We like: Belgische bio limonades

Geüpdatet op 30 juli 2015 door ELLE België
We like: Belgische bio limonades

limonade collage

Biologisch én Belgisch, dat zijn Climonade en Modest limonade. Verfris je met deze heerlijke zomerdrankjes, vrij van kleurstoffen en bewaarmiddelen:  

1/

climonade collage

Climonade bestaat uit mineraalwater uit de Ardennen en een mediterrane vruchtensiroop, dat lichtjes gezoet wordt met stevia of suikerbiet. Het recept is gebaseerd op de zelfgemaakte frisdrank die de Henegouwse gravin Clémentine meer dan honderd jaar geleden aan haar gasten aanbood in haar kasteel in La Berlière. Zowel de naam van het drankje als het retro flesje waar het in zit, zijn door haar geïnspireerd.

Climonade kan zo gedronken worden, maar kan ook als basis dienen voor een lekkere cocktail door een vleugje wodka, rum, schuimwijn, of witte wijn toe te voegen.

Een lijst met verkooppunten vind je hier.

2/

Schermafbeelding 2015-07-08 om 10.13.38

Bij de makers van de biologische Modest limonade staat eerlijke en natuurlijke productie centraal. De limonade wordt gemaakt op basis van mineraalwater uit de Antwerpse Kempen, waar het ook wordt gebotteld, gelabeld en verpakt. Verder maken ze bij Modest gebruik van 100% groene energie.

Je kan kiezen tussen drie smaken: cola, agrum, en ice tea.

Modest is te koop bij de biospeciaalzaak. Voor een fles van anderhalve liter betaal je slechts €2,99.

(Stagiaire Astrid Van Wambeke)