Getest: deze foundations zijn helemaal mask proof

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Getest: deze foundations zijn helemaal mask proofImaxtree

Een goede foundation moet er natuurlijk uitzien, lang blijven zitten en aanvoelen als een tweede huid. Het afgelopen jaar kwam daar nog een belangrijk criterium bij: de perfecte fond de teint moet mondmaskers overleven! Of er überhaupt producten bestaan die aan al deze eisen voldoen? Na weken zorgvuldig testen blijken dit de beste foundations van 2021.

1. Dit zijn de beste matte foundations van 2021

Voor dat real life filtereffect heb je een matte foundation nodig. Het gevaar op een 'pancakegezicht' is groot, dus de juiste formule is essentieel. Een goede mattifiërende fond de teint droogt niet uit, vormt geen 'masker' en moet bijna versmelten met de huid. Pro tip: kies je voor een matte basis, breng dan genoeg contrast in je gelaat met een crèmeblush, highlighter of lipgloss.

Ultra Le Teint Velvet Foundation van Chanel

Deze Ultra Le Teint is een extreem luchtige, liquide foundation die moeiteloos uitsmeert. Hij maakt de huid meteen egaal en laat je velletje zijdezacht achter. De fluwelen finish zorgt voor een mat, effen canvas dat je naar hartenlust kan bewerken met extra lichtpuntjes ter hoogte van je jukbeenderen of ogen. Glycerine houdt de huid de hele dag gehydrateerd.

chanel le teint
Ultra Le Teint, €50,90. Verkrijgbaar in 30 tinten.

Shop hier

ELLE tip: last van droge plekjes? Voorzie ze voor een egale finish vooraf van een extra laagje vochtinbrengende crème.

SuperStay Active Wear 30h foundation van Maybelline

Zweet- water en transferproof, dat is de stevige belofte van Maybellines langhoudende foundation. Of hij ook een masker overleeft? Jazeker! De finish van deze foundation is mat en de dekking medium, maar kruipt niet in fijne lijntjes of huidplooien. Maar het belangrijkste: na een hele dag maskerdragen staat je make-uplook nog helemaal op punt.

superstay foundation
SuperStay Active Wear, €12,44. Verkrijgbaar in 14 tinten.

Shop hier

#Fauxfilter Luminous Matte Full Coverage Foundation van Huda Beauty

Huda Kattan, bezielster van Huda Beauty, levert nooit half werk. Wanneer fans van het merk niet honderd procent tevreden waren met de allereerste matte foundation, besloot het merk de formule bij te schroeven. Het resultaat is een veel natuurlijker ogende dekking en een formule zonder parfum die zo zacht is dat hij smelt op je huid. Mat, dat wel, maar geen masker!

huda beauty foundation review
#FauxFilter Luminous Matte Foundation, €39,90. Verkrijgbaar in 39 tinten.

Shop hier

ELLE tip: Voor een gelijkmatige en makkelijke verdeling van de matte foundation gebruik je een beauty blender.

langhoudende matte foundations
Imaxtree

2. Langhoudende foundations voor een natuurlijke glow

Een finish als een tweede huid en een zachte glans die je natuurlijke schoonheid omarmt en benadrukt. Deze foundations geven een dewy, glowy effect, en doen dat de hele dag lang.

Luminous Silk Foundation van Armani Beauty

De beproefde Luminous Silk Foundation gaat al enkele seizoenen mee, maar is nog steeds het terechte paradepaardje van Armani Beauty. De lichtgewicht textuur geeft een geweldige dekking en verhult imperfecties zonder zwaar aan te voelen. Je brengt de foundation moeiteloos aan met je vingers - geen nood aan borstels of sponsjes - wat het een geweldige toevoeging aan je alledaagse make-uproutine maakt.

beste foundations langhoudend droge huid
Luminous Silk Foundation, €53. Verkrijgbaar in 40 tinten

Shop hier

ELLE tip: voor een natuurlijke 'no makeup look' start je met een weinig product en bouw je langzaam op tot de gewenste dekking.

25hr Lasting Finish Foundation van Rimmel

Hydratatie, verzorging en een langdurige dekking zijn de focuspunten van deze nieuwe foundation. De hoge dosis hyaluronzuur laat zich voelen in de lichtgewicht formule, die ondanks z'n serumachtige textuur perfect dekt. De voedende formule houdt de huid gezond en SPF 20 beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

rimmel foundation long lasting
Long Lasting Finish 25h, €14,99. Verkrijgbaar in 22 kleuren.

Shop hier

Forever Skin Glow Foundation van Dior

De glowy variant van de Forever Foundation-lijn (er is ook een matte en natuurlijke versie) doet wat hij belooft: de lichte formule blendt makkelijk in en geeft een mooie glans. De Skin Glow Foundation zorgt voor net genoeg coverage, zodat je gelaat egaal en gezond oogt. Als kers op de taart is er de verzorgende basis die de huid tot 24 uur lang voedt.

dior foundation
Dior Forever Skin Glow, €49,50. Verkrijgbaar in 36 tinten

Shop hier

ELLE tip: graag die glow maar niet op de t-zone? Werk af met een matterend poeder op je voorhoofd en kin.

Touche Eclat Le Teint van Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent stopt het iconische 'licht' van de Touche Eclat in een foundation. Ook dit beautyproduct is gemaakt om licht te brengen op je gelaat, met een natuurlijke gloed als resultaat. De luchtige, niet-plakkende textuur voelt als een tweede huid en geeft de hele dag een helder, egaal effect, mede dankzij de vernieuwde formule vol plantaardige, actieve ingrediënten.

yves saint laurent touche eclat
Touche Eclat Le Teint, €54. Verkrijgbaar in 30 tinten.

Shop hier

LEES OOK: deze lipstick blijft zitten onder een mondmasker