8 dingen die je moet weten over Tom Hiddleston

Gepubliceerd op 24 juni 2016 door Elise
8 dingen die je moet weten over Tom Hiddleston

Hij haalde iedere krantenkop deze week vanwege zijn romance met Taylor Swift. De 35-jarige Britse acteur staat echter al een tijdje in de spotlights. Misschien ken je hem door zijn rol in Warhorse of als Loki? Hoe dan ook: er valt veel meer over hem te vertellen dan over zijn mogelijke affaire met La Swift.  

  1. Hij studeerde aan de drakenschool

hiddleston-night-manager-large_trans++piVx42joSuAkZ0bE9ijUnHlS6YSfQWFkft4A8pSEFYM

Maar dat klinkt helaas meer Harry Potter dan het in realiteit is. Tom studeerde aan The Dragon School in Oxford en later aan de Cambridge University. Hij is een klassiek getrainde acteur met een zwak voor het werk van Shakespeare. Verder kan hij zich vlotjes uitdrukken in het Frans, Spaans, Italiaans en Grieks. Ok, mister smarty pants.

1/
2. Zijn poep heeft een eigen hashtag

CiRXjFyWEAIamyv

Zelf doopte hij zijn achterwerk tot "my English Countryside" en ook de rest van de wereld is laaiend enthousiast over de bilpartij van Hiddlestone. Zò extreem zelfs, dat de hashtag #hiddlesbum in het leven werd geroepen.

2/

3. In een vorig leven was hij weersvoorspeller

Schermafbeelding 2016-06-23 om 13.43.34

Kidding... Tijdens de promotournee van zijn film I Saw The Light, dolde de acteur een beetje door het weerbericht te presenteren als zijn Marvel personage Loki.

3/

4. Loki

Taylor-Swift-Tom-Hiddlestone-betrapt-koppel-Calvin-Harris-3

Hiddleston brak door bij het grote publiek met zijn vertolking van Loki in de Marvel Studios-film Thor.

4/

5. Hij heeft een adembenemend stemgeluid

Toms stem wordt veelgevraagd bij het inspreken van luisterboeken. Hij draagt onder andere gedichten voor op iTunes, én kan wonderbaarlijk goed zingen. In the film I Saw the Light vertolkt hij een country muzieklegende en hij doet zelf ook een verrassend goede poging:

5/

6. Hij is 007 in wording

TOM-HIDDLESTON-JAMES-BOND

Hiddleston wordt momenteel getipt als de mogelijke opvolger van Daniel Craig als James Bond, nadat hij gespot werd samen met Sam Mendes.

6/

7. Hij is sociaal geëngageerd

Schermafbeelding 2016-06-23 om 13.26.50

Regelmatig laat hij zich uit over maatschappelijke kwesties op Twitter, maar daarbuiten is hij ook een actief UNICEF-aanhanger. Hij trok naar Guinea, Afrika om daar kinderen en hun families te ontmoeten.

7/

8. Hij heeft moves

De heisa rond Tom en Taylor ontstond door hun dance battle tijdens het Met Gala:

Maar ook voordien al bewees Hiddleston een uitstekend danser te zijn:

a95577901062ce5d_tom