Getest: de beste hydraterende lipsticks voor zachte lippen

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Getest: de beste hydraterende lipsticks voor zachte lippen Imaxtree

Als het op make-up (en mannen) aankomt, maken we niet graag compromissen. Dekkend, verzorgend, langhoudend... voor minder doen we 't niet. Gelukkig is dat voor lipsticks niet teveel gevraagd, want de nieuwste generatie lipproducten is hydraterend én flatterend. Benieuwd naar onze favorieten?

DIOR Addict: zachte couturelipstick

Het oog wil ook wat! De gloednieuwe DIOR Addict-lipsticks vallen op door hun prachtige hulzen in roze, zwart, metaal of jeans. Binnenin vind je de vernieuwde formule met een uitzonderlijke glans die nu voor 90% uit natuurlijke1 ingrediënten bestaat en die verrijkt is met verzorgende bloemenextracten. Het uitgebreide palet van 40 kleuren, varieert van klassiekers tot nieuwe tinten, zoals de Dior 8: een trendy baksteenrood.

dior addict lipstick hydraterende lippenstift
DIOR Addict lipstick, DIOR, €42

Shop hier

Fenty Beauty Bomb Lip Luminizer: verzorgende lipgloss

Een lipgloss die niet plakt, het is als zoeken naar naaldhakken waar je geen blaren van krijgt. Fenty Beauty maakt het onmogelijke waar met de Lip Luminizer uit haar Gloss Bomb-lijn. Deze flatterende gloss glijdt over je mond, heeft een aangename textuur en zorgt er dankzij karitéboter voor dat je lippen gehydrateerd blijven.

fenty beauty
Gloss Bomb Universal Lip Luminizer, Fenty Beauty, €19,90

Shop hier

M.A.C Powder Kiss: voedende matte lipstick

Voor verzorgde lippen hoef je niet meteen naar de glanzende finishes te grijpen. M.A.C. komt met het beste van twee werelden: een matte lipstick die zacht en licht aanvoelt en net genoeg kleur afgeeft. De formule bevat poederpigmenten omringd door vochtinbrengende stoffen die de lippen verzorgen en hydrateren. Dit zorgt voor de niet-glanzende finish van een matte lippenstift met het fluweelachtige lichtgewicht gevoel van een lippenbalsem.

mac hydraterende matte lipstick
Powder Kiss Lipstick, M.A.C. Cosmetics, €20,50

Shop hier

Kiko Milano Drop Lip Balm: gekleurde balsem

Dit kleine potje zit tjokvol ingrediënten die je lippen de hele dag verzorgen, waaronder karitéboter, Jojoba- en Amandelolie. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je je lippen overal en altijd van een zacht laagje kan voorzien. De verschillende tinten hebben elk hun eigen aroma - denk perzik, kersen  of frambozen.

kiko milano hydraterende lipstick
Drop Lip Balm, Kiko Milano, €5,99

Shop hier

Sisley Phyto-Rouge Shine: glanzend en gepigmenteerd

Sisley pakt uit met de perfecte combinatie tussen de glans van een gloss, het comfort van een balsem en de kleurbasis van een lippenstift. Dankzij het Hydrobooster-complex met microbolletjes hyaluronzuur en konjacglucomannaan zien de lippen er voller en gladder uit. Moringa- en Jojoba-olie voeden de lippen en maken de mond zacht en soepel, terwijl vitamine E een beschermende werking heeft. De lipsticks komen in 12 uiteenlopende kleuren en zijn navulbaar.

sisley paris lipstick
Phyto-Rouge Shine lipstick, Sisley Paris, €43

Shop hier

Givenchy Rose Perfecto Liquid Lip Balm: vloeibare lippenbalsem

Een gevoede en vollere mond? De nieuwe Rose Perfecto lippenbalsem van Givenchy maakt de belofte waar dankzij een hydraterende en comfortabele formule samengesteld uit 97% huidverzorgende ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, vitamine C en sheaboter. De romige, ultra-verzorgende balsem is doordrenkt met kleur en verzorging om de lippen van een glanzend tintje te voorzien. Wil je een kleur op maat, dan zijn er de tinten 001 en 011 die zich aanpassen aan de pH van de lippen.

Rose Perfecto Liquid lip balm, Givenchy, €34,90

Shop hier

Yves Rocher Crayon Lèvres Brillant: hydraterende lipcrayon

Voor onmiddellijke kleur en verzorging waar en wanneer je maar wil is er de lipcrayon van Yves Rocher. De smeltende, glijdende textuur breng je probleemloos aan zonder spiegel. De formule met cameliaolie en karitéboter voedt de lippen en geeft ze een glanzende finish.

yves rocher hydraterende lipstick
Crayon Lèvres Brillant, Yves Rocher, €14,90

Shop hier

MEER BEAUTYTRENDS?