Onze cocktailrecepten voor een eenvoudige en stijlvolle picknick

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 door ELLE Partner
Onze cocktailrecepten voor een eenvoudige en stijlvolle picknick

Hoe organiseer je een unusual picknick met verrassende cocktails op basis van Hendrick’s Gin? Twee recepten om van te genieten op een mooie zomeravond in een grote tuin vol geurige bloemen.

Schuimparty’s, waarbij iedereen in het wit gekleed is, zijn so last summer. Deze zomer vallen we voor een stijlvolle en originele (of zelfs lichtjes absurde) picknick met gin in de hoofdrol. Eén probleem: je weet niet hoe je een picknick organiseert, en nog minder hoe je dat openlucht-etentje een trendy touch geeft? Om je te inspireren, vertellen we hoe de twee Hendrick's Garden of Unusual Distractions avonden verliepen juni laatstleden.

Ontdek hieronder 2 receptenvideo's van onze favoriete zomerse cocktails met Anthony Elskens, Hendrick's BELUX Brand Ambassador .

World Cucumber Day

Wat zou een gin-tonic zijn zonder een schijfje komkommer? Net omdat deze groente essentieel is voor de cocktail riep Hendrick's Gin op 14 juni 2011 de eerste World Cucumber Day in het leven. Dit jaar had het merk zijn gasten uitgenodigd voor een diner in de sublieme tuin met Engelse rozen van Wolvenbos in Kappelen (die wat doet denken aan de tuin van de Queen of Hearts in Alice in Wonderland). Vooraf kon je deelnemen aan heel verrassende, originele activiteiten zoals een spelletje croquet en een workshop komkommer telen in serres. Er liep een fotograaf op stelten rond met een bolhoed op zijn hoofd en door op een bel te drukken kon je een cocktail Cucumber Lemonade bestellen, geserveerd in een kopje (so shocking)! Ideaal om even aan de alledaagse realiteit te ontsnappen. Hieronder vind je het recept van de gin-tonic, om zelf uit te proberen op elke feestelijke gelegenheid: een picknick, een tuinfeest of gewoon een ontspannend moment thuis ...

Cucumber Lemonade

Ingrediënten

- 50 ml Hendrick's Gin
- 20 ml Vers Citroensap
- 20 ml Suikersiroop
- Spuitwater

Zo ga je te werk

- Doe de Hendrick's gin, het citroensap en de suikerstroop in een highball-glas volledig gevuld met ijsblokjes.
- Vul aan met spuitwater en roer éénmaal voorzichtig.
- Versier met drie dunne schijfjes komkommer en een schijfje citroen en dien op.

Midsummer Solstice

De tweede avond in juni stond in het teken van het licht – een verwijzing naar de langste dag van het jaar – maar ook van tijdelijkheid en bloei, en van romantiek; een beetje als een vakantieliefde die niet lang kan duren. Naar aanleiding daarvan ontwikkelde Hendrick’s de Hendrick’s Midsummer Solstice, een heel beperkte editie die bijzonder verfijnd smaakt. De ginliefhebbers die het geluk hadden de drank in avant-première te mogen proeven in de Museumtuin in Gaasbeek (Lennik), kregen meteen ook de kans om zich op een heel originele manier te laten schminken – aan de hand van bloemen – een spelletje croquet te spelen en te genieten van de perfecte, eenvoudige, maar subtiele en heldere aroma’s van een gin-tonic bereid met Hendrick’s Midsummer Solstice voor een extra vleugje poëzie.

Solstice & Tonic

Ingrediënten

- 50 ml Hendrick’s Midsummer Solstice
- 150 ml kwaliteitstonic Premium Tonic

Zo ga je te werk

- Doe alle ingrediënten in een highball-glas volledig gevuld met ijsblokjes.
- Roer éénmaal voorzichtig en serveer.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Hendrick's Gin
https://www.hendricksgin.com/