6 tips om het juiste swimwear te kiezen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
6 tips om het juiste swimwear te kiezenSmiling women

One piece badpakken, two piece swimsuits, bikini, trikini of skirtini. Aan keuze geen gebrek op het vlak van swimwear. Maar wat past het beste bij jouw figuur? Dankzij onze tips bega je vanaf nu geen miskopen meer.

#1: De grootte van je boezem

image1xxl-3
© Asos

Heb je kleine borsten? Kies dan voor een (gevulde) triangel bikini en strapless tops. Fransjes en ruches zetten je decolleté extra in de kijker en gaan je borsten optisch groter maken.

Tip: Speel met verschillende kleuren. Je top mag stevig opvallen (kies voor levendige, kleurrijke kleuren) terwijl je je bikinibroek neutraal kunt houden.

Heb je een volumineuze boezem? Kies voor een bikini met een brede band onder de borsten én rond de hals: dat zorgt voor extra ondersteuning. Ook een beugelbikini zorgt voor de nodige steun. Een zwempak met decolleté zet je mooie rondingen in de kijker.

BE641H01B-J11@16
© Zalando

1/

#2: De grootte van je billen

image4xxl
© Asos

Ben je in het bezit van een paar platte billen en heb je weinig heupen? Kies dan voor een bikinibroek met fransjes en ruches om meer volume te geven aan je achterwerk. Speel met verschillende kleuren en motieven (lijnen, stippen, bloemen, patronen,...). Alles kan en alles mag.

Heb je platte billen en brede heupen? Kies dan voor een laag uitgesneden donkere zwembroek.

Vrouwen met een mooi, vol achterwerk staan het best met hoog uitgesneden broekjes en zwempakken.

2/

#3: Het accent op de benen leggen

Schermafbeelding 2016-04-08 om 16.01.26
© Instagram Shanina Shaik

Om je benen extra in de kijker te zetten, opteer je best voor een one piece swimsuit à la Pamela Anderson in Baywatch.

Ontdek hier onze 15 favoriete badpakken.

Baywatch-tv-04

3/

#4: Je buikje verbergen

cupshe-
© Cupshe

High waist bikini's zijn perfect om eventuele buikjes te verbergen. Het is hip en zet je billen en taille extra in de verf. Voel je je toch nog onzeker in een bikini met hoge taille, opteer dan voor een mooi badpak.

4/

#5: De voordelen van een gebruinde huid

Swimsuits-For-All
© Swimsuits For All

Voelen we ons niet allemaal een tikkeltje zelfverzekerder wanneer we een kleurtje hebben gekregen? Speel daarom 'vals' wanneer je van plan bent om de eerste keer naar het strand te trekken en smeer je in met zelfbruiner (ontdek hier onze 10 favoriete zelfbruiners voor het gezicht). Zo kan je als een fiere pauw én met een kleurtje paraderen in je nieuwe bikini.

Opgelet: smeer niet teveel product op éénzelfde plaats om een Pocahontas tint te vermijden!

5/

#6: Het belang van een goede houding

asos-curve
© Asos Curve

Sta rechtop, trek je buik lichtjes in en steek je borst vooruit. Je zal merken dat je lichaam er harmonieuzer en zelfverzekerder zal uitzien! Wil je, voor dat je naar het strand trekt, ultrastrak staan? Dankzij deze ELLE workout van 20 minuten blijf je tot 3 uur nadien vet verbranden. Ideaal om te stralen op het strand en aan het zwembad!

Het geheim is om jouw sterke punten (je benen, borsten of billen) extra in de verf te zetten en deze te benadrukken met de juiste swimwear. Hierdoor vergeet je je complexen en voel je je sexy én zelfverzekerd. 

Ben je benieuwd hoe Sylvie Meis zich voorbereidt op de zomermaanden? Kom het hier te weten!

(via ELLE Belgique)