De nieuwste eet- en drinkadresjes in Brussel

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door ELLE België
De nieuwste eet- en drinkadresjes in Brussel

Brussel

Waar kan je in onze hoofdstad terecht voor een heerlijk biologisch avocadoslaatje, een ambachtelijke hamburger of knapperige Japanse snacks? Vier splinternieuwe adresjes die een bezoekje waard zijn.

  1. G.SPUD

gspud-1

Lunchen in Brussel doe je voortdaan in G-Spud. De "G" staat voor uitbaatster Geraldine en haar sidekick Gaëtan. En "Spud" betekent "aardappel" in het Engelse dialect. G-Spud ontwikkelt een nieuwe en gezonde vorm van fastfood. Met zijn ideale ligging op een steenworp van de Louizalaan, biedt G-Spud een uitgebreid aanbod aan maaltijden die bereid zijn rondom één hoofdingrediënt, je raadt het al: de aardappel. Want in tegenstelling tot wat men denkt, is de patat een heilzaam voedingsmiddel: het mest ons niet vet en is bovendien glutenvrij. Voor minder dan tien euro ben je voor de rest van de namiddag verzadigd.

g-spud-3-2

Praktisch: 

Maandag tot vrijdag: 7u30 tot 17u
Zaterdag: 8u30 tot 18u

Jourdanstraat 9, 1060 Sint-Gillis

1/

2. Le Phare du Kanaal

lepharedukanaalLe Phare du kanaal is een revolutionaire plek voor buurtbewoners en mobiele werkers die op zoek zijn naar interessante contacten. Onder de noemer 'coworkingcafé' is deze ruimte een plek die creativiteit, uitwisseling en ontmoeting wil stimuleren. Het concept kwam tot stand door crowdfunding en ontstond uit de vaststelling dat Brussel heel veel creatieve, ambitieuze en ondernemende werknemers herbergt. Deze individuen zijn voortdurend op zoek naar klanten, partners en ideeën om te ontwikkelen. Le Phare biedt een uitgeruste werkomgeving (coworkingruimtes, bureaus, vergaderzalen) die voor iedereen toegankelijk is. Op de gelijkvloers vind je een kwaliteitsvol eethuisje zowel voor coworking-leden alsook buren, plaatselijke handelaars en werknemers.

Praktisch: 

Maandag tot vrijdag: 8u30 tot 20u
Zaterdag: 10u30 tot 20u

Koolmijnenkaai 40, 1080 Brussel

2/

3. The Yogurt Farm

yogurtfarm

Hier kan je naar hartelust genieten van een gezonde lunch. Je kiest een yoghurt als basis en selecteert daarna je favoriete ingrediënten uit de 'salad bar': van gehaktballen tot linzen en gegrilde courgette. Is je honger nog niet gestild? Ga voor een guiltfree dessertje op basis van frozen yoghurt met topping en fruit naar keuze. Vang de laatste zonnestralen op het gezellige terrasje.

Praktisch:

Baljuwstraat 14
1000 Brussel
theyogurtfarm.eu

 

3/

4. Takumi

restotakumi
Gyoza's

Takumi is een nieuwe eetplekje in de Lesbroussartstraat dat een schattige karikatuur van de Japanse keuken presenteert. Met zijn modieus en hedendaags interieur is Takumi ontworpen naar het voorbeeld van de izakaya, piepkleine bars in Tokio waar je binnenspringt voor een snelle hap. Dat is ook hier het geval: perfect voor een pitstop, niet voor een uitgebreid vijfgangendiner.

Tip: de gyoza's (de Japanse versie van ravioli) zijn overheerlijk. De porties zijn genereus en de vegetarische versie met gekaramelliseerde shiitakes, paksoi en zeewier een aanrader. Maar wat ons echt deed watertanden, was de huisgemaakte icetea, geserveerd in hippe bokalen.

Praktisch:

Lesbroussartstraat 8, 1050 Elsene

4/

5. Manhattn's Burgers

Manhattn's Burgers

Op 24 november opent Manhattn's Burgers een tweede vestiging in onze hoofdstad. Vanaf dan kan je ook aan de Beurs terecht voor overheerlijke ambachtelijke burgers. In deze gesofisitceerde fastfoodketen waan je je in New York, ook al zijn de frietjes authentiek Belgisch.

Praktisch: 

Henri Mausstraat 41
1000 Brussel

5/

6. Chyl

chyl5

Trendy, maar niet cliché. Bio, maar niet hippie. Kortom, Chyl is de term hotspot meer dan waardig.

Het concept van Chyl bestaat uit drie modules. Boodschappen doe je in hun biosupermarkt, eten in het café-restaurant en op en top relaxen in de wellness, gevestigd in een weelderig herenhuis op een steenworp van de Louizalaan.

Het café-resto biedt een 100% homemade menu met gezonde, biologische en genereuze gerechten. Zin in de Italiaanse keuken of liever een oosterse maaltijd? Van salades tot hamburgers, het aanbod is onuitputtelijk.

chyl4

Alleen al voor zijn unieke interieur is Chyl een bezoekje waard. Een nooit geziene mix van gerecycleerde, scandinavische en oosterse decoratiestukken siert een prachtige ruimte met een aangenaam terras. Dat het oog ook wat wil, hebben ze daar goed begrepen.

Praktisch:

Belle-Vuestraat 62, 1000 Brussel

6/

6. Bodum café

bodum2

Bodum opent niet alleen een winkel waar je alle mogelijke keukendesign kan aankopen, maar onze hoofdstad krijgt aansluitend ook een eigen Bodum café, waar je ook echt kunt proeven van het aanbod Bodumproducten. 

Praktisch

Avenue de la Toison d'Or 26, 1000 Brussel
(vlakbij de Apple store aan Avenue)
Open van 7:30 - 19u30