man wel degelijk toestemming voor het bewuste zinnetje had gevraagd en verkregen van Taylor. Niemand die Kim natuurlijk geloofde, maar vergeet niet dat de vrouw tot het obsessieve toe àlles rond haar filmt, ook de telefoongesprekken van haar man blijkbaar. Bij deze leiden die een eigen leven op Snapchat, de wraak is zoet... Lees hier het volledige gesprek! 

4/

5. “DRAKE EN RIHANNA” WERD EINDELIJK EEN FEIT

Maar hield het niet zo lang vol… Het was nochtans zo’n mooi verhaal: de wereld wist al langer dat Drake sinds jaren dolverliefd is op Rihanna, iets wat de rapper zelf bevestigde in zijn speech op de Video Music Awards. “Ik hou van haar sinds mijn 22ste,” klonk het in één van de meest hartverwarmende jodiummomenten sinds jaren, waarop zij knalrood werd en nerveus begon te giechelen. Later op de avond leek het backstage ook echt dik aan tussen de twee, die elkaars familie ontmoetten en gretig speeksel uitwisselden voor het oog van tientallen getuigen. Een nieuw powerkoppel was geboren… maar stierf niet veel later een wiegendood. Reden voor de breuk: Rihanna’s paranoia dat Drake zich snel zou gaan vervelen nu hij eindelijk zijn onbereikbare vrouw had veroverd. Sindsdien is ze trouwens bijzonder hard voor haar beroemde ex. 

rihanna-drake-koppel-970x508

5/

6. DE OVERVAL OP KIM KARDASHIAN IN PARIJS

Het was hét grote verhaal van de Parijse modeweek, maar niet de triomf waarop Kim had gehoopt. De realityster werd in oktober in haar hotel overvallen door vijf gemaskerde mannen die haar luxesuite binnendrongen en een tijdlang onder schot hielden. Uiteindelijk vond de politie haar gekneveld en volledig getraumatiseerd in de badkuip van haar kamer terug, ongedeerd maar wel voor miljoenen aan design juwelen -waaronder haar verlovingsring- armer. Alle details over de overval lees je hier. 

De modewereld reageerde geschokt en Kim deed iets wat niemand ooit van haar had verwacht: ze hield haar mond, trok zich terug én haalde al haar social media accounts offline. Een wereld zonder Kim Kardashian? We hebben enkele bizarre maanden achter de rug! Sinds een kleine week is ze trouwens terug op Instagram... 

kimkparisfw-640x335

6/

7. KANYE DOET EEN BRITNEY

De overval zou niet Kims enige trauma van het jaar worden, ook hubby Kanye had nog een bommetje in petto. De man gedroeg zich eigenlijk al maanden bizar -getuige zijn vele rants tegen boezemvrienden JayZ en Beyoncé, of de schandalen rond zijn Jeezy defilé in New York- en stortte in november volledig in, geveld door “oververmoeidheid en stress”. Na een woede-uitbarsting tegen zijn personal coach, werd de ster geboeid naar de eerste de beste psychiatrie afgevoerd, waar hij werd behandeld voor zijn vele problemen. Hoewel Kim in al die tijd niet van zijn zijde week, zou ze wel van plan zijn hem na zijn genezing te verlaten. De vele stress die Kanye haar oplevert, alsook de plotse vriendschap met Donald Trump, zouden de getergde reality ster teveel zijn geworden. Wordt vervolgd!

kanye-west-breakdown-970x508

7/

8. JOHNNY DEPP VERSUS AMBER HEARD

Een onafwendbare, maar daarom niet minder dramatische breuk: Johnny Depp en Amber Heard, de vrouw voor wie hij Vanessa Paradis na een idyllische relatie van veertien jaar verliet. Volgens de Australische actrice, die de scheiding aanvroeg, had Depp losse handjes en mishandelde hij haar zowel fysiek als verbaal tijdens hun amper twee jaar durende huwelijk. Er dook zelfs een filmpje op waarin de ster  ogenschijnlijk dronken zijn vrouw met een gebroken fles bedreigde, vervolgens in zijn eigen hand sneed en met zijn bloed op een spiegel schreef dat ze een hoer was.

Het incident ontketende een gigantische mediastorm, die al snel ging liggen nadat beiden achter gesloten deuren tot een minnelijke schikking kwamen. Uiteraard kwamen de voorwaarden van die laatste uit: Johnny zou Amber 7 miljoen betalen om een proces te vermijden. Sindsdien hulde de actrice zich in stilzwijgen, een stilte die ze onlangs verbrak naar aanleiding van de internationale dag tegen huiselijk geweld. In een video van het vrouwenplatform GirlGaze getuigt ze over de hel die ze doorstond. 

8/

9. HIDDLESWIFT

Of Taylor Swift ooit naar een altaar zal stappen, valt fel te betwisten: het turbulente liefdesleven van de popster trekt evenveel aandacht als haar beroemde vriendenkliek, vetes met collega-sterren en soms zelfs haar muziek…

Midden 2016 verbrak ze haar nochtans sprookjesachtige romance met Calvin Harris, waarop ze zich meteen in een affaire met de Britse acteur Tom Hiddleston stortte. De gedupeerde DJ kon hier allesbehalve mee lachen en spuwde zijn gal uit in tal van creatieve projecten. Hiddleston liet zich van zijn kant enkele weken lang gewillig op de kiek zetten met een Swifts appetijtelijke BFF’s en een “I Love TS” marcelleke, maar raakte al snel verveeld en dumpte zijn nieuwbakken vriendin. Kwatongen beweren dat hij haar enkel gebruikte om zelf beroemder te worden, maar hoe dan ook: Taylor heeft er bij deze nieuwe inspiratie voor mislukte liefdesliedjes bij! 

taylorhiddle-970x508

9/

10. MEGHAN MARKLE, BABY!

En dan is er Meghan Markle, een naam die tot voor kort enkel bekend klonk bij fans van de TV-reeks Suits, maar bij deze wereldfaam heeft verworven. Waarom? De Amerikaanse actrice wist het hart van prins Harry te veroveren! Sinds enkele weken beleven de twee publiekelijk -achter de schermen was het al maanden aan de gang- een perfecte romance: liefdesarmbandjes, puppy’s en heel veel schattige hints maken hun liefdesgeluk compleet. De volledige Britse koninklijke familie mocht ondertussen al kennismaken met de actrice slash blogster slash activiste en ze werd meer dan goedgekeurd. Krijgen we een nieuwe royal wedding in 2017? Duimen maar!

meghan-markle-prins-harry-cadeau-ketting-liefdesverklaring