Getest: deze lipstick blijft wel zitten onder een mondmasker

Gepubliceerd op 5 maart 2021 door Lore Ginneberge
Getest: deze lipstick blijft wel zitten onder een mondmaskerImaxtree

Na een jaar met een mondmasker en minimale make-up kriebelt het om weer te experimenteren met foundation, bronzer en ja - zelfs met opvallende lipstick. Dat surprise-effect wanneer je je mondkapje even kan afzetten? Doen we 't voor!

Weinig beautylovers zullen tegenspreken dat gekleurde lippen instant zelfvertrouwen geven. Nu we allemaal onafscheidelijk zijn met mondkapjes, is dit minder vanzelfsprekend. Maar waarom eigenlijk? Niemand verbiedt je om onder die stoffen bescherming te spelen met (nieuwe) lipmake-up. Eén voorwaarde: om te voorkomen dat de lipstick overal eindigt behalve op je mond, moet de formule extreem langhoudend zijn, geen millimeter bewegen en liefst niet uitdrogen, als het even kan. Onmogelijk? Dacht ik ook, tot ik deze lipstick testte.

maybelline lipstick test
Maybelline

Getest: Maybelline SuperStay Matte Ink

Deze Maybelline heeft een extreem matte finish, en dat durft lippen weleens uit te drogen. Voor een optimaal resultaat breng je vooraf een lip primer aan (ik gebruik de Prep + Prime van M.A.C). Meer nog dan een simpele lippenbalsem zorgt dit voor een betere hechting van het product zonder in de fijne lijntjes te kruipen. Tip: breng de lip primer als allereerste stap aan in je make-uproutine zodat hij tijd heeft om z'n werk kunnen doen. Dep vervolgens overtollig product af met een tissue en stift daarna pas je lippen.

De gepigmenteerde, langhoudende formule van de SuperStay Matte Ink maakt een lippotlood overbodig. Je brengt het product heel precies aan dankzij de applicator met fijne punt. In drie bewegingen heb je een felgestifte mond, en na enkele minuten droogt de formule mat op (erg handig voor snelle touch-ups). Ook om blij van te worden: het prijskaartje! Voor iets meer dan tien euro kies je een lipstick uit meer dan twintig kleuren.

lipstick mondmasker Maybelline
Maybelline SuperStay Matte Ink in de kleur 'Artist'

De SuperStay Matte Ink maskertest

De Maybelline liquid lipstick in de kleur 'Artist' vergezelt me op een van mijn vele wandelingen. Omdat ik vertrouwen heb in het eindresultaat, wordt mijn laatste maagdelijk witte mondmasker uit de kast gehaald. Na een uurtje rondstruinen in onze hoofdstad voelt het of de lipstick er nog zit, maar wie weet kleurt mijn kin intussen ook mooi Artist-roze. Eens thuis is het tijd voor le moment suprême. Een blik in de spiegel vertelt me dat de lipstick inderdaad onaangeroerd is gebleven. En op enkele héél vage roze vlekken is ook het mondkapje nog onbezoedeld (op foundationvlekken na dan, maar dat is voor een andere keer).

masker mondkapje lippenstift tips
Het resultaat

Het verdict? Het is niet altijd zo dat een product zijn naam alle eer aandoet, maar in dit geval is 'superstay' bijna een understatement. Eens je de vloeibare lipstick aanbrengt, blijft hij tot 16 uur lang zitten. Een mondmasker, koffie of kus, niets komt tussen jou en je perfect gestifte mond.

maybelline matte ink superstay review
Maybelline SuperStay Matte Ink , €10,10

Shop hier

Meer testartikels?