Je reiskoffer efficiënt inpakken, dat doe je zo!

Geüpdatet op 2 augustus 2019 door ELLE België
Je reiskoffer efficiënt inpakken, dat doe je zo!

Op vakantie gaan is leuk leuk leuk, maar een reiskoffer inpakken? Dat is voor sommigen onder ons een helse karwei. Althans, zo lijkt het toch. Want zo'n volledige kleerkast in een klein valiesje proppen, is nu eenmaal niet simpel. Geen nood: wij hebben voor jou dé ideale oplossing. Of je nu ver reist of gewoon eventjes op citytrip gaat, met deze handige tips wordt het inpakken van jouw reiskoffer een fluitje van een cent.

Slim inpakken

1. Rol je kleren op

Je kleren oprollen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Je haalt de lucht er tussenuit, ze zullen minder kreuken én het allerbelangrijkste: ze nemen minder plaats in beslag. Hier geldt wel een kleine uitzondering op de regel: blouses of hemden gaan net harder rimpelen als je ze oprolt, dus die vouw je beter op de klassieke manier op.

2. Maak gebruik van packing cubes

Packing cubes zijn superhandig als je makkelijk wilt inpakken. Verdeel je vakantiegarderobe in verschillende categorieën en stop ze in de cubes. Zo houd je een overzicht en blijven je spullen netjes op hun plaats. Ze zullen ook weer minder kreuken en je wint er opnieuw wat extra ruimte mee.

3. Stop je schoenen en toilettas onderaan

Vul je schoenen met sokken en slipjes Hierdoor blijven ze goed in vorm en bespaar je extra ruimte. Kies vervolgens voor een kleine toilettas en vul deze op met mini-varianten van je beautywaar. Steek tot slot zowel je schoenen als je toilettas onderin de koffer. Als het gewicht verdeeld is, zal je je valies makkelijker kunnen verplaatsen én bovendien heb je zo minder kans dat er iets uitloopt.

4. Draag dikke kleren bij vertrek

Op de luchthaven kan je de kleding die het zwaarst is best al dragen of ombinden. Hetzelfde geldt voor je schoenen: sneakers die anders veel plaats zouden innemen, doe je best aan om te reizen. Sandaaltjes steek je dan weer in je koffer. Je bespaart er wel wat ruimte mee en daarnaast wordt het in het vliegtuig soms redelijk fris. Een warme trui of vest komt goed van pas.

5. Selecteer de essentials

Kies je voornaamste benodigdheden en bouw daar je garderobe omheen. Denk aan: een mooie jurk, enkele t-shirts en/of truien, een broek en/of short en een blazer. Als je al op voorhand één outfit per dag of gelegenheid samenstelt, voorkom je dat je de helft van je koffer ongedragen mee terug naar huis neemt.

Benodigdheden

Lees ook: musthaves voor een strandvakantie

(Stagiaire Sofie Kegelaers)