5 oplossingen voor een bad hair day

Geüpdatet op 15 november 2017 door Laure Vandendaele
5 oplossingen voor een bad hair day

Geloof ons, zelfs vrouwen met serieuze #hairgoals à la Blake Lively, Meghan Markle en Jennifer Aniston hebben wel eens een bad hair day. Slaat bij jou het noodlot op je kruin wel eens toe? Met deze vijf simpele tips is je kapsel zo weer selfieproof. 

Soms zorgt het weer (hallo herfst!) voor een kapselfiasco, soms weet je al na één blik in de spiegel dat je voor een bad hair day staat. Als ook haarborstels en stylingtools geen soelaas brengen, maak je met deze vijf eenvoudige tips meteen een einde aan potentiële haar malaise.

1. Haarband

5 oplossingen voor een bad hair day - 1
Fluwelen tulband diadeem van Zara, 9,95 euro

Eerste hulp bij: pluizig haar

Zorgt de minste regenbui meteen voor een coupe frizzé? Kies voor een tulband of een haarband om kroezelige haren in bedwang te houden. Met een band in je jaar heb je ook meteen een look, en hoef je je verder niet druk te maken over accessoires.

5 oplossingen voor een bad hair day - 2
Bedrukte haarband van Mango, 6,99 euro

1/

2. Paardenstaart met een twist

bad hair day kapsels paardenstaart twist
N21

Eerste hulp bij: weerspannig haar dat niet te kammen valt.

Tem pluizig en weerspannig haar door het vast te maken in een paardenstaart, maar wel eentje met een twist.

Verstuif droogshampoo over de volledige lengtes van je haar.  Maak een lage paardenstaart maar zorg dat één lange lok niet in het elastiekje zit. Draai die rond het elastiekje en rond de lengtes van het haar. Vouw de gevlochten staart dubbel en zet onder het elastiekje vast met een schuifspeldje. Fixeer de boel met haarlak.

2/

3. Vlechtwerk

bad hair day kapsels vlechten balmain

Eerste hulp bij: regenbuien

Voorspelt je weer app een paar flinke plensbuien? Geef de vochtigheid geen kans en hou je haar in het gareel met één, twee, drie op meer vlechten. Zowel Balmain, H&M en Vivienne Westwood stuurden de modellen met gevlochten lokken de catwalk op. Inspiratie genoeg!

Werd je toch natgeregend? Blaas je haar droog met een haardroger en geniet de volgende dag van een kapsel met nonchalante golven. Wie zegt dat beach waves enkel voor in de zomer zijn?

3/

4. Opvallend accessoire

5 oplossingen voor een bad hair day - 5
Pluimen en strikjes als bliksemafleiders bij Maison Margiela

Fel gekleurde lippen zijn de ideale manier om de aandacht van wallen of donkere kringen af te leiden. Gebruik een opvallend accessoire als bliksemafleider voor je bad hair day. Vettige wortels? Kleur dan de tipjes van je haar met een hair chalk. Droge punten? Zet een kroontje op (gezien bij Dolce & Gabanna) of kies voor een fijn haarbandje. Is je haar futloos? Maak dan een hoge paardenstaart vast met een opvallende elastiek.

4/

5. Hoedje op

bad hair day kapsels hoed dior marc jacobs

Hoed, baret of oversized muts op en je probleem is ook alweer opgelost. Denk dus niet: 'ik heb een bad hair day', maar wel 'het is het uitgelezen moment om mijn hoed nog eens op te zetten day'.

bad hair day kapsels hoed & other stories
Zwart hoedje van & Other Stories,45 euro