GETEST: ik liet mijn haar knippen met een hete schaar

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: ik liet mijn haar knippen met een hete schaar

Bij The Pony Club in Antwerpen kan je je haar sinds kort met een elektrisch verwarmde schaar laten knippen. The Carecut is een aanrader voor wie lang haar heeft, en dat graag ook lang wil halen. ELLE ging langs en leende de haren nog maar eens aan de wetenschap.

Mijn haar wordt bijna dagelijks aan hoge temperaturen blootgesteld. Zo is er mijn haardroger, de verwarmde krulspelden, verwarmde borstel, krultang en mijn absolute favoriet: de steiltang. Allen noodzakelijk om mijn haren te temmen en nadien in de plooi te leggen, ook al plegen ze een aanslag op de gezondheid van mijn haar. Gezond haar en hoge temperaturen gaan doorgaans niet samen, dus waarom zou een schaar die wel 140° warm wordt dan wel een goed idee zijn?

Dichtgeschroeid

Het antwoord vind ik bij The Pony Club in Antwerpen waar eigenares Hiske sinds kort met een verwarmde schaar knipt. “Deze manier van knippen is vooral geschikt voor mensen met lang en dik haar die hun lengte willen behouden. Zelfs als hun punten beschadigd en broos zijn”, zegt Hiske. “Door met een verwarmde schaar te knippen worden de punten dichtgeschroeid waardoor ze verzegeld zijn. Tijdens het knippen wordt de keratine van het haar verwarmd en wordt er een gelijkmatige film over het knipvlak gevormd. De haarstructuur blijft gesloten waardoor de natuurlijke vochtigheids- en verzorgende stoffen blijven behouden,” vertelt Hiske terwijl de schaar opwarmt.

the carecut haar kapsels the pony club

Klinkt logisch en ik heb dan ook geen schrik voor een knipbeurt met de hete schaar. Wanneer die in de handen van een professional blijft heb je immers weinig te vrezen. We beslissen samen om mijn al lang uitgegroeide lob in ere te herstellen en mijn trieste punten nieuw leven in te blazen. Terwijl ik van een gemberthee nip, dwarrelen de droeve toefjes haar neer op de grond. The Carecut-schaar mag dan meer in zijn mars hebben dan een gewone schaar, tijdens het knippen voel je absoluut geen verschil.

Het verdict: er gingen best wat centimeters afgeknipt dus het is maar logisch dat mijn punten weer vol en gezond voelen. Vooraan, waar mijn punten er echt niet goed aan toe waren maar waar Hiske de lengte probeerde te behouden, ging mijn haarkwaliteit er zichtbaar op vooruit. The Carecut is een aanrader voor wie dik, lang haar heeft en de lengte wil behouden. Een maandelijkse touch-up is trouwens aangeraden, zelfs als je je haar wil laten groeien.

LEES OOK: 10 kapseltrends voor het najaar

Nog tot januari wordt het gebruik van de verwarmde schaar niet extra aangerekend. Nadien betaal je 5 (korte kapsels) of 10 euro (lang haar) meer.

www.thecarecut.com