Dit zijn de beste tips om sneller lang haar te laten groeien

Geüpdatet op 11 januari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Dit zijn de beste tips om sneller lang haar te laten groeien

Droom jij van een lange, glanzende haardos à la Blake Lively? 10 trucjes om lang haar sneller te doen groeien: 

En eens je eindelijk resultaat heb behaald, mag je deze prachtige kapsels voor extreem lang haar uittesten! Bovendien kan je dan ook deze fascinerende Instagram haartrend aan, feest!

1/
PROTEÏNEN 

Je lokken en proteïnen zijn de beste vriendjes, meer nog: je haar bestaat grotendeels uit een proteïne genaamd keratine. Hoe meer je ervan binnenkrijgt, hoe sterker en sneller je haar groeit.  Proteïnes zitten in vlees, vis, eieren, soja, kaas, linzen en bonen. Eigenlijk moet je dus op dieet in naam van je lokken.

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-2

2/
 VITAMINE B 

Vitamine B lukt dan weer wel! Je kan het als voedingssupplement innemen, maar ook noten en volkoren granen bevatten er veel. Last but not least: biergistpillen! Die vind je bij de biowinkel, drie keer per dag in te nemen en poef: Rapunzel lokken! (Nu ja, met enige nuance dan.) 

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-1

3/
HOOFDMASSAGES 

Logische eigenlijk: hoofdmassages stimuleren de bloedsomloop en sturen daardoor meer voedingsstoffen naar je haarwortels. Goed voor ettelijke centimeter extra per maand. Of het lukt? Ongetwijfeld, al moet je hier wel discipline voor hebben, je wordt er moe van je eigen hoofd urenlang te kneden…. Hoe dan ook: hier zijn 5 massages die goed werken. 

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-5

4/

DE JUISTE HAARBORSTEL GEBRUIKEN 

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-6

Wist je dat de algemene gezondheid, glans, sterkte en zelfs het groeitempo van je haar grotendeels afhangt van je haarborstel -het instrument dat je elke ochtend en avond plichtbewust door je lokken haalt? Last van een doffe, uitgedunde, geïrriteerde haardos? De kans is groot dat jij de verkeerde kamroutine hanteert (of dat je een foute shampoo gebruikt,maar dat is een ander verhaal). Wil je echt op korte tijd vooruitgang boeken? Ontdek hier dan welke haarborstel bij jou past. 

5/

ESSENTIËLE OLIEN 

Rozemarijn en lavendel: een topcocktail voor je lokken. Masseer ze één keer per week in je haar, laat het intrekken en spoel vervolgens uit. De oliën zitten boordevol proteïnes en vitamines: een welkome boost! Wel een nadeel: je loopt met vette haren rond, kies dus goed de dag uit waarop je deze “behandeling” toepast.

Extra tip: met essentiële olie kan je heel gemakkelijk zelf droogshampoo maken. 

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-3

6/
 WATER 

Het is belangrijk je lichaam te hydrateren, maar dat geldt ook voor je haar. Droog haar breekt sneller af, waardoor het uiteraard niet lang groeit. Eén à twee liter water per dag dus! 

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-4

7/

LOOKOLIE 

Opgelet, niet voor gevoelige neuzen! Ondanks haar sterke geur, is look een topmiddel voor je hoofdhuid. Breng lok per lok aan (van wortel tot haarpunt), laat 30 minuten inwerken, spoel uit en was je haar met een sterk geurende shampoo –kwestie van de lookgeur tegen te gaan.

8/

ALOE VERA GEL

Aloë Vera is één van de meest geliefde planten van de beautywereld, en terecht: het zit vol mineralen en vitamines (A,B, C en E). De gel stimuleert de talgproductie van je hoofdhuid en verbetert de bloedsomloop. Een twintigtal minuten in te masseren op het hoofd, uitspoelen en drogen.

Wist je trouwens dat aloe vera nog meer verzorgende werkingen op je lichaam heeft? Ontdek hier alle voordelen ervan!

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-8

9/

BRANDNETEL

Eveneens vol vitamines en mineralen: de brandnetel! Te gebruiken in lotionvorm - waag je niet aan the real deal…- als massageolie, of in theevorm. Voor dat laatste breng je 1 liter water aan de kook, voeg je twee soeplepels gedroogde brandnetelblaadjes toe en laat je alles een kwartier intrekken. Smakelijk!

Wist je trouwens dat brandnetel ook een gezonde koffievervanger is? Ontdek hier welke alternatieven je nog kan gebruiken voor je dosis cafeïne...

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-10

10/

KOKOSCRÈME

Het verstevigt en hydrateert de haarvezels en zorgt voor extra volume. Lok per lok aan te brengen op droge haren (van wortel tot punt), 30 minuten laten inwerken, uitspoelen en wassen met shampoo.

Ook kokosolie is trouwens uitstekend voor je beautyroutine. Ontdek hier wat dit wondermiddel voor je doet.

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-11

11/

AVOCADO OLIE 

Deze olie heeft veel voedende bestanddelen, ideaal dus om broos haar te verzorgen. Zo’n 20 minuten in te masseren op de hoofdhuid volgens de technieken die je eerder in dit artikel leerde, uit te spoelen en vervolgens met shampoo te wassen.

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-9

12/

MOSTERDOLIE

Dit product stimuleert de bloedsomloop en dus ook de haargroei. Breng aan op de haarwortels –het zal aanvankelijk opwarmen, geen paniek: dit is normaal!- en masseer een goede 10 minuten. Let wel op met allergieën, niet iedereen is tegen deze olie bestand.

lang-haar-sneller-groeien-tips-blake-lively-hacks-12

Shop:

Klaar voor actie? Shop hier alles wat je nodig hebt voor een prachtige, lange haardos: