De 8 beste adresjes van Tignes

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Elise
De 8 beste adresjes van Tignes

Adresses-Tignes

Bij wintersport hoort Bourgondisch eten. Wie veel skiet, heeft immers extra brandstof nodig. Wij testten de beste plekjes van Tignes:

Hotel Village Montana****

Hotel-Village-Montana-Tignes

In het hartje van Tignes-le-Lac situeert zich het vier sterrenhotel Village Montana. De authentieke bergchalet combineert de traditionele stijl met design. Het restaurant, Les Chanterelles, biedt seizoensgebonden Franse gerechten à la carte en een gevarieerd ontbijtbuffet. De 79 kamers van 2 tot 4 personen zijn comfortabel en bieden een prachtig uitzicht op de bergen en pistes. Je hoeft 's ochtends enkel nog ski's aan te doen en je staat al aan de skilift. Ideaal.

chambres-hotel-village-montana-tignes

De spa: Een buitenzwembad, sauna, stoombad, jacuzzi, behandelkamers... In de Spa Les Bains du Montana vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannende après-ski. We testten de "Bali Dream", 50 minuten van pure ontspanning voor de spieren. We kiezen onze persoonlijke essentiële olie en voelen ons nadien herboren en gerevitaliseerd.

piscine-village-montana-Tignes

We love: de skishop in de kelder waar we ons materiaal huren en het verwarmde buitenzwembad (30°!) met zicht op de bergen.

Praktisch: Les Almes, 73320 Tignes.

1/

De Kiosk

burger

Een snack op het rondpunt van Tignes Val Claret met uitzicht op de pistes. We bestellen onze favoriete skilunch (hamburgers, frieten, sandwiches, panini's) en installeren ons op het terras tot de vrolijke chef ons volgnummer schreeuwt.

burger2

We love: De snelheid van de service. Het is werkelijk "binnen en buiten".

burger3

Waar? Het rondpunt op de pistes van Val Claret, 73320 Tignes.

2/

Le Chalet Bouvier

food11

Dit traditionele Savoie restaurant Van Claret Tignes heeft een warme en hartelijke uitstraling. Omringd door niets anders dan hout, drinken we een aperitief bij het haardvuur alvorens aan tafel te gaan. Zalig!

food4

Geniet er van de heerlijke wintersportklassiekers: raclette, tartiflette, aardappelen en worstjes. Of kies een lichtere maaltijd: tong meunière of coquilles st. Jacques.

food5

We love: De bergsfeer

food3

Waar? Le Val Claret73320 Tignes. 

3/

Le Panoramic

Tignes-Panoramic-Bouvier

Eten op 3032 meter hoogte? Dat is mogelijk bij Le Panoramic van chef-kok Jean-Michel Bouvier. Waar? Op de Grande Motte gletsjer in Tignes. Het concept? Drie servicemogelijkheden: een "food-to-go" voor een snelle snack tijdens het skiën, het restaurant waar je de chef zelf aan het werk kan zien en tot slot "La Cantine des Bouviers" met gebraad, frietjes, pizza's, verse pasta en een heus dessertbuffert. Het 360° uitzicht moet je verdienen op de ski's en anders is er altijd de kabelbaan voor voetgangers!

We love: Gastronomie of niet: ski-outfit is verplicht en ook het personeel draagt een Savoie-uniform.

Waar? Glacier de la Grande Motte à 3032 mètres.

4/

food1

La Fruitière de La Folie Douce

food2

La Fruitière is het restaurant van La Folie Douce, de hotspot van Tignes-Val D'Isere. Een sexy bewaker waakt over onze ski's en we installeren ons aan een verwarmde tafel. Champagne, hapjes, kaas, Caesar salades, hamburgers, rundvlees tartaar met truffel, het kan niet op.

folie3

folie2

folie1

Eenmaal klaar met de lunch, genieten we van de spectaculaire dansmoves van Star Wars-personages met dank aan de filmrelease: een outdoor cabaret, te midden van de pistes. Vanaf 15 uur is het koppen lopen: luide muziek, vuurwerk en een champagnedouche… Er heerst een gekke sfeer, perfect om de après-ski in gang te zetten. Afdalen kan op ski's of met de lift.

We love: genieten van een show om nadien zelf de dansvloer in te palmen

food

Waar moet je zijn? La Daille in het gebied van Tignes/Val d'Isère.

5/

De Yourte van Martine en Marmotte

yourte

Traditionele soep uit de bergen verhit op een buitenvuur, gevolgd door tartiflettes, appeltaart en de typische berglikeur. Need we say more? 

We love: de indruk dat we echte bergbewoners zijn.

Waar?  Op 2250 meter hoogte in het midden van de bergen met enkel het huis van Martine en Marmotte als buren. Meer info hier.

6/

Croisanterie-Lac-Tignes

La Croissanterie du Lac

Hier word je bij het binnentreden meteen warm begroet door Céline. Deze snacktent heeft een strategische plaats, net naast de kleedruimte van het ESF (de Franse skischool). De keet wordt dan ook rijkelijk bemand door knappe skimonitors. 's Middags een overheerlijke sandwich is de beste start van de namiddag, zo blijkt. En gelijk hebben ze, alles is namelijk zelfgemaakt door Patrick Joret, de chef-kok, chocolatier en patissier. De desserts (allerhande taartjes en zoete zondes) worden ook gesmaakt.

Croisanterie-Lac-Tignes-Vitrine

We love: lunchen tussen de moni's!

Croisanterie-du-Lac-Tignes

Waar? In de Galerie du Palafour in Tignes-le-Lac

7/

Ferme-Capucine-Tignes

La Ferme des 3 Capucines

Ferme-Capucine-Tignes-2

Met zijn eigen boerderij en conservenfabriek maakt La Ferme des 3 Capucines zijn verleidelijke belofte "van boer tot bord" helemaal waar. De getalenteerde jonge chefs Nicolas en Guillaume besloten om lokale en seizoensgebonden producten ter herwaarderen in hun prachtige Savoie.

Fermes-3-capucines-Tignes

In de authentieke houten boerderij - gelegen aan de ingang van Tignes - kan je overheerlijke butternutsoep, escargots en varkenspootjes proeven. Of liever een babylammetje met seizoensgroenten of een gebakken zeeduivel?

Fermes-3-Capucines-Tignes-3

Specialiteit van het huis? De huisgemaakte fondue "à la Tomme" met appelcider en appeltjes in plaats van aardappelen. Een lichtere variant op de traditionele fondue is ook erg smakelijk.

Fermes-3-Capucines

Al aan het watertanden? Je bent zeker niet alleen. Dit adres is gekend onder de locals en de hotspot van vele toeristen.

Lotte-Ferme-3-Capucines

We love: de beestenboel (varkens en geitjes) die je kan zien door het venster van het restaurant.

Pieds-de-Porc-Tignes

Waar? Route de La Ferme, Le Lavachet, 73320 Tignes.