Met deze tips blijven je lange lokken in topvorm

Geüpdatet op 17 april 2018 door Laure Vandendaele
Met deze tips blijven je lange lokken in topvorm

Lang haar is mooi, jeugdig en vrouwelijk maar zorgt helaas ook vaak genoeg voor kopzorgen. Knopen, gespleten haarpunten en een doffe schijn zorgen er vaak voor dat de wapperende lokken gewoon in een slordige bun eindigen. Met deze tips en producten hou je je lange lokken in topvorm.

lang haar how to tips

De #hairgoal voor deze zomer? Lange, wavy lokken zoals gezien op de catwalks van Oscar de la Renta, Gucci en Michael Kors. Met elke maand die verstrijkt, komt er een centimeter aan je uitgegroeide lob zodat je tegen de zomer eindelijk lang genoeg gespaard hebt voor een speelse paardenstaart en elegante beach waves. Als je gelukt heb tenminste, want niet iedereen is gezegend met haar dat vlotjes lager dan je behabandje zakt. Tijdens 'het laten groeien' proces wordt het haar vaak broos, gaat het splitten en wordt de genetisch ingebouwde 'stop' bereikt, waardoor er vaak toch naar de schaar gegrepen wordt en de onderste 10 centimeters op de grond eindigen. Dat is niet altijd nodig: een combinatie van een goede kapper en slimme producten zorgt er in ieder geval al voor dat je haar zo lang mogelijk gezond blijft en je puntjes niet als verzwakte twijgjes afbreken.

Haargeschiedenis

Lang haar had in verschillende culturen een grote sociale betekenis: van de Oude Grieken tot de renaissance was het een symbool van rijkdom en macht in de jaren 1960 was het een teken van de tegencultuur en bij Afrikaanse en Aziatische volkeren een uiterlijk kenmerk dat erg op prijs werd gesteld. Ook vandaag is lang haar weer enorm populair. Met deze tips en hero producten kan je het bezoek aan de kapper gerust nog even uitstellen.

(PS: Tips om je haar sneller te laten groeien, vind je hier.)

 

 

Toch last van een bad hairday? Probeer dan zeker 1 van deze 5 tips.