Eten op Ibiza: 5 restaurants

Geüpdatet op 20 augustus 2015 door ELLE België
Eten op Ibiza: 5 restaurants

Ibizafood

Waar op Ibiza moet je zijn om je voeten onder tafel te schuiven?

Pure, eerlijke, Zuiderse keuken: ook dat is Ibiza. Heerlijk dineren onder een pergola van wijnstokken, of in één van die typische landelijke Ibiziaanse tuinen omringd door stokoude olijfbomen, versierd met lichtjes en lampionnen die zachtjes dansen in een  zomerbriesje. Je vakantie op Ibiza is pas echt geslaagd als je geproefd hebt van de heerlijke lokale gerechten.

Gezien Ibiza veel restaurants telt en wij de pareltjes met jullie willen delen, deden we opnieuw een beroep op onze Antwerpse local Laurie van Ibiza Cloud 9 events (www.ibizacloud9events.com). Laurie woont intussen al zeven jaar op het eiland en weet intussen perfect waar je moet zijn voor verwennerij van de smaakpapillen.

1/

Bistro La Plaza

LaPlaza
Ibiza Cloud 9 Tip: probeer zeker de ajuinsoep: een ongelooflijke aanrader.

 Santa Gertrudis is een klein stadje waar veel mensen ’s avonds naartoe trekken voor een gezellig diner, of om een glas te drinken op fijn terrasje. Weggestoken in een hoek van de marktplaats vind je Bistro La Plaza, een heel gezellig Frans restaurant. Wij houden vooral van de combinatie van de vintage en rustieke meubeltjes, die samen met de prachtige piano een heerlijk nostalgisch gevoel geven. Tijdens de zomermaanden is het restaurant enkel ’s avonds open, en dan kan je ook heerlijk in de prachtige tuin dineren. Ook in de winter is het hier gezelligheid troef, met de kleine open haard die het extra sfeervol maakt.

www.bistroplaza.es

2/

Cas Pagés

caspages

Ibiza Cloud 9 tip: dit restaurant is heel populair onder de lokale mensen, ga dus vrij vroeg om zeker een plekje te hebben want ze nemen geen reservaties.

Hou je van vlees op de grill? Zoek dan vooral niet verder: je hebt het walhalla gevonden. Can Pagés is volgens Laurie één van de topplaatsen op Ibiza. Dit restaurant bestaat al 40 jaar en is gesitueerd in een oude boerderij, waardoor deze plek een heerlijke authenticiteit uitstraalt. Tijdens de zomermaanden kan je buiten dineren onder de luifel van de oude wijnstokken en ondertussen de knoestige olijfbomen bewonderen.

Je kan hier kiezen uit een ruim aanbod aan gegrilde vleessoorten en traditionele specialiteiten. De lokaal gekweekte kip en filetsteak zijn uiterst lekker. Ze maken er ook een onwaarschijnlijk heerlijke alioli - de typische lookdip die je overal in Ibiza geserveerd krijgt wanneer het brood aan tafel komt - en een hele reeks verleidelijke, zoete Ibiziaanse desserts.

Hou er rekening mee dat ze geen betaalkaarten aanvaarden.

www.caspages.es

3/

Ses Escoles

sesescoles

Ibiza Cloud 9 tip: de gegrilde asperges met kaas en basilicumolie! Reserveer op voorhand als je in het weekend zou willen gaan.

 Ses Escoles is één van de nieuwste restaurants op Ibiza en, volgens Laurie, één van de beste. Gevestigd in een opvallend knap gerestaureerd huis, zijn wij heel erg gecharmeerd door het kleine lichtrijke binnenterras met zijn originele stenen muren en heel mooie accenten die zo typerend zijn voor Ibiza. De perfecte plek om van een zalig ontspannend diner te genieten. Opgericht door de familie Guasch, gerenommeerde producent van heerlijke lokale organische olijfolie, biedt dit restaurant een hoogstaande Ibiziaanse keuken: heerlijk vlees op de grill, lokaal geproduceerde geitenkaas en gedroogd vlees. De gerechten zijn altijd gemarineerd of gekookt in de zelf gemaakte olijfolie. Je kan bovendien de boerderij bezoeken om te zien hoe de olijfolie wordt gemaakt en je kan er kopen in hun shop. Zo kan je ook thuis nog nagenieten.

www.canmiquelguash.com

4/

Can Domingo

candomingo

Ibiza Cloud9 Tip: Voor pure romantiek, moet je hierheen op zaterdagavond: een jazz orkest speelt hier dan heel subtiel op de achtergrond, en in combinatie met de subtiel verlichte patio is dit the perfect night out.

Verstopt op het einde van een kleine weggetje dichtbij San José, vind je Can Domingo. Gelegen in een oud landhuis met een kleine patio en een overweldigend mooie tuin, is dit de ideale plek als je houdt van de Italiaanse kwaliteitskeuken al fresco.

Bij Can Domingo worden veel groenten en kruiden helemaal zelf gekweekt, en daarom is het ook niet verwonderlijk dat ze een heel divers en overheerlijk vegetarisch en veganistisch menu hebben. Liefhebbers van vlees en vis worden echter ook verwend met verrukkelijke gerechten zoals geroosterde Ibicenco garnalen met dragon en heerlijk lamsvlees met honing en lavendel. Er is een uitgebreide wijnkaart en je kan gerust een beroep doen op de kelner: hij weet waarover hij het heeft.

www.candomingoibiza.com

5/

Can Balafia

canbalafia

 Ibiza Cloud 9 Tip: bestel de hemelse tomaten en uien-salade – heerlijk eenvoudig en we garanderen je dat er nooit nog zo eentje tegenkomt. Reserveer je tafeltje toch wel enkele weken op voorhand.

Weggestoken langs de weg van San Juan Carretera, vind je Can Balafia. Eveneens een heel typisch Ibiziaans restaurant, en een monument onder de restaurants op Ibiza. Van een echt menu is hier geen sprake, wel van een ontzettend pure eenvoudige keuken: heerlijk gegrild vlees, konijn en kip, keuze uit twee salades, en krokante aardappelen. Niet meer, niet minder, maar onwaarschijnlijk lekker.

Wij houden van de eenvoud van Can Balafia, met de grill buiten aan het terras, de intieme patio onder de bomen en het feit dat er altijd kwaliteit wordt geleverd. De ideale plek voor een relaxte lunch of dinertje onder vrienden. Je loopt hier ook geregeld een celebrity tegen het lijf (Sergio Herman is helemaal weg van dit restaurant). Een echte topper in al zijn eenvoud.

Ze aanvaarden geen bankkaarten, dus voorzie cash geld.

Volg Can Balafia op Facebook

Laurie en Emma helpen je graag met een volledige planning van A tot Z. Volg hen via www.ibizacloud9events.com
Instagram: @ibizacloud9
Facebook