DIY: maak je eigen droogshampoo

Geüpdatet op 22 april 2022 door Isabelle
DIY: maak je eigen droogshampoo

Onderschat de kracht van een goede droogshampoo niet: het biedt je eerste hulp bij bad hair days, geeft je een instant volumeboost en zorgt voor welkome textuur in je manen -hallo surferhaar! Omdat we puur natuur steeds verkiezen boven chemische producten, enkele handige huis-, tuin- en keukenreceptjes;

Wat? Droogshampoo is een poeder, vaak in sprayvorm, dat talg -aka vet…- uit je hoofdhuid absorbeert: je strooit het op je haarwortels, laat het enkele minuten inwerken en borstelt vervolgens al het poeder uit je haar -vuildeeltjes hechten zich aan het product vast en worden er samen mee afgevoerd. Dit slimme trucje laat je toe het een langer uit te houden tussen twee shampoobeurten, we hoeven je immers niet uit te leggen hoe slecht het is je lokken te vaak te wassen. Hairstylisten zijn er ook dol op omdat het meer textuur en draagkracht aan je kapsel geeft. Addertje onder het gras: mispak je niet aan zijn naam, droogshampoo wast niet echt je haar: het neutraliseert imperfecties, zonder ze te verwijderen.

Wat heb je nodig om het zelf te maken?

1/

diy droogshampoo

  • Witte klei in poedervorm heeft een absorberende, purifiërende én kalmerende werking. Je vindt het in de meeste biowinkels.
  • Essentiële oliën zorgen voor een heerlijke geur en bevatten tal van extra voordelen. Kleine waarschuwing: informeer je steeds goed voor je een welbepaalde olie gebruikt. Zo zijn ze voor zwangere vrouwen bijvoorbeeld uit den boze. Vraag bij twijfel raad aan de verkopers van je dichtstbijzijnde biowinkel. 
  • Heb je bruine lokken? Dan zal je ook cacaopoeder nodig hebben. In het geval van rood haar is dat kaneel.

How to?

2/

diy droogshampoo recept

Voor bruin haar: meng een halve kop kleipoeder, een halve kop cacao en tien druppels essentieel olie in een schaal. Breng het mengsel op je haarwortels aan, laat enkele minuten rusten en borstel grondig je haren door om elk restje van de shampoo te verwijderen.

Voor blond haar: meng één kop kleipoeder met tien druppels essentiële olie. Breng het mengsel op je haarwortels aan, laat enkele minuten rusten en borstel grondig je haren door om elk restje van de shampoo te verwijderen.

Voor rood haar: volg exact hetzelfde recept als de brunettes, maar vervang de cacao door een eetlepel kaneel.

Niet alle ingrediënten in huis? Talkpoeder kan in zo’n geval extreem handig zijn omwille van haar extreem absorberende werking. Opnieuw direct aan te brengen op de haarwortels. Ontdek hier trouwens nog meer babyproducten die je voor je eigen beautyroutine kan inschakelen.