Getest: deze anti-celluliteproducten zijn het investeren waard (en deze niet)

Geüpdatet op 5 mei 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge
Getest: deze anti-celluliteproducten zijn het investeren waard (en deze niet) Jakob Owens - Unsplash

Droom je van een gladde, stevige huid zodat je deze zomer complexloos in bikini kunt rondparaderen? Het ELLE Beauty Team testte 10 anti-celluliteproducten voor jou uit.

Of de kuiltjes nu op hun armen, buik, billen, dijen of knieën zitten, veel vrouwen gruwen van cellulite – ook al is het een volkomen natuurlijk verschijnsel. Bijna alle vrouwen (en sommige mannen) hebben trouwens cellulite, wat hun leeftijd of gewicht ook is. Of dat een probleem is? Nee, helemaal niet. Sommige vrouwen hebben er totaal geen complexen over, andere zijn er minder blij mee.

Wat je elk geval moet weten, is dat cellulite verschillende oorzaken kent. En elk type pak je aan volgens een specifieke methode. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om de kuiltjes te bestrijden: gezonder eten, meer bewegen, je op de juiste manier laten masseren en producten die gebruiken die speciaal ontwikkeld werden om een sinaasappelhuid tegen te gaan.

En guess what: wij hebben net een paar van die producten uitgetest!

De thermogel van Klapp

soin anti-cellulite
Repagen Body - Thermo Gel van Klapp

Shop hier

Hoe gebruik je de gel?

Breng dagelijks aan op de probleemzones aan de hand van drainerende massages. Was na het aanbrengen je handen grondig om te voorkomen dat het product in je ogen terechtkomt.

Hoe voelt het product aan?

Ook al gaat het om een gel (een textuur die normaal gezien verfrissend werkt), dit product heeft een sterk verwarmend effect dankzij het chili-extract, dat de vetafbraak stimuleert en de de lymfestroom op gang brengt. You love it or hate it.

Resultaat?

Fantastisch! Je huid oogt onmiddellijk gladder, zachter en elastischer. Na drie weken gebruik is de cellulite zichtbaar verminderd en zelfs volledig verdwenen in de minst erge zones.

Score

8,5/10

Het Celluli Eraser Concentrate van Biotherm

Cellulitis Eraser Concentrate, Vichy
Celluli Eraser Concentrate, Vichy

Shop hier

 

Hoe gebruik je het product?

Steringrediënt is het zogenaamde corallina-extract, een zeewierextract dat gladmakende eigenschappen heeft en het ontstaan van nieuwe vetoplsagcellen voorkomt. Biotherm heeft dit zeewier gecombineerd met pure cafeïne om cellulitis maximaal tegen te gaan.

Hoe voelt de crème aan?

De kruidige geur met gember en ceder is heel verfijnd. Het concentrate heeft een gelcrème-textuur, waardoor het aanbrengen snel gebeurt en je een mooie glans krijgt als pluspunt.

Resultaat?

Het effect laat soms even op zich wachten, maar is er wel degelijk. Na 20 dagen is je huid zichtbaar gladder en steviger. Na een maand zijn de kuiltjes minder diep.

Score

8/10

Cellulitis Olie en Douchepeeling Berken van Weleda

produit anticellulite Weleda
Cellulitis Olie en Douchepeeling Berken van Weleda

Shop hier

Hoe voelen de producten aan?

De scrub is bijzonder zacht en zelfs geschikt voor de gevoelige huid. De olie smeert gemakkelijk uit; de extra vette textuur zorgt ervoor dat je langer kunt masseren. Ideaal voor 's avonds, een stuk minder praktisch 's morgens als je haast hebt. Pluspunt: de olie geurt heel lekker.

Resultaat ?

Je huid is vanaf het eerste gebruik echt zachter en steviger, na 15 dagen is een licht liftend effect zichtbaar.

Score

7/10

De 15 jours-crème van Somatoline Cosmetic

Crème anti-cellulite 15 jours de Somatoline Cosmetic
Traitement Anti-Cellulite Crème 15 Jours van Somatoline Cosmetic

Shop hier

Hoe breng je de crème aan?

