10 zelfbruiners voor het gezicht

Geüpdatet op 13 juni 2019 door Laure Vandendaele
10 zelfbruiners voor het gezicht

SUMMER SPLASH

Yes we tan! Maar dat zomerse kleurtje halen we wel gewoon uit een tube. Dit zijn onze 10 favoriete gezichtsbruiners van het moment.

'Ja!' tegen een gebronzeerd velletje dat 'ik zat twee weken verkoelende drankjes nippend op een bootje in Ibiza', schreeuwt. 'Nee!' tegen vroegtijdige huidveroudering door toedoen van schadelijke zonnestralen. Het beste van beide werelden, de immer zon-gekuste huid van J.Lo zonder lidkaart van De Vroegtijdige Rimpelclub' zit tegenwoordig in één flesje, tube of pipet.

LEES OOK: 22 zonnecrèmes om veilig te zonnen

Ook dit zomerseizoen pakken heel wat merken uit met eenvoudig te smeren zelfbruiners die specifiek voor het gezicht werden ontworpen. Dankzij nieuwe formules en texturen beoogt deze nieuwe generatie van zelfbruiners een natuurlijk resultaat en dat zonder vlekken of strepen.

HOE:

  • een zelfbruiner smeer je op een schone, make-uploze, droge huid
  • sla je nek en decolleté niet over
  • blijf uit de buurt van delicate en bleke stoffen
  • Vergeet na het smeren van een zelfbruiner zeker je handen niet grondig te wassen (onze tip: was je handen met een scrub) om vlekkerige, oranje handpalmen te voorkomen. Schrob extra hard rond de randjes van je vingernagels.
  • Een zelfbruiner beschermt je in vele gevallen niet tegen de zon. Smeer nadien een zonnecrème, zelfs als je product al een SPF bevat

1/

SOORTEN:

Druppeltjes
Voeg een paar druppeltjes aan je favoriete dagcrème toe, masseer in de huid en een uur later heb je een natuurlijk, zomers tintje. Beide producten werden getest en goedgekeurd door deze anders zo lelieblanke redactrice.

 

Crèmes
De meeste zelfbruiners voor het gezicht zijn verpakt als een gewone dagcrème. En zo breng je die ook aan. Makkelijk zat. Vergeet ook nu je hals en decolleté niet.

Spray
Wie al meer ervaring heeft met het aanbrengen van artificiële kleurtjes, kan zich aan een zelfbruiner in spray-vorm wagen. Spuit niet in het wilde weg, je wil een zomerse gloed op je gezicht, niet op die hagelwitte blouse die achter je klaar hing voor een avondje uit. Spuit liever een kleine hoeveelheid in je hand waarna je het met je vingertoppen over je gezicht verspreidt en in de huid masseert. Vergeet ook nu zeker niet je handen achteraf grondig te wassen.

Masker
Bruin worden terwijl je slaapt? Ook dat is tegenwoordig geen enkel probleem. Maak kennis met het Self Tanning Regenerating Magic Mask van Collistar. Het masker voedt de huid met actieve ingrediënten terwijl het zelfbruinend product voor een stralende, natuurlijke teint zorgt, en dat in slechts één nacht.