5 X openbare barbecuezones in België

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
5 X openbare barbecuezones in BelgiëFriends enjoying barbecue party on pier

Waar rook is, zijn worstjes! Liefst vers van op de barbecue. Is het kot te klein voor jou en je vrienden om gezellig te BBQ'en? Ontdek hier waar je in jouw buurt gratis en gezellig kan grillen in het groen.

7 hotspots:

De basisregels:

  • Neem houtskool en olie zelf mee.
  • Laat de plek steeds netjes achter voor de volgende gebruikers.
  • Doof na afloop de assen uit en deponeer ze in een voorziene aston.
  • Laat ook het rooster netjes achter.
  • Eet smakelijk.

1/

#1: Kattendijksluis, Antwerpen 

048-scheldekaaien

Een BBQ in 't stad? Trek naar de kaaien. De openbare barbecue bevindt zich in de Scheldebocht. Hier kan je Merguez worstjes grillen met een bijzonder zicht op Antwerpen.

Extra: Er staat een giga picknicktafel.

2/

#2: De Watersportbaan, Gent

browse

Ook in Gent kan je openbaar barbecuen in het groen. Aan de Watersportbaan zijn er zones waar je zowel je eigen, als een aanwezig barbecuetoestel kan gebruiken.

Andere populaire trekpleisters in het Gentse:

  • het Keizerspark
  • het Sint-Baafskouterpark
  • Arbedpark-Noord.

3/

#3. Baron Ruzettepark, Brugge

bbqbrugge

Het Baron Ruzettepark kreeg de primeur met zijn eerste openbare barbecue van de stad Brugge. Het park werd grondig gerenoveerd en voorzien van een nieuw terras, zitbanken, fietsenstallingen en dus ook een publieke BBQ. Strijk neer aan de houten picknicktafels en geniet van je feestmaaltijd.

Let wel: het barbecueën is enkel toegestaan in de periode vanaf 1 april t.e.m. 30 september, dagelijks tussen 11 u. en zonsondergang.

Vergeet je aanmaakblokjes en houtskool niet!

4/

#4. Park spoor Noord, Antwerpen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
© Olympus Digital Camera

In het Antwerpse Park Spoor Noord zijn er wel twee barbecue hotspots. Een eerste barbecue bevindt zich aan de kiosk aan de westkant van het park ter hoogte van het viaduct Noorderlaan. Een tweede barbecue staat aan de oostkant ter hoogte van de doorgang naar de Slachthuissite. Keuze genoeg!

5/

#5. Brussel

1169773

In de groene ruimten van Brussel zijn vlammen (en dus barbecues) ten strengste verboden. Oplossing? Wees origineel en laat de Deliveroo-fietsers naar jou toekomen met wat lekkers.