Somatoline Cosmetic staat vooral bekend om zijn afslankproducten, maar het merk biedt ook een paar anti-cellulitebehandelingen aan. Deze crème, verrijkt met cafeïne en gemberextract, belooft een zichtbaar effect – ook bij hardnekkige cellulite – na twee weken gebruik. Je brengt het product twee keer per dag aan, masserend met ronddraaiende bewegingen zodat de crème goed wordt opgenomen door je huid.

Hoe voelt de crème aan?

De textuur is heel aangenaam en zacht waardoor je de zone die je wil behandelen enkele minuten kunt masseren voor de crème helemaal door de huid is opgenomen. Je krijgt geen gevoel van oververhitting.

Resultaat?

De crème werkt echt. Als je de discipline weet op te brengen om het product regelmatig aan te brengen en als je de tijd neemt om jezelf minstens 5 minuten lang te masseren, dan zul je de vervelende kuiltjes met veel plezier zien verdwijnen.

Score

9/10

De afslankende mousse van Garancia

Anti-cellulite Crackling Body Foam van Garancia

Shop hier

Hoe breng je het product aan?

Deze body foam van Garancia is zo populair dat er al een nieuwe versie op de markt kwam die nog doeltreffender is, en tegelijk nog altijd even natuurlijk bleef (97% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong). Hoewel de textuur vernieuwend is, breng je deze mousse aan als een traditioneel huidverzorgingsproduct. Het enige wat je moet doen, is de flacon goed schudden voor gebruik, op de sprayknop drukken, het product royaal aanbrengen op de zones die je wilt behandelen en het product in masseren. Dat doe je het best aan de hand van ronddraaiende bewegingen van onder naar boven, aangevuld met de knijp-en-roltechniek om de afvoer van toxines te bevorderen.

Hoe voelt de foam aan?

Dit knisperende schuim maakt zijn beloftes waar en is heel leuk om aan te brengen. Je voelt je bijna weer een kind. Het schuim is licht en ruikt lekker. Het fameuze ‘knisperen’ op de huid zorgt voor een heel aangenaam gevoel van lichtheid, vooral op je benen.

Resultaat?

Qua stevigheid is er zeker een verbetering merkbaar, en vrij snel. Je huid voelt ook zachter aan. Op het vlak van de cellulite is het verschil minder duidelijk. De kuiltjes zijn na twee weken behandeling iets verminderd. Geschikt voor mensen met weinig cellulite.

Score

7/10

De sculpting bodycrème van Sisley

Le Sculpteur intensive contouring cream, Sisley Paris
Le Sculpteur intensive contouring cream, Sisley Paris

https://go.skimresources.com?id=117847X1577491&xs=1&url=https%3A%2F%2Fwww.sisley-paris.com%2Ffr-BE%2Fle-sculpteur-166330.html%3Fgclid%3DCj0KCQjw0tKiBhC6ARIsAAOXutmnVu_NMg2XN7E2L3fRkq4qtTgoFOkPEtGDhfPc2QJcm1fRNRnVC64aAjwxEALw_wcB%26gclsrc%3Daw.ds

Hoe gebruik je de body care?

Deze hydraterende crème breng je dagelijks aan. De technologie achter het product is het resultaat van de uitzonderlijke synergie tussen de actieve plantenbestanddelen en de etherische oliën. Gebruik de body care vier weken lang elke ochtend na het douchen en masseer het product als het even kan ook ’s avonds in, vlak voor het slapengaan.

Hoe voelt het product aan?

De bijzonder smeltende en zachte crème glijdt perfect over je huid en maakt zo het masseren makkelijker. Na de behandeling voelt de huid fluweelzacht aan.

Resultaat?

De huidtextuur is duidelijk fijner geworden en de sinaasappelhuid is zichtbaar verminderd.

Score

8/10

De afslanklotion van Indemne

produit anti-cellulite Indemne
Gimme Smooth Slimmig Lotion van Indemne

Shop hier

Hoe breng je de lotion aan?

Masseer 's morgens en 's avonds een paar druppels van de lotion in gedurende 5 minuten. Gebruik daarbij de knijp-en-roltechniek en maak ook cirkelvormige bewegingen. Begin onderaan je lichaam en werk zachtjes naar boven toe. De lotion wordt nog doeltreffender als je die twee keer per week gedurende 20 minuten inmasseert en daarbij wat langer blijft hangen op de hardnekkigste zones. Wil je echte resultaten zien, herhaal dan dit procédé 8 weken na elkaar.

