Beauty tips: met dit simpele trucje blijft je highlighter beter zitten

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Beauty tips: met dit simpele trucje blijft je highlighter beter zitten

Of je nu 25 of 55 bent, iedereen wilt een gelaat dat glanst als net na een gezichtsbehandeling. Highlighter is een populaire oplossing, maar wedden dat je 'm al die tijd verkeerd gebruikt?

Al zie je er 's ochtends uit als een glowy godin, na enkele uren op kantoor/dat feestje is al je highlighter verdwenen als sneeuw voor de zon. Naast een goed product is de manier van appliceren cruciaal voor een langdurige glans. En neen, het geheim zit 'm niet in een magisch borsteltje, maar de volgorde van aanbrengen in je make-uproutine. Breng jij highlighter aan als laatste stap, na concealer, foundation en blush? Fout! Make-upartiesten verklappen dat een toefje highlight vòòr je foundation ervoor zorgt dat je huid straalt als nooit tevoren - en dat ook blijft doen gedurende de dag.

highlighter

Zo ga je dus te werk: breng je dagelijkse verzorging aan zoals gewoonlijk. Een oplichtende dagcrème legt al de basis voor een glowy gelaat. De vernieuwde vloeibare dagcrème van het natuurlijke beautymerk Dr. Hauschka zorgt ervoor dat de vermoeide huid weer gaat stralen.

activerende dagcrème dr. Hauschka
Activerende vloeibare dagcrème, Dr. Hauschka, €25,70

Shop hier

Voeg ook eventueel een primer toe, zo blijft je make-up langer op z'n plek. De populaire, fluffy Marshmallow Primer van NYX belooft een egale, zachte en vooral gehydrateerde huid.

marshmallow primer nyx
The Marshmallow Primer, NYX, €16,95

Shop hier

Na deze basislaag breng je een highlighter in stick, gel of liquid formule aan op de plekjes waar de zon je gezicht vanzelf oplicht: je voorhoofd, jukbeenderen, neus en kin. Geen zorgen als je er op dit punt intergalactisch glimmend uitziet, want een lichte foundation maakt je gezicht egaler en neemt wat van de glans weg.

clinique foundation
Even Better Glow, Clinique, €39

Shop hier

Resultaat? Een glowy gezicht dat van binnenuit lijkt te stralen. Graag gedaan.

Onze favoriete highlighters

Een liquid crème met parelmoereffect verkrijgbaar in verschillende tinten. Breng in kleine hoeveelheden aan met een zachte borstel

mac highlighter
Strobe Cream, M.A.C, €33

Shop hier

Een glimmend poeder voor het hele gezicht en lichaam. Shine bright like a diamond!

fenty beauty highlighter
Diamond Bomb, Fenty Beauty, €37

Shop hier

Een stick is de beste formule voor girls on the go, want het blend je simpelweg met je vingers. Een snelle touch-up ter hoogte van je jukbeenderen, en je gelaat licht meteen op.

yves rocher highlighter
Highlighter stick, Yves Rocher, €13,90

Shop hier

Een geltextuur is dan weer ideaal voor wie houdt van een wet look, alsof je net de beste workout van je leven achter de rug hebt. Zoiets.

gucci beauty highlighter
Eclat de Beauté Effet Luminière, Gucci Beauty, €25

Shop hier

Verheldert het gezicht en geeft een natuurlijke, rosé-achtige finish zonder zichtbare glitters. Met het kussentje kan je de liquid formule makkelijk verdelen over je gelaat.

charlotte tilbury
Glowgasm Lightwand, Charlotte Tilbury, €35

Shop hier