Getest: deze pre-shampoo transformeerde mijn haarroutine

Gepubliceerd op 15 februari 2021 door Lore Ginneberge
Getest: deze pre-shampoo transformeerde mijn haarroutineImaxtree

Hoe kan een extra stap in je verzorgingsroutine het leven net makkelijker maken? Een 'pre-shampoo' is zo'n product waarvan je niet weet dat je het nodig hebt... tot je het gebruikt en niet meer zonder kan.

Heb je echt een pre-shampoo nodig?

Normaal gezien zouden we alles doen om je schoonheidsroutine korter en efficiënter te maken. Minder producten, meer tijd, geld uitgespaard. Maar nu en dan komt er een product op de markt dat een nood invult waarvan je niet eens wist dat je 'm had. Dat is voor mij het geval met een pre-shampoo. En voor je denkt: "nog een extra product in het krappe douchebakje?", geef ik alvast dit mee: sinds ik dit extra haarverzorgingsproduct gebruik, won ik - hoe contradictorisch ook - net aan tijd én centen.

Wat zo'n pre-shampoo namelijk doet is vooral het grondig reinigen van de lokken en hoofdhuid. Dat doet een gewone shampoo natuurlijk ook, maar soms heb je gewoon een extra detox nodig. Wordt je haar snel vet of voelen je lokken net heel broos en droog, gebruik je dagelijks stylingtools- en producten of heb je krullen? Dan heb je baat bij een pre-shampoo. Met andere woorden: iedereen dus.

pre-shapoo kerastase getest
Imaxtree

De voordelen? Een 'reset' voor je hoofdhuid en een extra schoon gevoel. Het gebruik en de frequentie hangt af van het type shampoo. Het geweldige nieuws is dat er voor elk haartype en -zorg een aangepaste formule bestaat. De ene pre-shampoo focust meer op het behoudt van de natuurlijke oliën van je haar, terwijl anderen vervuiling en de restanten van stylingproducten aanpakken. Zo zijn er pre-cleansing olies die je de hele nacht laat inwerken op je lokken, pre-cleansing kleimaskers die de hoofdhuid ontdoen van vervuiling, of crème-achtige formules die een sterkere haardos beloven.

Getest: de Pré-cleanse Régénérant Shampoo van Kérastase

Deze treatment focust net als de andere producten uit het Chronologiste-gamma van Kérastase op de verjonging en herstelling van het haar. De met hyaluronzuur en vitamine E verrijkte formule hoeft niet onder te doen voor een gezichtsserum, en houtskool (de shampoo is gitzwart) staat bekend om zijn zuiverende werking. De zwarte kleur van de Pré-cleanse Shampoo doet even schrikken, maar het bloemige Kérastase-parfum stelt meteen gerust. Deze variant gebruik je op nat haar, als eerste extra stap voor je normale routine.

Ik test de Pré-cleanse Shampoo een drietal keer, afwisselend met en zonder haarmasker op het eind, en ben oprecht verrast met de positieve uitkomst. Hoewel de crèmige textuur moeilijker verdeeld raakt dan een reguliere shampoo, is het proces van inmasseren-inwerken-afspoelen identiek. Na de eerste wasbeurt merk ik dat mijn haar minstens dubbel zo glanzend en zacht is - niet vanzelfsprekend voor geblondeerde lokken. Een tweede, misschien nog belangrijkere verandering is hoe schoon mijn hoofdhuid voelt. Ik gebruik naast mijn gewoonlijke shampoo en conditioner ook een hittebeschermend serum en een haarolie, en dat al die producten restjes achterlaten op de haarwortels maakt dat je haar zelden écht gereinigd wordt.

Het grootste verschil merk ik enkele dagen na de wasbeurt. Normaal gezien was ik mijn haar twee à drie keer per week, maar wanneer 'het moment' nadert, merk ik dat zowel mijn lokken als hoofdhuid nog geen nood hebben aan een opfrissing. Ik kan het wassen voortaan uitstellen tot één à twee keer per week, wat - zoals beloofd - tijd uitspaart onder de douche én geld scheelt aan nieuwe haarproducten. Missie geslaagd!

verzorging haar kerastase shampoo
Imaxtree
kerastase chronologiste
Kérastase Chronologiste Pré-cleanse Régénérant

Shop hier