GETEST: Liss Brush 3D van Babyliss

Geüpdatet op 5 januari 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Liss Brush 3D van Babyliss

Maakt deze 3D-stijlborstel van Babyliss je vertrouwde stijltang overbodig?

De 3D-stijlborstel van Babyliss ziet er op het eerste gezicht uit als een gewone borstel, maar de nieuwe stylingtool kan knopen ontwarren en je haar netjes in de plooi leggen. Wanneer opgewarmd is deze borstel met zijn 126 pinnen in 3 dimensies (in plastiek, siliconen en keramiek) in staat om het haar naast te kammen ook voor een lange tijd glad te strijken. De pinnen in plastiek zorgen ervoor dat het haar tijdens het kammen niet beschadigd raakt. De siliconenkammen houden het haar op ideale afstand van de verwarmingselementen en raken de hoofdhuid dus niet aan. Glanzend en glad haar dankzij een paar simpele borstelbewegingen? Wij deden de test.

Getest
Er zijn van die vrouwen die 's ochtends niet meer dan vijf minuten nodig hebben om hun haar droog te blazen en presentabel aan de dag te beginnen. Ik ben niet een van hen. Niet alleen duurt het een dikke 20 minuten tegen wanneer mijn haar niet meer kletsnat rond mijn schouders hangt,  (dankzij deze lieverd gaat het tegenwoordig een beetje sneller) eens droog is er nog geen sprake van een kapsel. Een berg schuim ligt dichter bij de waarheid. Is er geen tijd voor de stijltang blijft mijn haar de hele dag in bedwang gehouden door een elastiekje en een team van schuifspeldjes. Losse lokken zijn enkel voor dagen met meer badkamertijd.

Net op een ochtend wanneer ik nog half natte haar in een slordige dot draaide, belandt de uit de kluiten gewassen Liss Brush 3D op mijn bureau. Nog voor ik aan mijn eerste kopje koffie begin, warmt het toestel op en zit ik achter mijn bureau - niet helemaal ongebruikelijk op de redactie van een modeblad - mijn haar te kammen. Dat gaat verrassend vlot en hoewel de pinnetjes hard zijn, is het kammen niet helemaal onaangenaam. Omdat mijn haar best wel wat kan hebben, zet ik de borstel op de warmste stand en ondervind ik meteen dat kammen met een warme borstel niet geheel zonder gevaar is. Wanneer ik de kant met de pinnetjes naar boven draai om zo volume in mijn haar te borstelen, verbrand ik drie vingers van mijn rechterhand. Rookie mistake. 

Maar goed, los van het kloppend gevoel in mijn vingertoppen, ziet mijn haar er na amper vijf minuten mooi gestyled uit. Het rekkertje en de schuifspeldjes blijven op de hoek van mijn bureau liggen en een enkele collega zegt dat mijn haar mooi ligt. Missie geslaagd.

Conclusie: leuk gadget voor wie niet al te arbeidsintensief haar heeft. Wie dik en krullend haar steil wil krijgen, boekt volgens mij iets betere resultaten met een stijltang. Hiervoor is de Steampod van L'Oréal nog steeds mijn favoriet.

Liss Brush 3D van Babyliss, 59,90 euro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij de 126 borstelpinnen