Hoe voelt het product aan?

Met zijn olieachtige textuur is de lotion heel aangenaam om aan te brengen. Je moet wel een paar minuten wachten voordat het product volledig is opgenomen. De olie verspreidt bovendien een lekker citrusgeur, heel verfrissend in de zomer.

Resultaat?

Een huid die gladder, zachter en soepeler is dan ervoor.

Score

7,5/10

De intelligente gel van Jeanne Piaubert

Gel intelligent anti-cellulite 24h/24 de Jeanne Piaubert
Slimtech – 24h/24 Smart Anti-Cellulite Gel van Jeanne Piaubert

Shop hier

Hoe gebruik je de gel?

Nadat het label enkele jaren van de Belgische markt verdwenen was, is Méthode Jeanne Piaubert opnieuw verkrijgbaar bij Planet Parfum. De afslankende producten van het merk gaan cellulite tegen en corrigeren de sinaasappelhuid dankzij een gel die aan de hand van vijf masserende bolletjes wordt verspreid. Je brengt het product 's morgens en 's avonds aan op de te behandelen zones. Na gebruik spoel je de applicatorkop af met zuiver water. De formule Cell-control stimuleert de vetafbraak 's nachts, overdag of tijdens een sportsessie en beperkt de vetopslag tijdens de maaltijden.

Hoe voelt het product aan?

De tube, voorzien van een masserende applicator, is heel praktisch. De glasparels zorgen voor een aangenaam fris gevoel op je huid. Ze garanderen bovendien een zachte massage zonder dat je het risico loopt dat je te hard knijpt. Geen gevaar voor beschadiging van de huid dus (geen blauwe plekken of gesprongen haarvaten door overmatige druk). Het product dringt snel in je huid door en maakt die zacht.

Resultaat?

Op plekken waar de kuiltjes niet zo diep zijn, is het verschil snel merkbaar. Je huid is gladder, steviger en voelt zachter aan. Op hardnekkiger zones vul je de behandeling het best aan met een aangepast massageapparaatje zoals de Gym-Toner.

Score

7,5/10

De Cream van Mádara Cosmetics

Caffeïne-Maté Cellulite Cream, Madara
Caffeïne-Maté Cellulite Cream, Madara

 

Hoe gebruik je het product?

Zoals nog meer anti-celluliteproducten bevat deze gecertifieerd natuurlijke crème van Madara cafeïne omwille van zijn afslankende eigenschappen. Dit wordt aangevuld met extracten van paardenkastanje, Spirulina en Maté thee. Breng de crème elke ochtend en/of avond aan op je huid en masseer die dan stevig en met ronddraaiende bewegingen in, tot het product volledig is opgenomen. Tip: als je je huid wekelijks scrubt, optimaliseer je de werking van de crème.

Hoe voelt de anti-cellulitiscrème aan?

Wat we zo fijn vinden aan dit product, is dat de ingrediënten ervan heel natuurlijk zijn. De textuur is vloeibaar en licht, en maakt de huid niet vet.

Resultaat?

De crème is heel hydraterend, en maakt je huid glad en zacht. We zagen alleen geen verschil qua sinaasappelhuid.

Score

6/10

De Cryo-Gel van Collistar

Soin froid cryo-gel anti-cellulite de Collistar
Anticellulite Cryo-gel - Immediate Lifting - Cold Effect van Collistar

Shop hier

Hoe breng je de gel aan?

Een van de eerste producten die de voordelen van cryotherapie combineert met die van aromatherapie om cellulite tegen te gaan. De formule van de iconische verzorging werd verbeterd en versterkt met cafeïne.

Hoe voelt het product aan?

Met zijn frisse textuur stimuleert de gel heel actief de microcirculatie, waardoor de afvoer van afvalstoffen een boost krijgt. Het product wordt snel geabsorbeerd en het bijzonder aangename koude effect verlicht ook zware benen.

Resultaat?

Dit product gaat niet alleen cellulite tegen, maar heeft ook een onmiddellijk liftend effect. Vanaf de eerste toepassing voel je je huid gladder en steviger worden. Het gevoel van lichtheid op je benen is vooral bij warm weer een waar plezier.

Score

8,5/10

LEES OOK

SOS droge handen: deze handcrèmes heb je nu nodig

Getest: deze foundations zijn helemaal mask proof