Heeft jouw haar nood aan een haarscrub?

Geüpdatet op 11 september 2019 door Lore Ginneberge
Heeft jouw haar nood aan een haarscrub?

Een verkwikkende lichaamsscrub onder de douche zit misschien al in je routine en een gezichtsscrub hopelijk ook, maar wist je dat ook je hoofdhuid af en toe wat exfoliatie kan gebruiken? En neen, je doet je haren hier geen kwaad mee, integendeel!

Als je denkt aan een scrub voor je haren stel je je mogelijks horrorscenario's van een rode hoofdhuid en beschadigde lokken voor. Mis! Een goede schrobbeurt zo nu en dan resulteert in een glanzende, volle haardos en bovenal: een schoon hoofd. Klinkt zo gek nog niet... Beeld je bovendien het zalig gevoel in wanneer je na een lichaamsscrub fris en schoon onder de lakens glijdt. Dat gun je jouw hoofdhuid toch ook?

haarscrub producten scalp scrub

Een haarscrub helpt verder om restjes product doeltreffend te verwijderen, want wie fan is van een iets te grondige haarroutine (denk conditioners, maskers, serums...) maakt kans op een geïrriteerde hoofdhuid of kwaaltjes als haarpijn. Een grote schoonmaak af en toe kan wonderen doen, en een scrub is daarvoor ideaal.

Hoe gebruik je een haarscrub?

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van jouw scrub, want elk product werkt volgens een andere methode. Soms wordt aangeraden om hem voor je shampoo te gebruiken, of bij andere scrubs net erna. Belangrijk is om niet té hard je best te doen. Eén scrubbeurt per week is meer dan voldoende, want je wilt de natuurlijke (en noodzakelijke!) oliën van je hoofdhuid niet wegschrobben. Onthoud daarnaast dat één klein theelepeltje product moet volstaan. Less is in dit geval more en vooral na het eerste gebruik kan je best afwachten hoe je hoofdhuid op de scrub reageert. Bij correct gebruik zal je haar je bedanken door extra te glanzen en voller te groeien.

haarscrub scalp scrub

Haarscrubs voor elke hoofdhuid

De koning aller haarscrubs

christophe robin haarscrub
Christophe Robin, Scrub Lavant Purifiant, €38

Shop hier

Dit is de OG van alle haarscrubs en een geliefd product onder beroemdheden en beautylovers. Christophe Robin zorgt voor een zuivere, gehydrateerde huid en kan helpen bij een geïrriteerde hoofdhuid na (overmatig) kleuren.

De haarscrub voor groene meisjes

haarscrub Goop
G.TOX Himalayan salt scalp scrub, Goop

Shop hier

Er gaat geen beautyproduct door de groene handen van Gwyneth Paltrow zonder dat ze er haar eigen versie van lanceert. Deze cleane scrub belooft je glanzende lokken en een schone hoofdhuid. En met ingrediënten als rozemarijn, appelsien en pepermunt ruiken je lokken ook heerlijk fris.

Een anti-roosscrub

haarscrub Kiehls
Deep Micro-exfoliating Scalp Treatment, Kiehl's, €22

Shop hier

Wil je ook een schone huid, maar vooral komaf maken met roos? Dan is deze scrub een aanrader. Abrikoos en arganolie houden je hoofdhuid gezond en gehydrateerd, maar verwijderen alle vuiligheden en verminderen roos. Te gebruiken voor je normale shampoo.

De budgetvriendelijke scrub

other stories scalp scrub
Restore Scalp Scrub, & Other Stories, €15

Shop hier

Een diep herstellende scrub die overtollig product uit je haren verwijdert, met een exotisch parfum van vanille, jasmijn en kokoswater. Ook geschikt voor de gevoelige hoofdhuid.

Een milde shampoo met peeling

scrub shampoo haarverzorging
Salt Scrub Shampoo, Urban Alchemy, €19,99

Shop hier

Een shampoo met zoutpeeling die je huid extra reinigt en overtollig talg verwijdert.