Waar kan je online eten bestellen?

Geüpdatet op 27 oktober 2016 door ELLE België
Waar kan je online eten bestellen?

De dagen worden korter, het kwik blijft maar dalen: geen zin om de deur uit te gaan! Wij blijven thuis voor de buis, maar dan wel met een royale maaltijd op onze schoot. 

We zochten en vonden een lijst handige apps die restaurantmaaltijden doodleuk aan je deur laten leveren. Deliveroo en co ken je ondertussen al, maar wat dacht je van Fuel, Flavr, Smartmat of Menu Next Door? Ontdek hier onze verrassende (web)adresjes:

1/

FUEL 

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-2

Regio: Antwerpen

Concept: Fast food hoeft niet altijd ongezond te zijn en gezond koken hoeft niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Dat bewijst FUEL, een gloednieuwe Antwerpse service die verse en voedzame kant-en-klaarmaaltijden verzorgt. Oprichter Maxim Montens gebruikt zijn ervaring als actieve rugbyspeler om alle goede zaken uit sportvoeding over te brengen naar gezonde maaltijden die ook niet-sporters aanspreken. Met de hulp van chef-kok Francesco De Candia biedt hij biologisch en seizoensgebonden gerechten aan die worden samengesteld met verse, onbewerkte ingrediënten.

De Antwerpse food service lanceert drie verschillende maaltijden: Way of Challenge, Way of Lean en Way of Balance, met prijzen die variëren van 11 tot 14 euro. En het beste van al? De maaltijden van Fuel kunnen - per stuk of met meerdere gerechten tegelijk - aan huis geleverd of afgehaald worden bij een aangesloten fitnesscentrum!

2/

Uber Eats

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-3

Regio: Brussel

Concept: Uber Eats is exact wat de naam doet vermoeden. Je favoriete maaltijden aan huis geleverd door een Uber chauffeur. Je kan kiezen uit meer dan 100 restaurants in en rond Brussel en je betaalt via je Uber account. Een klein hongertje, maar geen tijd om zelf aan te schuiven voor een koffie, donuts of een bagel? Laat het aan Uber over, ze beloven in ongeveer 30 minuten aan je deur te staan.

3/

Hello Fresh

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-1

Regio: Vlaanderen en Brussel

Concept: Via HelloFresh kan je elke week een box boordevol boodschappen aan huis geleverd krijgen waarmee je drie tot vijf gevarieerde en evenwichtige gerechten kan maken. Het bedrijf slaat de handen in elkaar met Jamie Oliver om het koken nog gemakkelijker en lekkerder te maken.

Tip: Probeer zeker eens de noedels met bundelzwam, broccoli en pinda's.

PS: binnenkort gaat HelloFresh een veelbelovende samenwerking aan met Naked Chef Jamie Oliver.

4/

Deliveroo

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-4

Regio: Brussel, Gent, Antwerpen en Knokke

Concept: Deliveroo werkt samen met lokale restaurants. Hun fietskoeriers staan na een halfuurtje aan je voordeur met een dampende schotel vol lekkers. De Brusselse afdeling heeft een zestigtal gerenommeerde adressen met een aantal klinkende namen op zijn menu staan zoals Viva M’Boma, Fornostar, Meet Meat, Little Tokyo, John & Rose, Les Filles du Tram, L’Oriento, Cool Bun en Balls & Glory. Een spaghettiavondje thuis met vrienden of een romantische tête-à-tête kan vanaf nu zorgeloos.

5/

FLAVR

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-3

Regio: Antwerpen en Gent

Concept: FLAVR werkt samen met 'thuischefs', mensen zoals jij en ik dus, die hun eigen gerechten verkopen. Zo kan je op de site gaan kijken wat de thuischefs in jouw buurt hebben klaargemaakt en een portie bestellen van jouw favoriete maaltijd. Die moet je vervolgens bij de thuischef aan huis gaan ophalen, alvast leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Kook je zelf ook graag, dan kan je zelf ook chef worden bij FLAVR en je kookkunsten op de site aanbieden.

6/

Smartmat

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-3

Regio: België

Concept: Het Belgische Smartmat is na vier jaar uitgegroeid tot de wekelijkse leverancier van gemiddeld 1500 gezinnen voor lekker en gezond koken. Je kan kiezen voor menu's voor 2 of 4 personen, voor alleeneters is er de Single Bag. Deze zomer lanceerde Smartmat een kookboek met gevarieerde gerechtjes bereid met pure ingrediënten.

Tip: test zeker eens de ontbijt- en soeppakketten.

7/

Menu Next Door 

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-aan huis

Regio: Brussel

Concept: Net als Flavr wil Menu Next Door je dichter bij je buren brengen. Voer je adres in en ontdek wie in je buurt van plan is heerlijk te koken deze week. Je smaak gevonden? Schrijf je dan in en laat die goede buur zijn of haar werk doen... Enkele dagen later stop je aan diens huis en haal je je maaltijd op.

Tip: Je kan last-minute je kans wagen en kijken of iemand overschotten heeft, maar dit is toch iets dat je beter op voorhand inplant. De koks koken immers op basis van het aantal voorafgaande bestellingen.

Pssst: insiders zweren bij deze dienst om leuke singles te ontmoeten...

8/

Royal Delivery

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-aan huis

Regio: Antwerpen en Gent

Concept: Royal Delivery levert 'Fine food at home'. Bestel online eten van de beste Antwerpse en Gentse restaurants. Zin in een Japanse, Midden-oosterse, of zelfs Afrikaanse maaltijd? Het aanbod is eindeloos.

Tip: Royal Delivery voorziet ook drank, bestel een heerlijk wijntje bij je maaltijd.

9/

Kookmakkelijk

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-aan huis

Regio: Test of er geleverd wordt in jouw gemeente via kookmakkelijk.be

Concept: Een drukbezette moeder van twee uit Leuven kwam op het lumineuze idee om lekkere en gevarieerde recepten met al de nodige verse ingrediënten aan huis te leveren. Ze koos voor een duurzame onderneming en werkt nauw samen met bio-boerderij De Winning in Kortenaken. Op je bord komen dan ook enkel biologisch geteelde groenten, verantwoorde vis en vlees en zoveel mogelijk rechtstreeks geteelde ingrediënten van de boerderij terecht.

10/

Doozo

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-aan huis

Regio: Check via Doozo of er in jouw gemeente geleverd wordt.

Concept: Op maandagavond bezorgt Doozo een mooie tas bij je thuis met verse ingrediënten en menu’s voor drie tot vier avonden voor het aantal mensen dat je hebt gekozen. Zowel de menu’s als de ingrediënten zijn steeds een verrassing, de recepten krijg je van groentekok Frank Fol.

Tip: er zijn lactose- en glutenvrije alternatieven beschikbaar, en zelfs maaltijden voor diabetici!

11/

Thuisafgehaald.be

deliveroo-hellofresh-recepten-menu-next-door-delivery-afhalen-takeaway-online-bestellen-koerier-aan huis

Regio: België en buitenland (Thuisafgehaald.nl, Shareyourmeal.net en Teildeinessen.at)

Concept: Thuisafgehaald.be biedt een gezond en lekker alternatief aan voor het avondeten. Op het virtuele kookplatform kan je je culinaire creaties delen met buren of - indien niet gezegend met cooking skills - kijken wat er bij jou in de buurt aangeboden wordt.

Er schuilt bovendien een ethische boodschap achter het concept omdat je buurtgenoten met elkaar in contact brengt en op die manier de weg vrijmaakt naar een open en multiculturele samenleving. Het doel is om voedselverspilling tegen te gaan en gezond eten te stimuleren.