De bikini-etiquette van Sylvie Meis

Geüpdatet op 10 maart 2016 door Elise
De bikini-etiquette van Sylvie Meis

Ze is oogverblindend, strak, boordevol energie en nadert de 40. Haar geheim? Dat onthult ze maar al te graag aan ELLE.

Hoe bereidt ze zich voor op de zomermaanden en op bikinishoots? Houd onderstaande regels in het achterhoofd voor een fit Meis(jeslichaam):

1/

#1: Squats, squats, squats!

218.970.087

Een platte kont in een bikinibroekje? Liever niet. Het mag dan wel afgezaagd klinken, maar het blijft wel de effectiefste training voor ronde billen: Sylvie zweert bij squats.

2/

#2: Weinig gewicht - veel herhalingen

muskeln-sylvie-meis_9709903-ORIGINAL-imageGallery_standard

Met cardio verbrand je calorieën, maar je creëert er geen strak zandloperfiguurtje mee. De oplossing? Integreer krachttraining in je workouts. De truc om geen bombastische spiergroepen te kweken, bestaat er volgens Sylvie in om een oefening veel te herhalen met een gemiddeld gewicht.

Kortom: liever 50 bicep curls met een dumbell van 5 kilo, dan 10 herhalingen met 10 kilo aan je bar.

3/

#3: Stretch

if002-636987

Van krachttraining krijg je krachtige, maar ook korte spieren. Stretchoefeningen (of yoga- en pilatessessies) verlengen je spieren en zijn een ideale aanvulling in je sportroutine.

4/

#4. HIIT

sylviesports_sylviesportsbralevel2moulded_sylviestring_ll-091-cmyk

HIIT (high intensity training) moet volgens Sylvie het hele jaar door al geïntegreerd zijn in je trainingen. Naar de zomer toe, voegt ze de intensiteitstrainingen nog consequenter toe.

Ook proberen? Ontdek hier hoe je aan HIIT begint! 

5/

#5: Bye suiker 

sylviemeis

Een welgevormd lichaam is voor 10% genetisch bepaald, voor 30% te wijten aan beweging en heeft voor de overige 60% te maken met voeding. Het belang van een gezond en evenwichtig dieet kan ze niet genoeg onderstrepen.

Ter voorbereiding van een campagneshoot of de zomermaanden schrapt Sylvie suikers en vetten resoluut uit haar dieet en vervangt ze die steevast door vis en groenten.

Het goede nieuws? Zie #6.

6/

#6: 6 X eten per dag

sylviemeis

Zijn onnodige suikers en vetten voor een groot deel uit je dieet geweerd? Goed! Om geen suikerdipjes te krijgen - zeker wanneer je veel sport - is het aangewezen om meerdere keren per dag een lichte maaltijd te gebruiken.

Dus: geen drie hoofdmaaltijden, maar zes over de dag verspreid.
Klik hier voor enkele ideale pre- en postworkout gerechtjes.

7/

#7: Leven als een topsporter

sylvie-meis_9940220-original-lightbox

Sylvie geeft grif toe: naar aanloop van belangrijkse shoots of events leeft ze als een atleet. Dit wil zeggen: een minimum aan alcoholische dranken, versnaperingen, een maximum aan slaap en sport. Je moet er iets voor over hebben…

8/

#8: Neem de tijd

gallery-1450189697-sylviesports-jacket-sportsbralevel1pu-legging-w-v-p9-154-cmyk

Zonder enige kennis en voorbereiding als een bezetene aan het sporten slaan omdat de zomer in aantocht is, houd jij - noch je lichaam - lang vol. Belangrijk is om de tijd te nemen om je sportritme op te bouwen. Verhoog langzaam aan de intensiteit van je workoutroutine, anders geraakt je lichaam in shock.

9/

#9: Bikini-etiquette

Wil je optimaal stralen op het strand? "Wurm je dan niet in een minuscule bikini", drukt Sylvie ons op het hart. "Het is echt niet meer sexy". Een drankje halen aan de strandbar doe je bovendien best in een kaftan- haar favoriete stuk uit de collectie.

hunkemoller

10/

#10: Rozegeur

bikini

Bij bikini-etiquette hoort ook een zomers geurtje. Daarmee verleid je menig strandwachter. Sylvie lanceert voor de eerste keer een eigen parfumcollectie, bestaande uit een zwoele nacht- en een frisse daggeur.

Bedankt voor de fijne tips Sylvie!

Sylvie's collectie voor Hunkemöller is vanaf mei 2016 verkrijgbaar.