Alle tips en verzorgingsproducten voor blond haar

Geüpdatet op 12 juli 2021 door Lore Ginneberge
Alle tips en verzorgingsproducten voor blond haarImaxtree

Ga je als blondje met bakken fun door het leven? Met deze haarverzorgingsproducten hou je je blonde lokken in topvorm.

Dank je je goudkleurige lokken aan moeder natuur of aan de kunsten van een behendig colorist? Met deze tips en verzorgingsproducten haal je het beste uit je coupe.

Blond haar onderhouden

Je kan blond(er)e lokken krijgen op verschillende manieren: door te kleuren, bleken of met highlights - een pak minder onderhoudsintensief. Reken op een kappersbezoek om de 5 à 6 weken voor volledig ontkleurd/gekleurd haar, en om de drie à vier maanden voor een touch-up van je highlights.

Daarnaast is dit één van de haarkleuren die het meest verzorging vraagt, zelfs in de winter. De juiste tint creëren bij de kapper is één ding, maar die thuis behouden is een ander paar mouwen. Gelukkig zijn er op maat gemaakte shampoos en behandelingen die helpen om blond haar te doen herleven tussen de (vele) kappersafspraken door.

blond haar
Getty Images

Dat blond gekleurd haar een pak werk vergt, is meer dan duidelijk. Of dat het waard is? Honderd procent!

De trends voor blond haar

Er is een soort blond voor iedereen, maar de tinten zijn weldegelijk trendgebonden. Dit voorjaar zien we nog steeds het babyblond dat al enkele seizoenen meegaat, met een iets donkerdere roots.

En kappers zullen voortaan minder in de weer zijn met fijne borsteltjes en folie, want haarstylisten voorspellen het einde van de balayage. Hebben we in 2021 aan één kleurtje genoeg?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wella Professionals (@wellahair) op

Getest: de beste verzorgingsproducten voor blond haar

Of je lokken nu blond gekleurd of helemaal naturel zijn, dankzij hard water, luchtvervuiling en stylingtools kan je kleurtje na verloop van tijd dof worden of geel uitslaan, zeker in de zomer - hallo chloor en overdosis zon. Vooral gebleekte haren zijn extra kwetsbaar en nemen snel andere pigmenten op. Om een platina-, honing of goudblonde kleur te behouden zijn er heel wat aangepaste shampoos, maskers en gespecialiseerde verzorgingsproducten. Dit zijn onze favorieten:

Klorane Anti-Yellowing shampoo

Zilvershampoos bestaan in alle tinten van paars tot donkerblauw, waarbij geldt dat hoe donkerder en blauwer de kleur is, des te sterker het effect. Voor witblond tot grijs haar ontwikkelde Klorane een natuurlijke shampoo op basis van biologische duizendguldenkruid, dat dankzij z'n blauwe kleur de koele tinten in blond haar versterkt.

klorane shampoo blond haar

Shop hier

Aveda Blonde Revival Shampoo

Een ander volledig vegan alternatief voor purple shampoo is de nieuwe Blonde Revival van Aveda. De formule bestaat voor 96% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, maakt je lokken zacht dankzij oliën van acaï en passievrucht, en gaat de gele schijn in blond haar tegen.

Shop hier

Kevin Murphy Blonde Angel Conditioner

Behalve paarskleurige shampoos is ook de juiste conditioner cruciaal voor stralend blond haar. Belangrijk is om er eentje te kiezen die je haar niet uitdroogt, want daar heb je met blond (gekleurde) lokken weleens kans op. Kevin Murphy's conditioner uit het Blonde Angel-gamma werd verrijkt met lavendel en bloemenextracten om je de meest glanzende lokken ooit te bezorgen. Bonuspunt: dit product is helemaal vegan en cruelty-free.

blond haar treatment Kevin Murphy

Shop hier

Redken Acidic Bonding Concentrate Leave-in Treatment

Redken komt met haar meest geconcentreerde homecare-lijn voor gekleurd haar tot nog toe. Geformuleerd met citroenzuur en alphahydroxyzuur uit het gepatenteerde Bonding Care Complex Concentrate om haarbreuk te voorkomen, het haar tot 11 keer zachter te maken en 82% van de beschadigde punten minder zichtbaar te laten ogen. Deze Leave-in Treatment is de extra aanvulling op shampoo en conditioner, en houdt je blonde lokken in topvorm tussen kappersbeurten door.

blond haar redken verzorging

Shop hier

Christophe Robin Shade Variation Mask Baby Blonde

Om de blonde kleur echt te laten stralen en gele tonen te neutraliseren, kan een wekelijks kleurmasker wonderen doen. Hoewel het volledige productgamma van Christophe Robin gespecialiseerd is in gekleurd haar, doet vooral dit Baby Blonde masker een uitstekende job voor natuurlijke en gekleurde blondines. Pluspunt: geen enkele andere kleurverzorging maakt je lokken zo zacht en glanzend.

blond haar kleurmasker

Shop hier

Verdeel een royale hoeveelheid van dit masker over je gewassen lokken (werkt geweldig samen met de clarifying shampoo). Heeft je blonde coupe echt een dringende detox nodig? Laat het masker 's nachts inwerken voor een serieuze platinablonde boost.

Kérastase Blond Absolu Huile Cicaextreme

Ontkleurd haar heeft extra TLC nodig op alle vlakken. Verdeel na het wassen wat olie op de volledige haarlengte voor hydratatie en glans. De ultrageconcentreerde Huile Cicaextreme uit het gamma voor blond haar van Kérastase kan je aanbrengen op nat haar om de glans te boosten of op droog haar als beschermende stylingfinisher. Het verslavende parfum is een bonuspunt!

kerastase blond haar

Shop hier

Moroccanoil Light Tones Dry Shampoo

Fantastische uitvinding als je het ons vraagt, deze droogshampoo speciaal ontwikkeld voor blond haar. Het verschil met reguliere droogshampoo? Behalve de typische talkgeur die Moroccanoil vervangt door een aangenaam parfum, bevat het product een UV-filter en voedende arganolie. Daarnaast legt de finish een - zo goed als onzichtbare - paarse filter, waardoor de gele tonen opnieuw geneutraliseerd worden.

dry shampoo blond haar

Shop hier

LEES OOK: met deze tips blijven je lange lokken in topvorm.