De mooiste beautylooks van de Oscars

Gepubliceerd op 5 maart 2018 door Laure Vandendaele
De mooiste beautylooks van de Oscars

Van geen spatje make-up bij Frances McDormand tot super glamoureus bij Jennifer Lawrence en alles ertussen in. Dit zijn de meest in het oog springende make-uplooks van de 90ste Oscaruitreiking.

Hollywood ondergaat een make-over. Het mannenbastion kwam in de nasleep van het Weinsteinschandaal zwaar onder druk te staan en 's werelds beroemdste actrices verenigen krachten om de loonkloof te dichten, seksueel overschrijdend gedrag een halt toe te roepen en hun plek in de spotlights (en achter de schermen) op te eisen. Gelijkheid en diversiteit worden als nieuwe standaard gezet en die kentering was ook op de rode loper voelbaar. Heel wat actrices lieten de extreme over the top make-uplooks achterwege en kozen voor zachte make-up om hun natuurlijke schoonheid te accentueren. Onder meer Margot Robbie, Haley Bennet en Allison Williams  hielden het sober met een lob en een simpele make-uplook. Frances McDormand won naast de Oscar voor 'beste actrice' ook die voor 'beste beauty' door gewoon helemaal als zichzelf, zonder spatje make-up' haar beeldje te ontvangen. 'Back Panther' actrice Danai Gurira versierde haar geschoren hoofd met een zilverkleurige tekening en Salma Hayes liet die paar zilverkleurige haren in haar zwarte haardos ongekleurd. Dat schoonheid niet gelinkt is aan leeftijd bewezen dame Helen Mirren, Laura Dern, Allison Janney en Viola Davis.

Bff's Jennifer Lawrence en Emma Stone trokken voluit de kaart van moderne glamour, J-Law met een smokey cat-eye en Stone met roze make-up aan de ogen. Hiermee zit de actrice bovenop een dijk van een make-uptrend. Ook de ogen van Zoey Dutch en Saoirse Ronan werden aangezet met een zweem van rozige tinten. Laat je inspireren door de nieuwe Hollywood glamour!