Dit make-up merk maakt beautyproducten met koffie

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie Pauwels en ELLE België
Dit make-up merk maakt beautyproducten met koffieInstagram: @espressoh_

Het Italiaanse label Espressoh combineert twee dingen waar wij verzot op zijn: koffie en make-up!

De laatste jaren komen er zoveel nieuwe merken bij in make-up land, dat het bijna niet meer valt bij te houden. Maar het concept van dít merk, dat bestaat sinds 2018, is wel heel apart: koffie gecombineerd met make-up. Nadat oprichtster Chiara Cascella jarenlang in de beauty industrie werkte voor high end merken in zowel Parijs als Milaan, merkte ze dat er een afwezigheid was van producten voor mensen zoals zij: trotse vrouwen die er graag goed uit zien, maar die geen tijd te verliezen hebben. Om te rebelleren tegen ingewikkelde beauty routines en terug te keren naar de Italiaanse eenvoud, creëerde ze Espressoh, met producten die simpel en eenvoudig zijn maar tegelijkertijd zorgen voor een sterke, gedurfde uitstraling. De link met een shot espresso is duidelijk: het is essentieel, simpel en eenvoudig, maar toch ontzettend krachtig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door espressoh (@espressoh_) op

Volgens Chiara bestaat een goede make-up routine uit niet meer dan de essentials: mascara, concealer, lippenstift en blush - en dat is voorlopig ook het enige dat ze op haar website aanbiedt.  Naast veganistisch zijn de producten ook cruelty free en zet het merk zich in om verpakkingen te reduceren. De koffie, die pas in de laatste stap aan de make-up wordt toegevoegd, wordt op veilige manier verbouwd in Sicilië. De lippenstift en mascara ruiken naar koffie, aan de blush en concealer werd geen parfum toegevoegd.

Ken jij iemand die bijna jarig is, of ben je al stilaan je winkelmandje aan het vullen met kerstgeschenken? Dan hebben wij je zojuist inspiratie gegeven voor een superorigineel geschenk voor koffielovers! De producten van Nespressoh shop je op de website.

Meer beauty?
Geef je lippen deze herfst wat extra liefde met deze producten
Dit is waarom je een aangepaste beauty routine nodig hebt in de herfst